3D hairstrokes – volle wenkbrauwen zonder omkijken?

Semi permanente make-up voor mijn wenkbrauwen

Ik was onzeker over mijn eigen wenkbrauwen en tekende ze vaak bij met de Anastasia dip brow. Maar met zwemmen of sporten was dit niet zo handig. Zonder erbij na te denken veeg ik over mijn gezicht en weg waren mijn wenkbrauwen… Ik kwam op het idee om me te oriënteren op 3d hairstrokes voor volle wenkbrauwen.  Ook wel Semi permanente make-up of microblading genoemd. Ik liet mijn wenkbrauwen behandelen en vertel jullie er meer over…

3D Hairstroke techniek, wat houd het in?

Na veel gelezen te hebben kwam ik uit bij de 3D Hairstroke techniek. Wat het inhoud? Het is een nieuwe techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met een blade/mesje (12 micronaalden op een rij) worden fijne haartjes gepigmenteerd aangebracht met de haargroeirichting mee. Het pigment wordt aangebracht in de opperhuid onder lokale huidverdoving en zorgt zo voor een 3D effect van de wenkbrauw.

De 3D Hairstroke is een speciale Semi permanente make-up voor de wenkbrauwen die een mooie en “natuurlijke look” geeft. Er worden als het ware imitatie haartjes getekend in de huid met een kleurpigment tussen de bestaande haartjes in, zodat je wenkbrauwen er “net” even wat voller van vorm en kleur uitzien, maar toch ook heel natuurlijk.

De behandeling zelf

Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik terecht bij RoLashes & Brows. Ze biedt verschillende mogelijkheden aan voor het (semi) permanent maken van de wenkbrauwen. Ze beantwoordde alle vragen die ik had omtrent de Semi permanente make-up voor mijn wenkbrauwen en liet me wat voorbeeld wenkbrauwen zien. De resultaten op haar pagina zagen er prachtig uit en ik besloot om in het diepe te duiken. Zo gezegd zo gedaan en ik maakte een afspraak. Eenmaal aangekomen in haar pas verbouwde salon tekende ik een toestemmingsformulier en voor ik het wist lag ik al op de behandeltafel…

Semi permanente make-up voor mijn wenkbrauwen
RoLashes en brows waar ik de 3hairstroke behandeling onderging

Vervolgens werden mijn wenkbrauwen geëpileerd. Nu begon het echte werk het uitmeten en tekenen van de gewenste vorm. Dit is nog best een precies werkje waarbij er rekening wordt gehouden met de vorm van je gezicht. Toen ze klaar was met het tekenen van de vorm mocht ik zelf ook nog aanwijzingen geven.

We waren eruit! Dit moest mijn gewenste vorm worden! Nu hoefde alleen nog de juiste pigmentkleur bepaald te worden. Dit wordt gedaan aan de hand van je huidskleur en haartint, zodat de wenkbrauw straks zo natuurlijk mogelijk oogt. Nu kon de behandeling beginnen. Spannend!

3D Hairstroke behandeling Wenkbrauwen

Rowena begon met het zetten van de hairstrokes tussen mijn eigen haartjes. Dit is een secuur werkje want als de haren in elkaar overlopen krijg je een dikke klont pigment. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best zenuwachtig was.

Is de 3d hairstroke behandeling pijnlijk?

Of dat 3d hairstrokes laten zetten pijnlijk is? Ja en nee, de behandeling waarbij de 3d haristrokes worden gezet is niet geheel pijnloos. Maar het was ook niet super pijnlijk. Het zal een beetje liggen aan je pijngrens. Je voelt namelijk kleine steekjes, natuurlijk ook logisch is als je kijkt naar het aantal naaldjes waarmee de hairstrokes worden gezet.

Als je echt niet tegen pijnt kunt, kun je 1,5 uur van tevoren gebruik maken van verdovende creme die je bij de huisarts kunt aanvragen op recept, maar dit kan ten koste gaan van het resultaat is mij verteld. Dus dat deed ik maar niet.

In totaal duurt de gehele behandeling 2 tot 2,5 uur ( vorm bepaling, tekenen, kleurbepaling, microblading, nazorginstructies ).

Als alle hairstrokes zijn gezet zijn mijn wenkbrauw zo goed als klaar. Rowena vroeg mij of ik tevreden was met het resultaat of dat ik ergens nog wat haartjes miste. Nee, ik vond ze gelijk perfect! Wauw ik had niet gedacht dat het zo mooi zou worden! Zeg maar dag tegen mijn wenkbrauw make-up!

Omdat het pigment iets kan gaan vervagen en niet bij iedereen even goed pakt is er een touch-up inbegrepen zo’n 6-10 weken na de behandeling. Hierbij worden de hairstrokes nog even een keer aangezet, zodat de wenkbrauw net wat donkerder word. H

Het resultaat

3D Hairstroke behandeling Wenkbrauwen
Mijn wenkbrauw na de 3d hairstroke behandeling

Wauw er is geen gat meer te bekennen aan de voorkant van mijn wenkbrauw. Alle haartjes lijken echt en zien er ook super dun uit. Mijn hele wenkbrauw is goed opgevuld en op een paar verdwaalde haartjes van mezelf na ziet mijn wenkbrauw vorm er perfect uit! Ik had deze Semi permanente make-up voor mijn wenkbrauwen veel eerder moeten laten zetten!

Wenkbrauwen Voor & Na

3D Hairstroke behandeling Wenkbrauwen
mijn wenkbrauwen voor en na de 3d hairstroke behandeling voor vollere wenkbrauwen

Als je naar het voor en na resultaat kijkt zie je wel degelijk verschil. De haren die ik eerst niet had lijken er nu wel te zitten. Geen gaten meer aan de voorkant van mijn wenkbrauwen en geen gedoe meer met zwemmen,
douchen of zweten.

Ben ik blij met het resultaat?

Ik heb zeker geen spijt van de 3d hairstroke behandeling voor vollere wenkbrauwen. De gaten die ik eerst in mijn wenkbrauwen had zijn verdwenen, de behandeling viel qua pijn mee. En mijn wenkbrauwen zijn precies zoals ik ze in gedachten had van tevoren. Ik hoefde de komende tijd dus geen wenkbrauwen meer te tekenen. Wat is dat een verademing!

Hoelang blijven je wenkbrauwen mooi, na de 3D hairstroke behandeling?

Het pigment blijft minimaal een jaar goed zitten en als je gelukt hebt langer. Wil je dat je wenkbrauwen er mooi en verzorgd blijven uitzien? Dan is het aan te raden om na 1 jaar een touch-up behandeling te ondergaan.

3D hairstrokes voor iedereen geschikt?

Nee helaas niet. Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is!

Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem, psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten.

Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden, Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Wat vind jij van de 3d hairstrokes voor volle wenkbrauwen?

5 Reacties

 1. maart 20, 2017 / 5:57 pm

  Wauw wat ziet dat er mooi en natuurlijk uit! Ik snap dat je heel tevreden bent!

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 20, 2017 / 7:08 pm

   Ja ik was echt heel bang dat het onnatuurlijk eruit zou zien, maar gelukkig is dat niet het geval! Nu denkt iedereen dat ik een natural beauty ben hehé tenzij ze deze blogpost lezen natuurlijk…

 2. Mien
  maart 31, 2017 / 3:59 pm

  Het staat je prachtig! Wat een verschil… Mooi hoor! Zelf heb ik gelukkig mooie wenkbrauwen van mezelf, want man man man wat een geld!

 3. april 15, 2017 / 11:43 am

  Wow, dat ziet er heel mooi uit! Ik zou het doodeng vinden omdat het in je gezicht zit, stél dat het misgaat. Super knap dus dat je het hebt gedaan.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 18, 2017 / 9:42 am

   Dat had ik ook, ben eerst een keer wezen kijken bij iemand anders. Maar de dame in kwestie was zo netjes en secuur. Ook op haar instagram had ze tal van voorbeelden waarbij het wel goed was gegaan, dat ik uiteindelijk toch de sprong gewaagd heb. Had het eigenlijk veel eerder moeten doen achteraf gezien! Maar net wat je zegt, zo dacht ik er ook over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: