8 redenen om naar de sportschool te gaan

Ken je die dagen waarop je gewoon écht geen zin hebt om naar de sportschool toe te gaan… Ik heb ze regelmatig. Raar, maar waar!

Voor als je na drukke dag thuis komt wil je het liefst op de bank ploffen om te relaxen en chillen. Maar je had met jezelf afgesproken om te gaan sporten… De bank roept je verleidelijk en die zak chips in de kast ligt ook al op je te wachten… Ik geef je 8 redenen om naar de sportschool te gaan en lekker te gaan trainen!

8 redenen om naar de sportschool te gaan:

 1. Het trotse gevoel: Het gevoel dat je hebt na een een goede training sessie is onbeschrijfelijk. Vaak ben je trots en blij dat je toch bent geweest! Achteraf kun je nog altijd bankhangen!
 2. Als je er eenmaal bent gaat de rest vanzelf: Dat is hoe het werkt. In eerste instantie heb je geen zin om te gaan, omdat je hoofd vol zit en je geen zin hebt om nog meer te gaan doen. Je denkt dat je toe bent aan rust. Maar als je dan eenmaal in de sportschool bent lijkt eigenlijk alles vanzelf te gaan. Waarom wilde je ook al weer niet gaan trainen?
 3. Je voelt je na het sporten ontspannen en een stuk relaxter: Dit komt omdat je tijdens het sporten lekker je hoofd kunt leegmaken, even niet nadenken en gaan met die banaan! Tijdens het sporten maakt je lichaam ook endorfine aan. Je kunt endorfine zien als een lichaamseigen feel good drug. Dit stofje wordt aangemaakt indien je verliefd bent, wanneer je sport, door bepaalt eten of een bepaalde pijn ervaart.
 4. Socializen en sporten tegelijk: Ga samen trainen met je bestie, zo kun je socializen en sporten op hetzelfde moment. Ook kun je elkaar blijven motiveren om te blijven trainen. Wanneer je beste vriendin progressie maakt is dit des te meer reden voor jou om nog harder je best te doen!
 5. Houd je einddoel voor ogen: Als je je einddoel wil behalen, dan kan je niet elke keer wanneer je geen zin hebt de sportschool skippen! Je zult zien als je concistentie bent dat na een maand of twee je de eerste veranderingen aan je lichaam zult zien. Deze veranderingen motiveren je om er alles uit te halen wat erin zit!
 6. Consistentie is key! Progressie ontstaat alleen wanneer je consistent bent. Deze week train je je armen met 2 setjes van 15x 15 kg en de volgende keer met 3 setjes van 15x 20 kg. Loop hierin niet te hard van stapel. Het gaat niet om het gewicht maar om het resultaat! Je zult zien dat als je blijft volhouden, de aanhouder wint!
 7. Frustratie eruit en Tijd voor jezelf: Sport je frustratie eruit, maak je hoofd lekker leeg en geef even wat aandacht aan jezelf! Iedereen heeft dezelfde 24 uur in een dag zitten, het is alleen net wat je prioriteit geeft… Je moet jezelf niet voorbij lopen. Me time is soms een beetje underrated.
 8. Sporten geeft je energie: Dat sporten energie kost, dat weten we allemaal. Maar als je op de juiste manier traint krijg je van sporten juist energie. Terwijl je net dacht dat je nog moe en uitgeteld je avond zou spenderen, voel je je nu top fit.

Wat zijn voor jou redenen om toch naar de sportschool te gaan?

8 Reacties

 1. Kubra
  mei 26, 2016 / 9:53 am

  De reden om naar een sportschool te gaan is voor mij:
  Eerst heel hard sporten en vervolgens thuis zeggen: “ik heb nu wel een ijsje verdiend”. ??

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 26, 2016 / 11:07 am

   Klinkt bekend… dat probeer ik ook meestal, alleen mijn mannetje steekt er dan een stokje voor. Zeg maar dag met je handje! Haha jij hebt het ook niet nodig joh. Je beweegt al genoeg op je werk!

 2. mei 26, 2016 / 1:58 pm

  Leuk om te lezen, ik sport wel maar vrijwel nooit in de sportschool eigenlijk. Maar deze redenen gelden natuurlijk eigenlijk gewoon voor sporten in het algemeen :)

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 26, 2016 / 2:02 pm

   Hi jenn, Ja dat is helemaal waar… Hope it helps:)

 3. mei 26, 2016 / 3:03 pm

  Ik ga dan niet naar de sportschool, maar ik loop gewoon buiten hard. Toch herken ik de punten wel uit dit lijstje. Na een hardloopsessie ben ik altijd wel heel erg trots als ik het vol heb gehouden.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 8:30 am

   ja ik merkte vroeger met hardlopen dat dit mij op een of andere manier meer voldoening gaf dan gewoon cardio, maar sinds ik kracht training erbij ben gaan doen is dit eigenlijk niet meer zo

 4. mei 26, 2016 / 7:25 pm

  Hele goede punten heb je opgenoemd! Ik wou dat ik me er zelf aan toe kon zetten maar ik ben soms gewoon te moe om te gaan. -x-

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 8:29 am

   Dat klinkt heel herkenbaar! Maar als je bent geweest heb je weer nieuwe energie:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: