Boekreview | Kletskuiken – De Vier Windstreken

Kletskuiken kinderboek

Heb jij een kindje dat nooit stil lijkt te zijn? Dan is dit het boek voor hem of haar! Kletskuiken is een praatgraag kuikentje die je meeneemt in zijn dagelijks leven. In deze boekreview vertel ik je meer over Kletskuiken.

Kletskuiken kinderboek

Kletskuiken

Kletskuikentje is een echte kletskous. Ze kakelt iedereen de oren van hun kop! Of is het eigenlijk piepen wat ze doet? Jammer genoeg heeft de kippenfamilie geen tijd om naar haar gekakel te luisteren. Toch gaat ze telkens weer opzoek naar iemand die wel tijd heeft om naar haar te luisteren. Eerst gaat ze naar mama, maar die is druk met eten zoeken. Dan naar papa die druk is met kukelen. Dan gaat kletskuikentje naar zijn zus en ook die heeft het te druk.

Kletskuiken kinderboek

Wanneer ze buiten aan het spelen is en tegen zichzelf praat, vind kletskuiken ineens een reuzenei dat heel goed kan luisteren. Ze neemt het mee naar huis, maar na een nachtje slapen is het ei ineens verdwenen! Kletskuikentje is super verdrietig. Of is er misschien een nieuw luistervriendje uit dat ei gekropen?

 Kletskuiken kinderboek

Onze mening

Een grappig, leuk en ontzettend mooi geïllustreerd boek, die het die het leven van kletskuiken uitbeelden. De tekst is geschreven in makkelijk te begrijpen taal (kort en bondig), waardoor het ook begrijpelijk is voor kleine kinderen. En zij ook hun aandacht erbij kunnen houden. Heb je geen zin om te lezen als ouder? Dan zijn de tekeningen voldoende voor jou of het kind om er zelf een verhaal bij te bedenken en de fantasie de vrije loop te geven.

We lazen dit boek met een grote glimlach, zeker omdat onze zoon opmerkte dat kletskuikentje toch wel erg veel piept. Een heerlijk boek om samen te lezen met je kleintje, keer op keer. Al met al is “Kletskuiken” een charmant en ontroerend verhaal over familie, aandacht en begrip en zal lezers vermaken en inspireren.

Informatie

Auteur: Janie Bynum
ISBN: 9789051168525
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Schrijver: Janie Bynum
Illustrator: Janie Bynum
Thema’s: familie, aandacht, vriendschap
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Verschijningsdatum: juni 2021

Prijs en verkrijgbaarheid

Kletskuiken is verkrijgbaar voor een prijs van € 15,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: