Boek review | 365 dagen koken met Francesca Kookt

365 dagen koken met Francesca Kookt

Ik ben een groot fan van kookboeken. Toen ik hoorde dat Francesca een nieuw kookboek heeft geschreven: 365 Dagen Koken moest ik dit natuurlijk hebben. Leuk om de kast met kookboeken uit te breiden. En ook het gezin heeft wat aan al die lekkere recepten natuurlijk. Soms is het namelijk best lastig om gevarieerde maaltijden op tafel te zetten. En ontbreekt het me aan inspiratie. Kijk je mee?

Francesca Kookt

Francesca van Berk, beter bekend als Francesca Kookt, schiet te hulp om elke dag heerlijk, vers en met het seizoen mee te koken. Haar nieuwste kookboek 365 Dagen Koken, met de seizoenen mee is Francesca is met liefde en zorg samengesteld. Ze heeft verrassende en verrukkelijke recepten samengesteld. Ze zijn het best te omschrijven als een smaakvolle multiculturele mix van keukens. Francesca is namelijk pas tevreden, als het gezin lekker samen aan tafel zit en geniet! 365 Dagen Koken is de kroon op Francesca’s werk en bundelt naast haar succesgerechten van de afgelopen 10 jaar ook heel veel nieuwe recepten.

365 dagen koken met Francesca Kookt

365 dagen koken

Gevarieerd koken thuis, dat blijft een uitdaging. Wist je dat de meeste mensen zo’n 8-10 gerechten hebben die ze vaak maken. Daarnaast koken we niet meer naar de seizoenen, doordat alles tegenwoordig maar beschikbaar is. Bewust, gevarieerd en lekker eten begint door te kijken naar wat er elk jaargetij beschikbaar aan ingrediënten.

Indeling

Ieder hoofdstuk begint met een groente- en fruitkalender. En daarnaast is het 365 dagen koken receptenboek ingericht per seizoen. Je vind telkens per seizoen 73 afwisselende recepten voor het eten.

In de lente vind je meer lichte gerechten zoals de eerste salades van het jaar, vrolijke pastagerechten, lente curry’s, en af en toe een soepje of stamppot voor koudere dagen.

Voor de zomer ligt de focus op makkelijk en snel koken en vind je ook meerdere barbecue-recepten terug. In de herfst wordt er al iets meer gestoofd, gaat de oven weer aan en wordt er weer lekker soep gemaakt.

En als de winter aanbreekt, komen de verwarmende stoofschotels en stamppotten aanbod. En er staan zelfs kerstrecepten in!

En voor de lekkerbekken onder ons is er ook nog een vijfde hoofdstuk met met 73 comfortfoodgerechten die je het hele jaar door graag eet.

Als derde punt is gezond/bewust koken doordeweeks ook belangrijk voor de thuiskok, terwijl we in het weekend graag de teugels een beetje willen laten vieren. Door het hele boek heen zie je trouwens direct dat een recept geschikt is voor het weekend, op de barbecue of het kerstdiner, dit wordt aangegeven met een speciaal icoontje. 

Daarnaast is er een slimme tijdsindicatie per recept, die beschrijft hoelang je er ongeveer over doet om het gerecht op tafel te krijgen. Perfect. Vooral als je een keer niet zoveel tijd hebt. Alle recepten zijn voor 4 personen en heel makkelijk te verminderen of te vermeerderen.

Achterin het boek staan twee recepten indexen: een waarin je kunt zoeken op categorie of moment. En een waarin je kunt zoeken op ingrediënt. Die vind ik zelf vooral erg handig. Wie zin heeft in pasta, ziet direct op welke pagina’s alle pastarecepten te vinden zijn. 

Vegetarisch of veganistisch?

Geen probleem, ook daar heeft Francesca over nagedacht! Je vindt veel kook- en variatietips. Daardoor is minimaal 50% van de recepten vegetarisch of veganistisch.

365 dagen koken met Francesca Kookt

365 dagen koken in het kort

  • 365 heerlijke recepten voor het avondeten
  • Een goede balans in gerechten: veel groenten en gezonde voedingsstoffen, maar ook ultieme genietrecepten met roomsauzen of ovenschotels met veel kaas
  • Superdik kookboek van 416 pagina’s, gedrukt op schrijfbaar FSC papier. In het boek vind je notitiepagina’s waar je aantekeningen op kunt maken
  • Koken met de seizoenen mee! Per seizoen (lente, zomer, herfst, winter) 73 gerechten en een vijfde hoofdstuk met 73 comfort food gerechten voor het hele jaar
  • Handige extra’s: het kookboek blijft perfect open liggen als je ermee aan het koken bent en heeft een mooi leeslint
  • Met twee indexen, zodat je kunt zoeken op recept categorie én op ingrediënt.
365 dagen koken met Francesca Kookt

Mijn mening

Geen idee wat je nu weer moet maken, dan is dit fantastische boek de oplossing! Gevarieerd en voor ieder wat wils. Met prachtige foto’s en ruimte na ieder hoofdstuk voor je aantekeningen. Het boek is mooi overzichtelijk en blijft fijn open liggen. Daarnaast bied het fijne inspiratie tijdens het koken en tafelen. Er wordt hier regelmatig door bezoek in gebladerd. Ik hoor kreten als ” Dat ziet er lekker uit! Heb je dat al gemaakt? Dan kom ik eten hoor”. En heel handig overal zijn icoontjes die aangeven wat voor soort recept het is. En de QR codes voor extra tips!

Prijs en verkrijgbaarheid

Het 365 dagen kookboek van Francesca Kookt is verkrijgbaar voor € 35,- op haar eigen website of via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: