Hema labelmaker review | De gadget voor het labelen van jouw spullen!

Hema labelmaker

Ik was opzoek naar een goede manier om mijn kruidenpotjes in de keukenlade te labelen. Maar hoe dat wist ik nog niet precies. Ik was al een tijdje aan het kijken naar verschillende labelmakers, maar vond ze erg duur. Tot ik deze Hema labelmaker in het viezer kreeg. Dit is nou typisch zo’n gadget waarvan je niet wist dat je het nodig hebt, totdat je hem in gebruik neemt. Ik gebruik deze labelmaker echt voor alles! Kruidenpotjes, left-overs in de koelkast, datums op kruidenzakjes in de voorraadkast, datum labels op mijn foto’s en zo kan ik nog wel even doorgaan… Lees je mee in deze Hema labelmaker review?

labelmaker  Hema verpakking

Hema Labelmaker

Ik kan het niet helpen, maar glimlach als ik mijn labelmaker tevoorschijn haal. Er is iets bevredigends aan het zien van perfect georganiseerde keukenlades, opbergdozen of mappen met duidelijke, leesbare labels. Het is alsof ik mijn leven op orde breng met een eenvoudige druk op de knop.

Nooit meer hoef ik te worstelen met mijn handschrift of onduidelijke etiketten die onmogelijk te ontcijferen zijn. Met de labelmaker kan ik snel en gemakkelijk labels maken voor alles, van kledingkasten tot voorraadkasten, en zelfs cadeauverpakkingen. Ik vertel je meer over mijn labelmaker in deze Hema labelmaker review.

Verpakking

De verpakking vind ik niet bijzonder. Hij is grijs en op de achterkant staat er een uitleg, hoe je de HEMA labelmaker moet gebruiken. Er zitten twee rolletjes tape in de verpakking. De labelmaker werkt dus met tape die je erdoorheen steekt. En twee verschillende soorten wieltjes.

En het goede nieuw is, is dat de tape ook nog eens los te koop is in verschillende kleuren. Geen saaie labels meer dus! Er is een setje met neonkleuren, en een setje met onder andere zwart en goud.

Ik vind wel erg jammer dat er niet alleen een setje is met alleen zwart aangezien ik die toch het meeste gebruik.

Hema-labelmaker

Werking

Je krijgt drie losse onderdelen in de verpakking. Het labelmaker handvat een los rondje en het labellint zelf. Je klikt het rondje vast en schuift daarna de labeltape aan de zijkant vast aan de label maker. Hierna stop je de stop de labeltape tussen het schijfje. En dan kan je beginnen met labels maken!

Om het woord te vormen dat je op je label wilt hebben, draai je het rondje op het gewenste symbooltje. Vervolgens druk je het handvat van de labelmaker hard in. Hierna schuift de tape automatisch door en kan je het volgende symbool kiezen. Het werkt super simpel en ontspannend.

Er zit ook een schaartje op het ronde schijfje. Door te kiezen voor dit symbool en hard te drukken kun je de labeltape afsnijden. Bij mij werkt dat niet altijd goed, je moet echt hard drukken.

Ik trek zelf de tape eruit tot het lang genoeg is om met een schaar af te kunnen knippen. Dat vind ik het handigste werken.

Ennuh wil je een lege ruimte tussen je symbolen, letters of tekens? Dan kun je het beste het handvat lichtjes indrukken. Zo komt er geen afdruk op de labeltabel en heb je toch een spatie. Dit vergt overigens wel even wat oefening, want als je te hard drukt dan heb je er toch een teken op staan. Maar dit heb je al snel genoeg door ;)

Hema labelmaker

Gebruik labelmaker

Zelf gebruikte ik de labelmaker om al mijn voorraadpotten te voorzien van ingrediënt labels. Ik was op zoek naar een mooie en nette manier, waarbij ik ook nog eens gemakkelijk van labels kon wisselen mocht dit nodig zijn.

Hema labelmaker label

De labels zien er strak en netjes uit en een bijkomend voordeel is dat ze ontzettend goed plakken!

Hema labelmaker label op kruidenpotje

I feel so organized now. Ik ga ze ook nog gebruiken voor laatjes en bakjes met DIY spullen! En voor de houdbaarheidsdatum van sommige van mijn make-up spullen die ik wat minder gebruik. Zo kun je eigenlijk alles in huis wel labelen. Bijvoorbeeld de speelgoedbakken van je kind. Of welk kleding je waar hebt liggen in de lade van je kleintje (vooral voor de papa’s bedoeld natuurlijk!).

Lees ook: kruiden opbergen in de keuken lade

Prijs en verkrijgbaarheid

De Hema Label Maker is verkrijgbaar in het zwart en roze voor €10 bij alle filialen van HEMA en online.
Een navul verpakking label maker met 4 losse rolletjes tape kost €4,50.

Krijg jij nu ook de neiging om de labelmaker te gaan halen? En dingen te gaan labelen en organizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: