beschadigde nagels herstellen

Heb jij wel eens acrylnagels of gelnagels gehad? Of heb je gellak gebruikt op je nagels? Altijd maar iets op je nagels is niet echt heel goed voor ze. Daarom is een goede nagelverzorging belangrijk. Maar soms zien je nagels ondanks de goede verzorging er toch verschrikkelijk uit. Brokkelende nagelranden, droge nagels of trekkinge en droge nagelriemen. Je nagels zijn zwaar beschadigd en het is tijd voor een grondige actie om je nagels weer heel en gezond te krijgen. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn beschadigde nagels herstel.

Op de foto’s lijken mijn nagels minder beschadigd, dan dat ze echt zijn. Zoals jullie weten heb ik wel een tijd acrylnagels en gellak gedragen. Die ik niet netjes heb laten verwijderen. Domme ik!

beschadigde nagels herstellen

–> Lees ook: Acrylnagels hoe bevalt dit nou?

Zoals je op de bovenste foto kan zien zijn mijn nagels zwaar beschadigd. Hoe het nou precies komt dat ze zo beschadigd zijn? Dunno, want na het verwijderen van de gellak zagen ze er nog prima uit.

beschadigde nagels herstellen

Beschadigde nagels herstellen kun je op verschillende manieren aanpakken. Zo zou je de bovenste laag van je nagels af kunnen vijlen. Doet dit dan met een speciale buffervijl. De volgende stap is het weer zacht maken van je nagels en de laatste stap is om de nagels te polijsten. Ook hier heb je speciale vijlen voor.

beschadigde nagels herstellen

Maar vandaag pak ik het anders aan en ga ik voor de makkelijke variant. In plaats van te vijlen, gebruik ik een nailscrub, om overtollig vuil van mijn nagels af te halen en de oneffenheden weg te krijgen. Met andere woorden weer gladden en mooie nagels.

beschadigde nagels herstellen

Ik gebruik de nailscrub van de Hema. Hij komt in een simpele zwarte verpakking, waardoor gelijk duidelijk is wat er in de verpakking zit. Zoals je al goed door het glazen potje kunt zien zitten er allemaal scrub deeltjes in de nailscrub. En ze zijn ook nog eens roze, hoe leuk!

beschadigde nagels herstellen

Ik was zelf wel een beetje verbaast over het kwastje, want dit is gewoon hetzelfde kwastjes als een nagellak kwastje. Niet heel makkelijk aanbrengen, dus want de scub druppelt er snel vanaf.

beschadigde nagels herstellen
beschadigde nagels herstellen

Zo ziet de scrub eruit op mijn nagels. Ik breng het ook net iets over mijn nagelriemen aan, want ook hier moet gescrubt worden!

Vervolgens masseer ik het met rond draaiende bewegingen in, zodat de scrubdeeltjes goed hun werk kunnen doen. Dit hou ik zo’n 2-3 minuten vol per hand. En vervolgens was ik mijn handen.

beschadigde nagels herstellen

Nu is het tijd voor de Hema Jelly Oil.

beschadigde nagels herstellen

De Jelly Oil zou geeft je nagels een gladde en gezond look. Het is olie voor beschadigde nagels.

beschadigde nagels herstellen

Ook de Jelly Oil zit net als de Nailscrub in een zwarte verpakking. Op de verpakking staat aangegeven voor droge en beschadigde nagels. Vaak is droogheid één van de problemen bij beschadigde nagels.

beschadigde nagels herstellen

Het glazen flesje bevat de verfrissende gele gel, die jouw nagels er beter uit gaat laten zien.

beschadigde nagels herstellen

De gel breng je net als de scrub aan met een kwastje, eazy peasy als je het mij vraagt.

beschadigde nagels herstellen

En wauw zie je gelijk wat het doet met je nagels, door er alleen op te liggen? Ik breng de gel ook iets over mijn nagelriemen aan. Eenmaal aangebracht veranderd de gel in een olie die als je hem eventjes laten zitten goed in je nagels intrekt. Ik help er een beetje door ook hier weer te masseren en dan vooral mijn nagelriemen.

Lees ook:  Waar is nagelriemolie goed voor

beschadigde nagels herstellen

En tadaa dan is dit het resultaat. Links mijn nagels met zwaar beschadigd nagelbed. Deze heb ik behandeld met de Hema Scrub en Jelly Oil. E rechts de nagels die ik nog niet heb gedaan. Ik zie duidelijk verschil en ben blij met het resultaat. Ik ga de behandeling de komende tijd eens in de twee weken blijven herhalen, totdat mij nagels er van zichzelf weer goed uitzien. Maar ook als je geen beschadigde nagels hebt, kan het geen kwaad om je nagels en nagelriemen eens lekker te verwennen!

Prijs en verkrijgbaarheid

Maybe good to know… de Hema nail care producten zijn vegan :) jup! Dus ook geschikt voor alle animal lovers out there <3

De Hema Nail Scrub kost € 3,50 per stuk.
De Hema Jelly Oil kost € 3,50 per stuk.

Uiteraard hoor ik het graag als mijn tips je hebben geholpen.
Laat je even een reactie achter in de comments?

Wat is jouw holy graill om beschadigde nagels herstellen?