Achter het scherm | stress en tijd tekort

Dit keer een heel persoonlijke update van mijn kant. Het gaat er momenteel allemaal niet zo lekker aan toe. Nee, het is niet allemaal negatief! Maar er zijn wel een aantal dingen die ik graag aan jullie kwijt wil.

Sinds twee maanden heb ik een nieuwe baan, waar ik super blij mee ben! De werkdagen zijn toch langer dan gedacht en er moet een hoop geleerd worden. Nieuwe omgeving, nieuwe technische systemen en nieuwe mensen!

Om mijn werk beter te kunnen doen heb ik van mijn werkgever een cursus aangeboden gekregen. Hartstikke fijn en mooi natuurlijk! Dus dit heb ik met beide handen aangegrepen. Het huiswerk voor deze cursus wel in mijn eigen tijd doen en dat hakt erin! In december mag ik examen doen voor het behalen van een certificaat, dus het lijkt me wijs om hier de nodige tijd en moeite in te steken.

Dat kan ik wel, natuurlijk waarom niet? Leren vind ik leuk en vaak pik ik dingen makkelijk op. Maar ik heb hier toch iets te makkelijk over gedacht. Ik had verwacht dat het allemaal wel mee zou vallen, maar de onderwerpen die aan bod komen zijn toch wel ingewikkeld en zeker wanneer je ze zelf toe moet passen. Na een dag werken zijn je hersens moe en toe aan rust. Normaal gesproken maak ik dan nog artikelen of fotografeer ik producten voor op Me-licious, dat gaat eigenlijk zonder er bij na te denken omdat het gewoon een hobby is! Maar studeren? Ja, dat is hele andere koek!

Daarnaast is er nog iets dat ik jullie wil vertellen. Zondag middag zit ik normaal gesproken thuis op de bank om de blogposts voor aankomende week voor jullie te voor te bereiden, die jullie natuurlijk allemaal trouw lezen! Maar de afgelopen paar maanden besteedde ik mijn zondag middag anders, waardoor er in combinatie met de studie automatisch minder tijd over bleef om te bloggen. Mijn oom is namelijk al langere tijd ziek. Uit respect en privacy ga ik hier niet verder op in, maar je kunt begrijpen dat dit niet iets is dat ik zomaar los kan laten. Ik moet het op de een of andere manier accepteren, maar dat wil ik helemaal niet. Het doet pijn en er is niks waardoor ik hem kan helpen.

Ik probeer nu elk weekend veel tijd met hem door te brengen in plaats van te bloggen. Want wie weet wat de toekomst brengt? Ik heb een aantal weken krampachtig alles volgehouden van studeren tot bloggen aan toe en dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn eigen huishouden, maar afgelopen zondag besefte ik me dat het allemaal een beetje teveel is geworden. Hierdoor verscheen er deze week niet dagelijks blogpost op Me-licious zoals jullie gewend zijn. Zelf vind ik dit heel erg, want ik wil jullie als mijn lezers niet teleurstellen. Maar soms moet je je prioriteiten elders leggen en dat is wat ik op dit moment doe. Ik zal gewoon blijven doorgaan met bloggen, maar niet meer dagelijks. Ik heb er simpelweg niet voldoende energie, tijd en aandacht voor.

Het positieve aan dit moment is dat het je laat beseffen waar het leven om draait. Zoals ik al eerder zei het is niet allemaal negatief! Ik geniet van de momenten die ik heb met mijn oom en familie. Ik doe mijn best om weer een stapje verder te komen in mijn carriére. En mijn blog? Dat zal altijd mijn creatieve uitlaat plek blijven, waar jullie me kunnen volgen.

3 Reacties

 1. november 10, 2016 / 8:18 pm

  Wat naar van je oom! Heel veel sterkte. En ook succes met het werken en studeren. Dat is ook pittig! Fijn dat je er ook een positief puntje uithaalt. Het belangrijkste is toch je familie en jouw en hun gezondheid… Ik blijf je ook volgen als je minder post hoor! Xx

 2. november 11, 2016 / 1:20 pm

  Ik snap je helemaal over zo veel zaken die moeten gebeuren om de blog heen. Blog is super leuk maar kost ook veel tijd. Waardoor wij minder aan onze echte leven kunnen besteden. Prioriteiten moet je zetten en weten wat belangrijk voor je is. Tijd met je dierbaren en je werk is zeker ook onmisbaar.  Ik heb nu sinds twee maanden ook niet meer een dagelijkse blog, maar 3 keer per week en voel mij super fijn en beter in balans dan ooit.

  • Mariëlle
   Auteur
   november 16, 2016 / 7:51 am

   Wat klinkt dit herkenbaar ik voel me ook een stuk meer in balans minder gehaast en doe alles gewoon chill. Het is belangrijk om op je eigen ritme te letten want anders loop je jezelf voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: