5 Handige voedingstips voor tijdens je menstruatie

Het is weer eens die tijd van de maand. Kunnen we deze week niet gewoon overslaan? Je hebt trek in zoetigheid, zoals ijs cravings en chocoladerepen. Je buik en misschien ook wel je rug doen zeer. Je emoties staan deze week een tikkeltje extra op scherp waardoor je zo nu en dan een kort lontje hebt. Al deze dingen opgespaard wil je juist een beetje extra lief zijn voor jezelf en geef je al snel toe aan ongezonde voedingsmiddelen. Maar wat als je deze week nou eens écht extra lief bent voor je lichaam? Ik kan je vertellen dat als je deze 5 voedingstips in acht neemt tijdens je menstruatie, je je een stuk beter zult voelen!

1. Water = Goud

Doordat je lichaam tijdens je menstruatie veel extra bloed moet produceren verlies je extra vocht. Sowieso is het normaal gesproken ook gezond om lekker veel water te drinken, maar besteed deze week eens wat extra aandacht aan je waterinname en hou het bij.

2. Kruidenthee

Het drinken van een kop gember thee met citroen vermindert de krampen in je buik. Doe dit dus bij voorkeur voor het slapen gaan. Er zijn ook andere soorten thee die speciaal zijn ontwikkelt om te drinken tijdens de menstruatie. Typ het maar eens in op google en je vind er een hoop!

3. Bladgroenten: Spinazie & Boerenkool

Tijdens je menstruatie kun je erg slapjes en futloos voelen. Je kunt je ontzettend slap en futloos kunt voelen, meestal komt dit door een tekort aan ijzer en calcium. Ook kan je lichaam deze week alle extra vitamines gebruiken die het maar binnen krijgen kan. Dit is dus afhankelijk van wat jij je lichaam te eten geeft. In spinazie, boerenkool maar ook in andere bladgroenten zit calcium en magnesium verwerkt. Ook zit in de meeste bladgroenten vitamine E en B1. Deze zorgen ervoor dat je lichaam energie krijgt en sterk blijft!

4. Rood vlees

De meeste vrouwen komen in hun menstruatie week ijzer tekort. Door het eten van rood vlees, zoals bijvoorbeeld biefstuk, kun je dit ijzertekort aanvullen.

5. Eet voldoende fruit

Deze week schommelt je hormoonspiegel erg, dit kan voor de nodige stress zorgen. Als je voldoende fruit met vitamine C eet, geeft dit een stress verminderend effect.

Wat is jouw ultieme voedingstip voor tijdens je menstruatie?

2 Reacties

 1. juli 16, 2016 / 11:36 am

  Ik drink altijd veel water en ik eet altijd genoeg fruit, yay! Ik eet alleen geen vlees dus die sla ik over hihi!

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 4:12 pm

   Nice to hear! Ja goed zorgen voor jezelf in deze periode is extra belangrijk. Veel dames vergeten dit. Let je wel extra op het ijzergehalte wat je binnen krijgt? Omdat je ook geen vlees eet, lijkt me dit wel belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: