Een smaakvol maar simpel gerecht om vanavond op tafel te zetten? Vind je het lastig om vis te bereiden? Wat dacht je van zalm uit de oven, dit kan echt iedereen bereiden zonder het te laten mislukken!
Zalm is een vette vis en heeft veel nuttige voedingsstoffen. Juist daarom is het belangrijk om 2 ot 3 keer per week vis te eten.
Zalm uit de oven:
Hieronder beschrijf ik de ingrediënten die je nodig hebt om de zalm te kunnen bereiden.
Benodigdheden
- 100 to 150 gram zal per persoon
- olijfolie
- knoflook
- verse citroen
- kruiden naar smaak
- peper
- zout
Bereiding
Haal de zalm uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een ovenschaal 1 eetlepel olijfolie. Haal daarna de zalm door de olie heen totdat de hele zalm bedekt is met een laagje olijfolie. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg naast de zalm wat stukjes ongepelde knoflook. Dit zorgt voor een lichte knoflook aroma, maar de knoflook smaak zal niet al te sterk aanwezig zijn. Snij daarna de citroen in plakjes en verwijder de pitjes. Leg de plakjes op of naast de zalm in de ovenschaal. Je kunt er zoveel citroen in leggen als je zelf wilt, maar een halve citroen is voldoende voor 2 personen. Als je van kruiden houd kun je bijvoorbeeld wat dille, of orgeno over de zalm strooien, maar ook zonder deze kruiden smaakt de zalm heerlijk! Wanneer de oven op temperatuur is mag de zalm in de oven voor 18 tot 20 minuten.
De zalm ik klaar als deze bruin aan doet en lichtjes uit elkaar valt. Uiteraard kun je de citroenplakjes die op de zalm hebben gelegen nog wat uitknijpen over de zalm voor extra smaak.
Tip: Serveer met aardappels en groente uit de oven.
Wat vinden jullie van dit zalm recept?
EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN
Dat gaan we zeker maken!!!???
Wij eten ook vaak zalm uit de oven. Mijn man maakt het klaar, en hij doet het met aluminiumfolie.