Ochtend foto

Je hebt ochtend- en avondmensen en mensen die houden van de middag.

Wat ben ik dan precies? Een ochtend, middag of avond mens?

Ik heb mezelf altijd beschouwd als een ochtendmens. Ik hou er van vroeg op te staan. Wat een rust, iedereen slaapt nog. De stad slaapt nog. Het is rustig op straat. Het heeft voor mij iets magisch…

Als kind was ik elke dag vroeg wakker. Rond een uur of 6. Mijn ouders waren hier niet zo heel erg blij mee, dat begrijp je! Ik wil graag vroeg tv kijken en ontbijten. Mariëlle ga maar nog even naar je bed. Om 8 uur mag je naar beneden komen! Elke dag lag ik vroeg in bed. Van mijn ouders moesten we altijd voor 8en erin liggen. Meestal sliep ik niet gelijk, maar rond een uur of 9. Mijn broer is meer een avond mens en hield mij geregeld wakker! Wat hebben een ruzie gemaakt omdat hij zich verveeld en ik gewoon wilde slapen. We sliepen beiden in 1 kamer en hadden hoogslapers. Ik herinner me dat hij geregeld als ik in slaap viel keihard bovenop me sprong waarna ik me wezenloos schrok en heel erg sacherijnig werd! Kom niet aan mijn slaap! Ik wilde heel graag wakker blijven en samen chillen, maar kon mijn ogen gewoon niet open houden!

Toen ik naar de middelbare school ging had ik vaak late uren, lessen tot een uur of 5 en bijlessen tot een uur of 6. Maar na 4en s’middags was ik mijn aandacht al kwijt… Ik had er gewoon geen puf meer voor. Ik ben een ochtend mens. Studeren tot 6 uur is toch ook gewoonweg niet gezond?

Ik was een van die leerlingen die de tussenuren naar de ochtend wilde verplaatsen. Wat heb je eraan om tot 12 uur vrij te zijn als je vervolgens tot 5 uur naar school moet? Je begrijpt dat al mijn klasgenoten een hekel aan mijn hadden!

Morning dust

Een ochtendmens ben ik nog steeds

Nu ik eenmaal aan het werk ben, begin ik nog steeds vaak vroeg wakker. Meestal rond kwart voor 6. Ja, dat is vroeg ja! Helaas gaat het niet altijd, soms ben ik afhankelijk van mijn manager en zo nu en dan van de afspraken die ik soms wel later in de middag heb.

Er is niks lekkerders dan op tijd thuis komen en alles wat je moest doen,  al te hebben gedaan, neer ploffen op de bank en relaxen!

Onhandig in de avond

In de avond moet je me niet teveel vragen stellen. Me niet al te veel laten doen, ik word namelijk onhandig! Doordat ik minder energie heb en mijn lichaam zich al aan het voorbereiden is op zijn schoonheidsslaapje laat ik dingen vallen en stop ik eten in mijn wang in plaats van in mijn mond. Ook leg ik vaak iets weg dat ik later niet meer terug kan vinden… Kortom mijn hoofd werkt gewoon niet meer…

Ik word oud

Ik hou van gezelschap, maar vaak wil ik toch wel weer op tijd naar huis.. Ik weet namelijk dat mijn lichaam de volgende ochtend vanuit routine vroeg wil opstaan. Vroeger hield ik van stappen, maar als ik tegenwoordig na 12en ga slapen, voel ik me de volgend ochtend een wrak! Ik word oud… Oh nee!

Als ik zou mogen kiezen zou ik graag een middag mensen willen zijn.. Geen problemen met een keer vroeg opstaan, maar ook geen problemen met zo nu en dan laat slapen! Genieten van de hele dag in plaats van om 4 uur al de motor op lage toeren te laten draaien.00

Wat zijn jullie? Een ochtend-, middag- of avondmens?