Home » Lifestyle » Glimlachen en dankbaar zijn is geluk

Glimlachen en dankbaar zijn is geluk

Glimlachen en dankbaar zijn is geluk

Glimlachen en dankbaar zijn is geluk… of toch…niet? Ik keek s’ochtends uit het raam en alles was wit! Nee geen sneeuw, ik hoorde jullie denken. Het is mist. Ik keek naar beneden uit het raam, maar zag mijn auto niet staan… Nadat ik me had opgefrist en aangekleed liep ik naar de plek waar ik dacht dat ik mijn auto had geparkeerd…Pfffieew hij staat er nog. Ik kon hem gewoon niet zien staan door de dichte mist (mijn auto heeft namelijk een wit dak)

Laaghangende mist

Weetje wat het fijne is van laaghangende mist op zo’n moment? Dat je nog niet weet dat je je auto moet gaan krabben als hij er dan toch nog blijkt te staan. Er zat een dikke laag ijs op de voor- en zijramen. Getsy derie! Nu moet ik krabben.

Na mijn auto grondig ont-ijst te hebben ging ik op pad. Ik werk in Almere en moet dus een eind rijden naar het werk. Alle medeweggebruikers bleken ook behoorlijk last te hebben van de mist. Er ontstond een hele file op de snelweg door een oude opa in een kleine Opel Corsa, waarvan de ruiten niet goed waren gekrabd. Arme opa dacht ik.. je wilt wel harder, maar je ziet gewoon niks door al dat ijs!

De Toekomst zien

Al rijdend in mijn Skoda Fabia met Quoshens hard uit mijn speakers blazend dacht ik na. Ja ja, soms kan ik helder nadenken en vooral wanneer ik in de auto zit! Al die mist om me heen.. zette me aan het denken.. Eigenlijk is ons leven net zo.. Er is een hoop mist voor ons… Oftewel niemand weet hoe zijn of haar toekomst eruit ziet. We hebben natuurlijk allemaal dromen over wat we graag zouden willen bereiken of ideeën over wat er allemaal wel niet goed voor ons zou kunnen zijn. Maar stel je nou is voor hé dat je je toekomst wel zou kunnen zien… Ik vraag me af of je er blij van zou worden?

Stel je voor dat je zou weten dat je ziek wordt in de toekomst en uiteindelijk aan een enge ziekte overlijd… Dan wil je dat niet weten toch dacht ik bij mezelf? Ja of juist weer wel.. Dan kan je de tijd die je hier nog hebt optimaal benutten. Of als je weet dat je over een aantal jaar heel rijk zult zijn (in mijn geval lijkt me dat sterk, maar who knows right?) Kun je dan nog genieten van wat je nu hebt?

Stel je voor dat je alles zou krijgen wat je hart op dit moment zou begeren, zou je dan echt gelukkig zijn? Ineens besefte ik me dat ik eigenlijk niet zo heel veel te wensen heb en dat de wensen die ik vroeger had nu grotendeels vervuld zijn. Maar ben ik nu gelukkiger dan vroeger dan? Ik antwoorde heel hard NEE! Maar eigenlijk is dat niet waar hoor… Er gaat op het moment een hele wereld voor mij open. Veel nieuwe ervaringen en leuke ontmoetingen met prachtige mensen. Ik word gelukkig als de mensen om me heen gelukkig zijn! Gelukkig word je niet van materialistische dingen.. mensen denken dat ze er gelukkig van worden, dat is iets anders!

Glimlachen en dankbaar zijn is geluk

Gelukkig word je van die kleine momenten die je opslaat in je herinnering, zodat niemand ze je ooit nog af kan pakken. Al heb je aan het eind van de rit al je begeertes vervult geloof me je zult het meeste hechten aan wat je tijdens je leven hebt geleerd. Waarom? Omdat je dan het leven anders had aangepakt en dingen anders had gedaan. Accepteer wat er op je pad komt en glimlach en wees dankbaar.

Er is namelijk geen licht zonder duister, geen goed zonder slecht but most of all ”geen geluk zonder ongeluk”. Beschouw ieder ongeluk, elke fout die je maakt als een stap die je maakt in de richting van geluk en succes. Dan zul je ontdekken dat je je ontzettend gelukkig, succesvol en gezegend voelt!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: