Action LSC Smart Connect – Smarthome voor een budget prijs?

Action LSC Smart connect systeem – je huis slim maken

Afgelopen week ging ik naar de Action en kwam ik er een groot schap vol met onderdelen van het Action LSC Smart connect systeem tegen. Ze hebben verschillende smart lampen, smart stopcontact systemen, smart sensoren en zelfs een smart sirene en smart afstandbediening.

Wat eerst alleen kon met luxe systemen zoals bijvoorbeeld de Philips Hue, en bijvoorbeeld Alex of Homey. Kan nu ook met de LSC Smart Connect, het budget smart connect systeem van action. Ik kocht een aantal producten en laat je weten of het werkt… En hoe het bevalt!

Action LSC Smart connect systeem – je huis slim maken

Je hebt er vast wel eens van gehoord? Een smarthome, oftewel het slimmer maken van je huis en de apparaten die je hebt. Het werkt erg verslavend en je kunt al snel meer uitgeven dat je van plan was.

Maar ik heb goed nieuws! Ook als je minder budget hebt kun je nu aan de slag. Action komt namelijk met het LSC Smart Connect systeem, een Smart lampensysteem, en inbraaksysteem, waarbij je zelf en hele hoop kunt instellen… en dat tegen een budget prijs!

Ik kocht eerst één lamp, gewoon om het uit te proberen. En downloadde de app die erbij hoort om te kijken of het werkte.

Geloof het of niet, het systeem werkt perfect! De lamp werkt perfect! Dus besloten ik en Abdullah meer lampen te kopen.

action smart home schap was leeg

Ik ging de volgende dag weer terug naar de Action en wat zag ik toch mijn grote schrik. Bijna het hele schap was leeg… Zo te zien hadden dus meer mensen hetzelfde idee als wij. Heel verstandig! Ik moest het dus doen met wat ze hadden… kijk je mee wat wij kochten?

LCS Smart LED retro lampen

Wat je in het schap vindt als hij gevuld is: verschillende varianten lampen die lijken op ouderwetse gloeilampen. Zelf vind ik dit de mooiste lampen uit de collectie. In de meeste andere smartsystemen vind je alleen de led lampen terug. Deze geven net wat meer sfeer, en leveren tegelijkertijd een mooie besparing op. Je vindt ze in de gele verpakkingen.

LCS Smart LED lampen

Naast de LED retro lampen heb je ook de gewone led lampen in twee varianten. Deze zitten in de groene verpakkingen. Ook is er een zogenaamde LED strip verkrijbaar. Deze plakten wij bijvoorbeeld achter de tv als een soort van Ambi light.

Andere-Smart-producten-Action-LSC-Smart-connection

LCS doe-het-zelf inbraaksysteem, stopcontact en sensors

Daarnaast is er naast de gele en groene lijn nog een blauwe lijn. Deze is gericht op het samenstellen van een compleet alarmsysteem. Zo kun je door middel van een smart deur sensor, bijvoorbeeld een berichtje krijgen in de app dat de voordeur open gaat. Dit werkt door middel van een magneet strip. De ene plak je aan de deur en de andere aan de deurpost.

Verder zit er een stopcontact, die je je kan gebruiken in combinatie met de afstandsbediening in het assortiment. Evenals een bewegingssensor. Daarnaast is er nog een sirene die geluid maakt wanneer er ingebroken wordt. Dit kun je allemaal instellen via de app.

De app is te downloaden door een QR code op de verpakking. En zowel voor Android en iOS gebruikers beschikbaar.

Wat wij kochten van de smart lijn van Action:

Smart-filament-LED

Smart filament LED

We kochten de grotere variant van de LCS Smart LED retro lampen en hingen deze in de twee Koperkleurige hanglampen boven onze eettafel.

We hadden ze eerst van de Ikea, zonder smart systeem erin. Ze zijn echt super hip en je wordt er overal mee dood gegooid. Maar ik heb ze nog nergens voor een budget home smart systeem verkrijgbaar gezien. Zo kosten deze € 9,99 per stuk!

Ook kochten we de kleinere variant hiervan. Deze deze we in twee staande lampen. Eentje naast de tv, en eentje naast de bank.

En de smart ceiling led lamp kochten we ook. We hebben alleen nog gen tijd gehad om deze op te hangen.

Andere Smart producten Action LSC Smart connect

 • Smart remote. Met deze afstandsbediening kun je je lampen makkelijk bedienen. En ook:
 • De Smart power plug kun je hiermee bedienen. De Smart Power Plug (en de lampen) zijn ook met de app te bedienen, hiervoor heb je niet perse de remote nodig.
 • Smart Siren. Je kan inschakelen dat wanneer er iets gebeurt met de sensoren bijvoorbeeld, dat deze af gaat.
 • Smart Movement Sensor is een bewegingssensor, je zou kunnen instellen dat wanneer er beweging plaatsvindt bij deze sensor, dat de Smart Siren afgaat. Hiervoor geldt overigens hetzelfde: je hebt de Smart Siren niet nodig om gebruik te kunnen maken van de Movement Sensor, je kan deze ook volledig via je telefoon bedienen en regelen.
 • Smart Door Sensor: eigenlijk lijkt dit heel erg op de bewegingssensor, maar deze bevestig je op je deur. Ook deze is te bedienen met de app, maar ook te combineren me de Smart Siren van LSC.

LSC Smart Connect App

De LSC Smart Connect app is als je het mij vraagt erg simpel en gebruiksvriendelijk tegelijk. Het toevoegen van de smart lampen, smart switches en sensoren werkt vlekkeloos. En ook het aanmaken van een scène of automatische scène gaat in gemakkelijke stappen.

Hierboven zie je bij het mijn familie scherm dat de Lamp naast de tv, lamp naast de bank en beide eettafel lampen zijn toegevoegd in de app.

Scène’s en automatische scène’s instellen

Als je vervolgens naar ‘Smart’ gaat, dan kun je scène’s instellen. Bij ons is dat wanneer de zon ondergaat of het bewolkt is de lamp naast de tv en de lamp naast de bank aangaan. Dat ziet er zo uit.

Action-LSC-Smart-connection2

Ik maakte de scène’s Slapen (alles gaat uit), Romantisch (sfeerverlichting alle lampen gedimt). Deze zie je hieronder.

Action-LSC-Smart-connection1

En de scene avond (50% helderheid en 50% kleurtemperatuur). En eettafel (100% helderheid en 100% kleurtemperatuur) voor als we gaan eten.

Het leuke van dit smart system is dat je kunt spelen met helderheid (hoe vel gaat de lamp aan) en temperatuur (hoe wit is de lamp).

Onze parkiet Snoepie zit door de automatische scène niet in het donker. Je zou ook kunnen instellen dat de lampen s’ avonds automatisch uitgaan. Of bijvoorbeeld een alternatief schema voor wanneer je op vakantie bent.

Zijn de Action Smart lampen compatible met de Philips Hue, IKEA of andere smart systemen?

In principe kan dit niet en is het antwoord nee. Maar maak je gebruik van bijvoorbeeld IFTTT of een Raspberry Pi dan is dit wel mogelijk.

Vraag me niet precies hoe dit werkt… want ik heb het nog nooit gedaan. Maar mocht je iemand hebben die goed kan programmeren, dan kun je de andere smart systemen waarschijnlijk ook gewoon koppelen met dit LSC Smart Connect systeem van Action

Wat kost het de onderdelen uit het Action LSC Smart connect systeem precies?

Laat ik als allereerst zeggen dat het cheap-ass is! Nee, niet de kwaliteit, maar de prijs! Alle producten zijn per stuk tussen de €8 en €10 euro. En de ledstrip is € 19,99. Je vind alle producten hier terug op de Action website.

Mocht je inplaats van het goedkope smart home systeem van de action toch liever een ander systeem gebruiken? Je besteld ze hier:

Heel eerlijk? Ik ben razend enthousiast over dit systeem. En vind het super leuk om het uit te proberen de scène’s in te stellen. De bewegingssensoren heb ik nog niet, maar ik denk dat ik die ook gewoon ga aanschaffen.

Maak jij al gebruik van een een smarthome systeem?
Of ga ga je het systeem van Action gebruiken?

7 Reacties

 1. Kimberly den Zwaan
  november 6, 2019 / 3:53 pm

  Hey Mariëlle,

  Interessante blog weer :)!!!
  Ik zag hem daarnet ook voorbij komen als beste budget keuze bij dit onderzoek: https://alstu.nl/beste-slimme-lampen/, maar vroeg me af of je de lampen ook kunt combineren met merken als Philips Hue? En is het écht zo dat ze meer stroom gebruiken?

  Ben benieuwd naar je ervaringen!

  Groetjes,

  Kimberly

 2. Mariëlle
  Auteur
  november 7, 2019 / 9:42 am

  Hey Kimberley, Of ze meer stroom gebruiken dat weet ik niet. Dus ik zou daar echt geen antwoord op durven geven. Ik weet wel dat je ze kunt combineren, maar dan zul je iets van domotica ertussen moeten zetten. Ben je niet zo handig met electronica/programmeren? Dan gaat het waarschijnlijk lastig worden om hier gebruik van te maken. En dan is het dus niet te combineren met de philips hue.

 3. hg
  februari 28, 2020 / 9:12 pm

  zou ze maar niet bij Bol kopen, 2 a 3 keer zo duur als bij de Action

 4. Herma Koning
  september 4, 2020 / 10:35 am

  Al een tijdje de lampen in huis en alles werkte perfect. Tot gisteren in eens op alle apparaten de lampen uit de app gedeactiveerd stonden. Lampen zijn ook niet meer te koppelen aan de app, alles staat goed voor installatie : lamp knippert snel, internet op 2.4, wifi staat goed! Maar geen verbinding. Ik had nog twee lampen nieuw in doos ook deze zijn niet meer te koppelen. Wifi aan uit gehad, wifi gereset, lampen er in en uit, internet nogmaals gecheckt op 2.4, maar nog steeds vind de app de lampen niet. Zeer frustrerend! Alles gaat terug naar de Action, ben er klaar mee

  • Mariëlle
   Auteur
   september 6, 2020 / 7:56 am

   Hey Herma, Jammer dat het even niet goed werkt. Het is en blijft natuurlijk automatisering. Ik heb de lampen nog steeds inmiddels zelfs nog meer en eigelijk nergens last van. Kan het niet aan je internet liggen? Of misschien zelfs wel aan je app op de telefoon, dat je deze hebt geupdate ofso?

 5. Jan-Paul Vos
  januari 9, 2022 / 1:54 pm

  Hallo Marielle,

  Ik ben op zoek naar deze LSC Smart LED lamp….
  Maar, ik kan je geen foto sturen, of bijlages.
  Vind je het goed om via WhatsApp even contact te hebben, of via de e-mail?

  Heel hartelijk dank, mocht je ermee akkoord gaan.

  Ik zag bij jou volgens mij exact de lamp die ik wil vervangen, want de mijne is kapot gegaan.

  Vriendelijke groet,

  Jan-Paul

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 10, 2022 / 9:17 am

   Hey Jean Paul,
   Ik kan je deze helaas niet leveren. Hiervoor moet je echt bij de action zijn. Die doen momenteel aan klik en collect, zodat je het kunt ophalen. Ik haal even je privé gegevens uit bovenstaande reactie, anders wordt je straks misschien door heel wat mensen gebeld. Succes met het vervangingstraject. Nu met de lockdown is dat inderdaad een dingetje op afstand bekijken wat je nodig hebt.

   Vriendelijke groet,
   Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: