5 Dingen die je moet weten voor je een dwerghamster aanschaft

Voordat ik mijn Russische dwerghamster aanschafte heb ik goed overwogen of het wel een huisdier is dat bij mij paste. Ik weet dat veel mensen mijn hamster erg leuk vinden, maar bepaalde dingen over de hamster niet weten. Daarom zette ik 5 dingen op een rij die je moet weten voor je een dwerghamster aanschaft. Wil je ook een dwerghamster aanschaffen of ben je gewoon benieuwd? Lees dan snel verder…

#1 De Dwerghamster is niet sociaal

De Dwerghamster kun je het beste samen met zijn soortgenoten houden. Hou je hem toch alleen? Verwacht niet dat het een diertje is om veel mee te knuffelen. De Dwerghamster is erg beweeglijk en zodra je hem uit zijn kooi haalt kan hij ook echt niet meer stilzitten. Hij zal nieuwsgierig blijven en alles in de ruimte willen onderzoeken.

#2 Dwerghamsters slapen overdag

Overdag slaapt de hamster veelal en ’s nachts wordt de hamsters pas actief. Als je dus overdag alleen tijd hebt en ’s nachts lekker wilt slapen is het dus niet handig om een dwerghamster te nemen.

#3 Ze hebben ruimte nodig

Voor hamsters zijn er verschillende kooien in verschillende maten.  Zo heb je naast de standaard rechthoekige traliekooien ook kooien met één of zelfs meerdere verdiepingen. Maar houdt er rekening mee dat hoe hoger de kooi is, hoe harder een val voor een hamster kan zijn. Een hamster ziet namelijk geen diepte! Dwerghamsters lijken heel klein, maar de kooitjes die ze bij de dierenwinkel vaak adviseren zijn qua leefruimte zeker niet genoeg! Ze moeten lekker kunnen rondrennen en genoeg speelruimte hebben.

#4 Dwerghamsters worden gemiddeld 3 jaar oud

De hamster wordt 3 jaar oud en de mens wordt gemiddeld 76 jaar oud. Dit betekend dus dat een hamster iedere twee weken een jaar ouder wordt in mensenlevens. Hou er dus rekening mee dat je hamster niet heel erg oud wordt…

#5 Ze zijn kwetsbaar

Een dwerghamster is een van de kleinste hamstersoorten. Het diertje is vrij teer en kwetsbaar. Niet echt knuffelmateriaal dus…ook zeker wanneer je hem los laat lopen moet je hem in de gaten houden!

roze_hartje

mattie_dwerghamster

roze_hartje

Om deze blogpost positief af te sluiten wil ik graag zeggen dat ik niet meer zonder “Mattie” zou kunnen. Lekker tegen hem aan ouwehoeren als ik na een lange dag thuis kom. Hem paprika geven en achter hem aanrennen. En zo nu en dan lag ik me krom om hem.

Hij maakt soms van die rare fratsen. Wil je meer informatie over dwerghamsters? Kijk dan even op www.dwerghamster.nl hier staat een hoop informatie over deze schattige diertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: