Me-licious heeft nieuw uiterlijk

Welkom op het vernieuwde Me-licious.com. Zoals jullie misschien al wel hebben gezien heeft Me-licious een nieuw uiterlijk gekregen. Achter de schermen is er hard gewerkt aan ene nieuwe lay-out. En vandaag kunnen jullie hem eindelijk zien!

Me-licious 2.0

Verandering is vooruitgang en zo had Me-licious een WordPress theme nodig dat ook responsive was. Wat betekend dat nou precies responsive? Responsive staat voor een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Uit analytics gegevens blijkt dat de helft van mijn bezoekers de website bekijkt via een tablet of mobiele telefoon. Dan is het wel zo fijn als alles goed leesbaar en aanklikbaar is…

Hoe zag het er dan voorheen uit op een smartphone?

Voorheen kon je op een mobiel niet alle knoppen goed aanklikken. Ze waren erg klein. De site paste zich aan het device en schaalde automatisch 100%. Soms kan dit handig zijn, maar in de meestel gevallen toch niet! Door de sidebar die bleef staan kon je de artikelen eigenlijk niet echt goed lezen.

Ook de header bleef telkens staan, waardoor je een groot gedeelte van de ruimte voor de header kwijt was… In het volgende ontwerp is dit echt een must! Dit moet anders de header moest kleiner!

oude blog me-licious mobiel

Op de laptop zag het er al wel wat beter uit, maar ook daar was het niet echt gebruiksvriendelijk! De eerste blogpost kwam niet eens helemaal op het scherm! Lezers moesten gelijk al gaan scrollen om te kunnen lezen wat er stond. Blooper 🙁
oude blog me-licious laptop

Het nieuwe wordpress thema

Ik koos voor het Customizr thema van Nikeo met aangepaste kleuren en een gepersonaliseerde header. Omdat ik onwijs blij ben met dit thema, zal ik niet meer zo snel van thema veranderen. Maar goed, wie mij een beetje kent, weet dat ik graag aan mijn thema’s knutsel… Zo kan mijn blog van de week weer een beetje anders eruit zien!

Misschien heb je het gisteren al gezien, ik heb mijn blog namelijk niet offline gegooid tijdens het bewerken. Ik vond het niet nodig, omdat ik veranderingen doorvoerde die er niet voor zorgden dat mijn blogjes niet meer te lezen waren. Wil je weten wat er precies veranderd is? Ik leg het stap voor stap uit.

Wat is er anders?

 • De header is veranderd & een social media widget is toegevoegd;
 • De content en sidebar zijn niet meer in vlakken;
 • Archiefpagina’s geven nu alle items weer in previews items;
 • Er zijn verschillende widgets toegevoegd;
 • Als je de plaatjes aanklikt, krijg je indien beschikbaar een vergroting;
 • Nieuw lettertype  headlines;
 • Nieuw lettertype content;

De headers die ik voorheen gebruikte was eigenlijk een grote image. De nieuwe header is smaller en het logo komt iets meer op de achtergrond te liggen. Bij het gebruik op een mobiele telefoon wordt het logo kleiner en staat de header niet meer vast, hierdoor heb je meer ruimte op je telefoon om de blogposts te lezen.

De headline (titel) & de content (het schrijfvlak) hebben een ander lettertype gekregen namelijk: “Lobster” & “Raleway”. De sidebar (de zijkant) en het content gedeelte zijn één met de achtergrond.

Ik had eerst footer-vlak met tekst en widgets, maar vond dit eigenlijk een beetje overbodig. Dus heb ik besloten de footer weg te halen. Ik heb een foto toegevoegd in de sidebar waarin ik mij voorstel. Daaronder heb ik ervoor gekozen om “Recente posts” & “Copyright” te vermelden evenals de buttons van Bloglovin & Blogsociety.

Ik ben nog een beetje zoekende, dus het design is sowieso nog niet helemaal af. De komende tijd zal er hier en daar nog wel wat veranderen, maar geen grote drastische dingen meer. De look and feel blijft voorlopig zoals hij is.

En wat is dan slim voor de homepage, sticky blogposts (twee berichten naast elkaar net als in de archief pagina’s) of toch een hele blogpost zoals de homepage nu wordt weergegeven? Ik weet het nog niet helemaal.

Hoe zien jullie de blog liever? Uitgebreide blogposts onder elkaar of toch liever sticky blogposts? Let me know what you think! Ik stel jullie mening zeer op prijs.

 

3 Reacties

 1. juli 17, 2015 / 4:04 pm

  Netjes gedaan !!! Had ook niet anders van je verwacht hahah miss perfectisch hihi

  • Mariëlle
   juli 19, 2015 / 12:13 pm

   hahaa ja er moet nog wel het e.a. gebeuren.. maar nu kun je ook lekker op de mobiel meelezen! Xx

 2. mei 14, 2018 / 1:01 pm

  Ik vind het altijd leuk als een blog een nieuwe look krijgt. Deze post is 3 jaar oud, en ik zie dat het logo is verdwenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: