Home » Lifestyle » Roti maken uitbesteden aan heuse robot, de Rotimatic

Roti maken uitbesteden aan heuse robot, de Rotimatic

Ik herinner het me nog goed. Mijn vader had samen met zijn broer en zus een groot restaurant in Dordrecht. Hier verkochten ze allerlei lekkere gerechten, waaronder roti. Regelmatig stond mijn vader daar dan in de keuken samen met mijn tante de roti’s klaar te maken. Zoals ze het deeg kneden, de roti’s uitrolde het leek allemaal vanzelf te gaan… Wil jij het ook eens proberen Mariëlle? Kom maar helpen. Ik was een jaar of 8 en alleen het uitrollen van de roti’s was een grote ramp. De roti’s werden vierkant, langwerpig of hadden een andere rare vorm, maar waren alles behalve rond. En dan hoefde ik ze nog alleen maar uit te rollen… dan hadden we het nog niet over de ingrediënten en de verhoudingen van het deeg gehad… Door de jaren heen heb ik het regelmatig geprobeerd, maar zulke lekkere en ronde roti’s maken als mijn vader en tante deden, dat is helaas niet voor mij weggelegd. Ik kan wel redelijk koken hoor, maar niet het type gerecht dat je terug vind in een 5 sterren restaurant.

Gelukkig hebben ze wat gevonden op die vierkante, langwerpige en disproportionele roti’s die ik maak. Pranoti Nagarkar en Rishi Israni van het bedrijf Zimplistic (Californië) ontwikkelden de Rotimatic.

Ze deden hier maar liefst 6 jaar over.. (begrijpelijk ik bak ook al heel wat jaren roti… maar helaas nog steeds niet rond). Het idee ontstond doordat Nagarkar die zelf haar roti-skills probeerde te perfectioneren, gefrustreerd raakte van het feit dat een stapeltje van 5 roti’s haar minimaal 40 minuten van haar tijd kostte. Roti maken is namelijk een tijdrovende klus. Het is een moeilijk te bereiden product, dat bij Indiërs dagelijks wordt gegeten. Het is van belang om de juiste ingrediënten met de juiste verhoudingen te gebruiken, maar ook het kneden en bereiden vereisen enige skills.

Nu kun je het roti maken ook uitbesteden aan een heuse robot met tijdwinst als gevolg. Hoera ik ben gered!

Voortaan maakt mijn Rotimatic de roti’s, of toch niet? Met de Rotimatic heb je eigenlijk alleen de juiste ingrediënten nodig. Nadat je deze in de daarvoor bestemde vakjes hebt gedaan en de Rotimatic zich binnen 5 minuten heeft verwarmd, stel je op het LCD-scherm de juiste dikte, knapperigheid en de hoeveelheid olie in en drukt op start.

part03-chooseyours1

De roti-robot vermengt zelf de ingrediënten, kneedt het deeg en maakt deze rond (ja rond!) en plat.Uiteindelijk wordt de roti verhit en rolt daarna de Rotimatic uit.

part04-oneaminute1
De Rotimatic produceert één roti per minuut met een maximum van 20 roti’s voor je de machine weer bij moet vullen.

part08-doughballs-11

Ook maak het apparaat ballen deeg. Voor de dagen dat je poori’s wilt maken of paranathas wilt bakken. Het apparaat kost zo’n $599 en is ergens in 2015 te verkrijgen. Het bedrijf heeft namelijk zoveel reserveringen gehad dat het denkt het 2de kwartaal van 2015 bij te zijn met de productie.Of het apparaat ook in Nederland te koop zal zijn, is niet duidelijk en helaas ook nergens terug te vinden op hun site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: