10 x spaanstalige series op Netflix

Als verwend Netflix kijker heb ik iets opgemerkt en dat is dat de Spaanse series sterk in opkomst zijn op Netflix. Of je nu een liefhebber bent van de Spaanse taal of niet, de meeste Spaanstalige series zijn super goed! Ennuh naast dat je maar blijft bingewatchen, spijker je die Spaanse vocabulaire ook nog eens bij (vet handig toch!).

Spaanstalige series

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook helemaal fan ben van de Spaanstalige series op Netflix. Omdat ik zelf al veel goede series heb gezien leek het me leuk om de échte goede voor je op een rijtje te zetten. Het is dan ook tijd om je aan deze super goede series te wagen! Viva Netflix!

1. Narcos

Als je houdt van een misdaad serie, dan moet je de Spaanstalige Narcos met zeker eens bekijken. Deze serie is beoordeeld met een IMDb-score van 8,8! En dat is niet voor niks!

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia eind jaren ’70 tot begin jaren ’90. De DEA gaat in de eerste twee seizoenen op jacht naar Pablo Escobar en zijn Medellín drugskartel.

In het derde seizoen overlijd Pablo Escobar, maar de kartelstrijd en grootschalige cocaïnehandel gaat gewoon door en neemt het op tegen het levensgevaarlijke Calikartel. Javier Peña (Pedro Pascal) probeert de drugskartels ten val te brengen met gevaar voor eigen leven.

2. El Chapo

Netflix ging na de succesvolle series van Narcos aan de slag met een serie die de opkomst van het Mexicaanse Sinolakartel laat zien: El Chapo. Deze serie is net als Narcos geheel gebaseerd op waargebeurde verhalen. Je wordt meegenomen in het leven van Joaquín Archivaldo Guzmán Loera – ook wel bekend als El Chapo. Hij groeide op op het platte en kon niet lezen, nog schrijven.

Dankzij zijn doorzettingsvermogen en de juiste keuzes klom hij op tot de leider van het Sinolakartel. Toen hij op mysterieuze wijze wist te ontsnappen uit een zwaar bewaakte gevangenis werd hij wereldberoemd.

3. La Victima Numero Ocho

Deze Spaanse serie op Netflix draait om een terroristische aanslag in de stad Bilbao, waarbij zeven mensen om het leven komen. Er zijn veel gewonden en dader lijkt opgepakt te zijn. Of toch niet? Er wordt getwijfeld of de dader die is opgepakt wel de dader is…

Men zegt dat deze serie losjes is gebaseerd op de aanslagen in Barcelona van augustus 2017.

‘La victima numero ocho’ betekend slachtoffer nummer acht, de titel suggereert dus dat er nog een dode zal zijn. In deze serie volg je de We Spaanse politie tijdens hun onderzoek naar de dader en de aanleiding van de aanslag.

4. La Casa de Papel

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van La Casa de Papel, en als je net als ik een echte fan bent, dan heb je alle afleveringen al gezien. Het goede nieuws is dat seizoen 4 nu beschikbaar is op Netflix.

De eerste twee delen gingen over El Profesor die de bezetting van de Koninklijke Munt van Spanje plant en uitvoert met 8 criminelen, die laten we zeggen niet allemaal even slim zijn.

In seizoen drie zie je hoe alle criminelen genieten van hun welverdiende vakantie. Tot twee van hen op tropisch eiland aangevallen worden door de militaire dienst. Overleven ze het? Of vallen er doden? En hoe komt het dat het plan van de professor scheuren begint te vertonen?

5. Vivir sin permiso

Vivir sin permiso betekend vertaald: Unauthorized Living. De Netflix-serie heeft in de hoofdrol de Galicische schipper en drugsbaron Nemo Bandeira, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hij doet hij er alles om zijn ziekte te verbergen zodat hij in alle rust een opvolger kan vinden voor zijn imperium. Maar er zijn kapers op de kust. Zo smeedt zijn rechterhand een plan om het imperium te stelen.

6. La Reina Del Sur

Deze spaanstalige serie gaat over de hoofdpersonage Teresa Mendoza, . In een ver verleden was zij ‘La Reina Del Sur’ vertaald de koningin van het zuiden. Ze stond in heel Mexico bekend als een van de grootste drugs bazinnen. Dit alles gaf ze op voor haar dochter om samen een stil leven te lijden. Tot ze wordt ontvoerd. Teresa moet opboksen tegen veel oude drugsvijanden en de vraag is maar of ze haar dochter kan bevrijden. Een toffe serie!

7. Vis a vis

Deze series speelt zich net als Orange is the New Black af in een vrouwengevangenis en bevat veel drama en spanning. De jonge Macarena moet leren overleven in de wrede wereld die ze  binnenkomt als ze de gevangenis ingaat voor verduistering en belastingontduiking.

8. Las Chicas del cable

Las Chicas del Cable speelt zich af in het ouderwetse Madrid in Spanje. De serie draait om vier ambitieuze telefonistes die met kabels de telefoons in heel Madrid met elkaar verbinden. Ze worden hechte vriendinnen en helpen elkaar bij zowel werk- als liefdesgerelateerde problemen.

9. Élite

Drie studenten worden naar Las Encinas gestuurd nadat hun lokale school is verwoest. Van de een op de andere dag worden ze geupgrade naar een van de meest prestigieuze en exclusieve school van Spanje. Dit brengt de nodige spanning met zich mee tot dat er een moordmysterie moet worden opgelost…

10. Velvet

Deze serie speelt zich af in Spanje in de jaren ’50. Ana werkt als naaister bij modehuis Velvet. Alberto is de zoon van Don Rafael de investeerder en dus mede-eigenaar van Velvet. Het lijkt erop dat Alberto de mooie Ana op een modeshow leert kennen en dat het onmiddellijk klikt tussen hen.  Maar Alberto’s familie is geen voorstand van een relatie met een dame op de werkvloer. Met vier seizoenen op Netflix, kom je met Velvet een aardige tijd door!

Ben jij een fan van Spaanstalige series op Netflix? Of ga je toch liever voor een Engelse variant?

2 Reacties

 1. Amy de Keijzer - Büttner
  april 10, 2020 / 11:12 pm

  Ik mis de Spaanstalige serie Alta Mar ;)

  • Mariëlle
   Auteur
   april 14, 2020 / 9:32 pm

   Ik kan hem erbij zetten Amy, maar dan moet het wel 11x spaantalige series worden ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: