Achter het scherm: Geslaagd voor mijn examen Tmap!

Het is weer tijd voor een persoonlijk artikel! En deze week heb ik super goed nieuws! Gisteren moest ik examen doen voor mijn test opleiding: TMap® Suite Test Engineer. Om heel eerlijk te zijn had ik er zelf een hard hoofd in en ging ik met veel stress en tegenzin naar het examen toe.

Leren, leren en nog eens leren…

De afgelopen maanden heb ik bijna elke avond geleerd, formules doorgenomen, testgevallen uitgerekend en het dikke TMap boek doorgenomen van maar liefst 1000 pagina’s. Als ik het nu niet zou halen, dan zou ik niet meer weten wat ik er aan zou moeten doen om het wel te halen…

Het examen

Ik moest om 16:00 bij Sogeti in Amersfoort zijn. Uiteraard ging ik op tijd weg, maar ik had onderweg wel file. Ik baalde. Dit kon ik er nu niet bij hebben! Toen eenmaal aangekomen was en plaats nam in de examenruimte bespraken de examendeelnemers onderling voor de hoeveelste keer zij examen kwamen doen. Dat ze er niet zoveel vertrouwen in hadden was wel te horen aan de zelfspot. Eerlijk gezegd boezemde mij dit alleen maar minder vertrouwen in. Bijna iedereen was er voor de tweede of derde keer. Er was maar één examenkandidaat die voor de eerste keer kwam. Niet zo verrassend… Het examen is vrij pittig!

Dit keer zou ik het slim aanpakken! De vragen die ik niet zeker wist zou ik overslaan en op het eind invullen. De berekeningen die aan het einde van het examen stonden deed ik dit keer het eerst, omdat deze het meeste tijd in beslag namen. Er waren een viertal vragen waar ik over twijfelde of ik ze wel of niet goed had ingevuld. Maar natuurlijk zijn er ook altijd een paar vragen waarvan je denkt dat je ze goed hebt, maar later toch fout blijken te zijn…

Ik had alle vragen ingevuld en nu was het dan toch echt tijd om mijn papiertje in te leveren. Maar wilde ik het resultaat wel weten? Met een gespannen houding gaf ik het examenformulier aan de examinator die aan het hoofd van alle tafels zat. Hij scande met zijn telefoon mijn antwoordformulier in en keek moeilijk naar zijn telefoon. Ow nee! Toch niet weer gezakt hé dacht ik!

Het resultaat

Na een aantal seconden stak hij zijn hand uit en zei gefeliciteerd! je hebt het gehaald. Ik kon het niet geloven en vroeg of hij geen fout had gemaakt met het inscannen van het document. Hij antwoordde dat hij het examen best nog een keer wilde inscannen. Waarop ik voorzichtig ja knikte. Ook toen hij document nogmaals had ingescand kwam het resultaat geslaagd uit de app.

Ik kon het nog steeds niet geloven! Vol vreugde verliet ik het pand. Ik belde mijn moeder en vader en mijn man natuurlijk om het goede nieuws te vertellen.  Vanaf nu mag ik mezelf T-map Suite Test engineer noemen.

Wat te vieren

Hard werken betekend ook dat als je je doel behaalt dit gevierd moet worden! En hoe kan dat beter dan met een lekker zelf gebakken taart! We hebben met zijn allen rijkelijk genoten en die diploma, die heb ik voorlopig maar mooi op zak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: