Home » Lifestyle » Een betere wereld begint bij jezelf

Een betere wereld begint bij jezelf

betere wereld begint bij jezelf

Op de bank in de huiskamer, waar het stilletjes is en waar de regen tegen ons balkon raam tikt, type ik dit vanuit gevoel. Ik ben een blog begonnen om mijn vreugde, passie, humor, maar ook verdriet met jullie te delen…  So here I go…Als mens kom je vele levenservaringen tegen op je weg.. ervaringen waarvan je op dat moment zegt.. waarom overkomt mij dit of denkt “ik heb het ook altijd zwaar te verduren”.

eigen keuzes en fouten

Terwijl er misschien andere mensen zijn die afscheid van iemand nemen, ben jij er nog gezond en wel, op dit moment, hier en nu. Je leert eigen keuzes maken en je leert van je fouten.

Er lopen veel mensen in en uit je leven. Sommige laten voetstappen achter in je hart, ze staan er dag in dag uit, jaar in jaar uit. Sommige zullen je kwetsen en een mes in je hart steken.. het doet intens veel pijn, maar je komt er wel… want jou hart is goed!

Kijk op liefde

Iedereen heeft een andere kijk op liefde, wat het voor jou betekend hoeft het niet voor mij te zijn of andersom. Liefde zoals in de film? En echte vriendschap? Als je die twee hebt dan heb je een lot uit de loterij, maar weet ze zijn allebei moeilijk te vinden…

Karakter of levenservaring?

Goede en slechte tijden vormen jouw karakter, raar woord eigenlijk.. levenservaringen zou een beter woord zijn geweest, dat maakt je tenslotte tot wat je bent of wie je wilt zijn…

Mijn moeder zei altijd: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet”. Deze zin is me vanaf kleins af aan bijgebleven. Helaas is er vandaag de dag weinig van terug te zien in onze maatschappij.

Ik zie een wereld waarin wij leven, zonder er bij stil te staan dat er in diezelfde wereld mensen zijn die meer littekens dragen dan een mens aan kan. Denk jij aan deze mensen voordat je gaat slapen of als je opstaat?

Eén grote familie

We zouden elkaar moeten zien als een grote familie en elkaar moeten helpen om deze wereld een betere plek te maken. Een betere plek voor iedereen, ongeacht geloof, ras, huidskleur of afkomst.

Ik vind het onvoorstelbaar dat wij onze ogen kunnen sluiten voor het leed dat zich 5000 km verderop zich afspeelt. Stel dat wij hier waren geboren? Want zeg nou zelf wie bepaalt dat voor je? Ik geloof dat waar je geboren wordt voor je geschreven staat.. Hoe zouden wij ons voelen als de rest van de wereld zich zou gedragen alsof het een ver-van-je-bed-show is? Ik hoor dingen om me heen als : “Ja wat daar gebeurd dat moeten ze dan ook maar daar oplossen, ons probleem is het niet!”  of “wij kunnen er toch niks aan doen dat zij daar een onafhankelijkheids oorlog voeren.” Maar onafhankelijk van wat?

Onze belevingswereld waar wij vandaag in leven, die belevingswereld is niet de enige wereld die er is… De landen waar er oorlog wordt gevoerd maken ook onderdeel uit van deze wereld, dit is een plek waar een kind geen kind kan zijn, waarin ouders zich zorgen moeten maken over de vraag of hun kinderen de dag wel zullen overleven omdat er niet genoeg te eten is of omdat de nachten zo koud zijn terwijl er niet genoeg dekens zijn. Als de kinderen uberhaupt opgroeien worden ze gevoed met haat en nijd en als je in hun ogen kijkt dan valt daar de pijn te lezen…

Een betere wereld begint bij jezelf

laten wij beginnen bij onszelf.. al denk je niks te kunnen doen voor de mensen 5000 km verderop.. Behandel ieder persoonlijk eerlijk, wees oprecht, beleefd en respectvol. Beoordeel niemand en wijs altijd als eerste naar je zelf.
Want een betere wereld begint uiteindelijk bij jezelf, jouw houding, woorden en daden. Dus ik zeg voeg de daad bij het woord en begin met naar jezelf te wijzen. Wat kan jij morgen beter doen? Wat kan jij bijdragen aan deze wereld zodat hij beter wordt? Een betere wereld begint bij jezelf!

2 Reacties

    • Mariëlle
      augustus 11, 2015 / 11:24 pm

      Thanks a lot chey!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: