The Harbour Club Rotterdam heropent haar deuren na een complete restyling en ik was erbij! Wil je lekker in de watten gelegd worden tijdens een lunch, brunch of diner? Dan ben je bij The Harbour Club Rotterdam aan het juiste adres. Ik vertel je waarom…
Ik vertelde jullie al in de weeky snaps van afgelopen week dat ik aanwezig was bij de heropening van The Harbour Club Rotterdam.
The Harbour Club Rotterdam
Het restaurant doet haar locatie eer aan en biedt een luxe en lekkere avond uit. Gelegen in het Euromastpark in een groene oase, in het centrum van Rotterdam.
Hier werk je niet even snel een menuutje weg, maar gaat het om de totaalbeleving.
Facelift
De zorgvuldige facelift van het interieur was zeker reden voor een feestje!
The Harbour Club Rotterdam telt 200 zitplaatsen in het restaurant en 160 stoelen op het luxe terras.
Daarnaast heeft het doorbreken van de scheiding tussen de grote bar en de barlounge gezorgd voor een meer verbindende entourage.
De keuken wordt aangestuurd door chef-kok Barry van Wilgenburg.
En het hele restaurant staat onder leiding van manager Koen Schipper.
Die ons vanavond bedient en voorziet van het nodige, heerlijk nuchtere commentaar.
De chef zorgt voor een goede binnenkomer van vers brood, te besmeren met gezouten boter, tomatensalsa, makreel tapenade en daarbij wat plakken perfecte pata negra. En voor de liefhebbers Oesters. Yam!
Alles is groot en groots in The Harbour Club. Zo ook de menukaart, zowel in formaat als inhoud. Echter krijgen wij vandaag een aangepast menukaart om wat gerechten te kunnen proeven.
In The Harbour Club eet je uiteraard voornamelijk vis en vooral Aziatisch.
Er is een flinke selectie sushi, sashimi, fruits de mer, oesters en voor de echte kenners zelfs keuze uit kaviaar.
De sushi die kregen wij als voorgerecht. Alleen het aangezicht van de perfecte sushi rolletjes laat je watertanden!
Helaas mocht ik deze niet eten, i.v.m. zwangerschap, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kreeg namelijk van de chefkok van The Harbour Club, een heerlijk vega voorgerecht bestaande uit: Gegrilde avocado met tuinbonen.
Mozarella met tomaat en bietjes op een dressing met aardbei en waterkers.
Alhoewel ik dit snel uit mezelf zou bestellen zo’n vega gerecht. Zal de smaak je zeker verrassen. Ik kan dus voor de vegetariërs onder ons bevestigen dat ze hier heerlijke vega gerechten hebben, die je zeker eens moet proberen!
Hoewel de meeste gasten voor een ‘sharing dinner’ kiezen, staan er ook grote vis en vleesgerechten op het menu.
Wij krijgen een aantal van deze hoofdgerechten te proeven. We starten met de Sea salted Zeebaars.
Gevolgd door reuze gamba’s met een verfijnde limoen mayonaise. Deze combo was perfect!
Toen ik Peking Duck op de menukaart zag staan, begon mijn hart niet instant sneller te kloppen. Maar deze pannenkoekjes met pekingeend en hoisin saus moet je echt eens komen proeven!
Wist je dat?
De Tomahawk en de Rib-eye ter plekke worden gedroogd in speciale Dry Age kasten.
Deze zie je in het als je binnenkomt bij The Harbour Club Rotterdam, gelijk aan je rechterhand.
Het vlees wordt erna bereid op een speciale grill (de broiler) die wordt verwarmd tot 1300 graden! Dit geeft de Tomahawk en de Rib-eye hun verfijnde smaak.
Wij genoten als laatste hoofdgerecht van de Tomahawk.
Omdat de meeste gasten hem het liefst medium eten, kreeg ik vanwege mijn zwangerschap een apart bordje. Ziet er heerlijk uit hé. En het smaakte nog beter!
Van dining tot dansen aan de bar
Zoals je ziet aan de gerechten kun je hier gemakkelijk van middag tot avond vertoeven.
Als je bent uitgegeten kun je je verplaatsen naar de dansvloer of de bar.
Er is gekleurd licht, graffiti op de muren en er staan enorme wijnrekken. De perfecte ambiance om nog even een dansje te doen.
Van donderdag t/m zondag is er een dj, die het volume flink omhoog gooit.
Eindoordeel? ★★★★★
Als je het mij vraagt zou ik elke vrijdagmiddag zo het weekend wel willen inluiden! Op zonnige dagen kun je als gast heerlijk launchen op het luxe terras. Te midden van het groen in het park.
De menukaart van The Harbourclub is uitgebreid. De kaart loopt uiteen van vis, tot vlees en zelfs vegetariërs kunnen hier hun hart ophalen.
De bereidingen van het eten zijn eenvoudig, maar toch verrassend en puur! Je tong maakt hier kennis met smaaksensaties die zorgen voor een onvergetelijke ervaring!
Daarnaast heeft het interieur een luxe uitstraling met een rauw randje. De bar die vanaf donderdagavond wordt omgetoverd in een heuse dj booth, scoort bij mij flink punten. Een bezoek aan The Harbour Club is voor mij puur en intens genieten!
Zou jij graag eens bij de The Harbour Club Rotterdam gaan eten?
MEER INFORMATIE
The Harbour Club Rotterdam
Kievitslaan 25, Rotterdam
W. https://theharbourclub.com/rotterdam/
E. rotterdam@theharbourclub.nl
T. 010-436 8888
Wat zat dat er prachtig en bovendien kleurrijk uit! En de locatie in een park klinkt ook heel fijn. Ik ga hier graag een keer naartoe.
Auteur
Moet je zeker doen Nicole. Ik had niet van tevoren verwacht dat ik hier zo zou genieten!
wat ziet dit er heerlijk uit, die kleuren, prachtig!! en die gerechten!! ik krijg al honger
Wat een prachtige kleuren worden er gebruikt voor de inrichting en het menu. Een lust voor het oog
oh dat lijkt me heerlijk. ziet er echt heel mooi en lekker uit
Amai knap, ziet er een toffe club uit! Ben ik nog nooit geweest!
Wat leuk! Die foods ooh ik wil ze opeten. Leuk dat je daar was geweest
https://dhini.nl
Wat een mooie foto’s allemaal zeg, ziet er goed uit!
Wat een kleurrijke locatie en toch erg herkenbaar als De Harbour Club. Mooie foodposts!