6 Redenen om je lange haar kort te knippen

liefsmarielle

De meeste vrouwen om me heen houden van lang en vooral dik haar, het liefst met mooie krullen erin. Maar toch ken ik er ook een aantal met een kort kapsel! Een mooi kort kapsel kan enorm stijlvol, stoer en mooi staan. Ook kan kort haar handiger zijn. Het is gezond om zo nu en dan een stuk van je haar af te knippen. Een heel stuk? of een stukje? Benieuwd waarom ik mijn haar kort knipte? Ik geef je 6 redenen om je lange haart kort te knippen…

Ik denk er al een tijdje over om mijn haar af te knippen, maar telkens als ik bij de kapper kwam zakte de moed in mijn schoenen. Toch ben ik mijn lange hare de laatste tijd een beetje zat… Ik kan niet echt uit ervaring spreken over de voordelen van kort haar. Het is voor mij alweer een jaar of 10 geleden dat ik echt kort haar had. Waarom kort haar? Ik zette de redenen op een rij!

#1 Kort haar is in!

Op dit moment is kort haar helemaal in. Natuurlijk zijn we niet allemaal trend zetters, maar het past wel bij het modebeeld van dit moment. Zo vind je op internet talloze voorbeelden van korte coupe’s en wordt kiezen ook niet meer zo lastig!

#2 Kort haar is gezonder

Kort haar hoeft niet perse gezonder te zijn dan lang haar, het ligt natuurlijk aan hoe je je haar verzorgt. Wel is het gezond om zo nu en dan een stuk van je haar af te knippen. De meningen verschillen over het begrip “Een stuk” maar gezond is het zeker! Nu kan het weer lekker groeien.. Kort haar is gemakkelijker te verzorgen dan lang haar. Raakt minder snel in de klit en ook het wassen gaat een stuk sneller! 

#3 Minder Klitten

Lang haar raakt snel in de klit. Vooral het gedeelte onderaan je nek. Het uitkammen van deze klitten kan best een karwei zijn… Dus minder klitten! Daar zeggen we YES tegen!

#4 Minder zwaar haar

Lang haar kan soms naar verloop van tijd zwaar aanvoelen. Sommige mensen kunnen er hoofdpijn van krijgen en je doet het ook sneller in een staart, waardoor je haar wortels lange tijd strak komen te staan. Met een kort coupe is dit wat lastiger en zul je hier dus minder last van hebben!

#5 Meer volume

Geen volume in je haar? Met een korte coupe en laagjes creëer je snel meer volume. En mocht het na het knippen niet zo volumineus zitten, dan is het niet lastig om meer volume te creëren.

#6 kort haar blijft beter in model

Wanneer je je korte haar mooi hebt gestoken, blijft dit over het algemeen goed zitten. Lang haar zakt sneller uit door de zwaarte van het haar.

Nadat ik samen met de kapper alle reden op een rijtje had gezet ben ik overstag gegaan! De kapper vroeg me wel 3x of ik het zeker wist. Maar ik wist het zeker. Mijn kapsels namen veel te veel tijd in beslagen tijdens mijn ochtend routine en het woog inmiddels ook al aardig wat.

Heb jij kort of juist lang haar? En waarom?

7 Reacties

 1. februari 9, 2016 / 4:29 pm

  En toch wil ik mn haar niet afknippen haha

  • februari 9, 2016 / 10:20 pm

   Doe dat dan ook maar niet Eilish. Het staat je prachtig!

 2. februari 9, 2016 / 5:36 pm

  Zijn echt inderdaad veel voordelen aan kort haar. Toch probeer ik het zo lang mogelijk uit te laten groeien. Als het ooit weer kort gaat of moet heb ik in ieder geval de voordelen in m’n achterhoofd :D

  • februari 9, 2016 / 10:20 pm

   Haha i feel you! Heb ik ook een tijd lang gedaan. Verandering is een constante zullen we maar zeggen?

 3. augustus 20, 2021 / 4:56 pm

  Ik heb ook al jaren korter haar. Het valt net niet op mijn schouders en ik kan het nog gemakkelijk in een staart doen. Ik vind het vooral fijn dat mijn haar zo snel droog is. Ook merk ik dat mijn haar gezond blijft, ondanks dat ik het regelmatig kleur.

 4. augustus 28, 2021 / 9:15 pm

  Ik heb altijd lang haar gehad en wilde nooit wat anders, maar nu overweeg ik toch ook het kort te knippen. Het heeft inderdaad veel voordelen!

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 30, 2021 / 10:00 am

   Ja, sinds de geboorte van mijn zoon ben ik ontzettend blij met mijn wat kortere haar. Het scheelt een hoop werk qua wassen en stijlen. En het staat ook erg leuk, al zeg ik het zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: