Het ultieme brownie recept

brownies recept
brownies recept

Als liefhebber van brownies probeerde ik verschillende brownie recepten uit. Want een brownie moet in mijn ogen een cakeachtig mondgevoel hebben, maar toch van binnen lekker smeuïg en fudgy zijn! Mijn ultieme brownie is smeuig, knappers en heeft een intense chocoladesmaak. Vandaag deel ik mijn ultieme brownie recept met je. Geloof mij! Als je deze brownies eenmaal geproefd hebt wil je geen andere meer!

Ingrediënten voor de brownies

  • 225 gr boter;
  • 115 gr pure chocolade (het liefst 75% of meer cacaogehalte);
  • 2 eieren;
  • 1 eidooier;
  • snufje zout;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 125 gram bloem;
  • 330 gram suiker ;
  • 25 gram cacao;

Bereiding: ultieme brownies

Verwarm allereerst de oven voor op 175 °C. Neem een vierkante bakvorm vanaf +/-20 centimeter breed en vet deze in. Hierna bekleed je de bodem en zijkanten van de bakvorm, met een op maat geknipt stuk bakpapier.

Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet een pan met water op het vuur tot deze net niet kookt. Smelt de chocolade in dehittebestendige kom au bain-marie.

Als de chocolade en de boter zijn gesmolten, laat je het mengsel iets afkoelen. Ondertussen klop je de twee eieren op, samen met de eidooier het zout, suiker en vanille-extract. Blijf kloppen tot dit een luchtig geheel is geworden, en het mengsel licht is van kleur.

Ik zou dit niet met een handgarde doen, maar het liefst met de mixer, anders ben je best wel lang aan het kloppen. Misschien is dat ook wel een beetje het geheim van mijn ultieme brownies recept. Je moet niet te lang maar ook zeker niet te kort kloppen! Met de mixer doe ik er ongeveer 5 minuten over.

Neem nu een spatel en meng voorzichtig het gesmolten chocolade mengels door de geklopte eieren heen. Doe dit beetje voor beetje, want anders gaat het ten koste van de luchtigheid!

Voeg nadat je alle chocolade hebt gemengd met de geklopte eieren ook de cacaopoeder en bloem beetje voor beetje toe.

Giet het beslag in de van tevoren beklede bakvorm en bak de brownies 40 minuten af. Laat ze daarna goed afkoelen in de eigen vorm voordat je ze eruit haalt.

brownie recepten

Zijn de brownies goed afgekoelt? Dan kun je ze in stukken snijden en genieten. Met dit recept maak je ongeveer 9 stukjes brownie.

En ben je net als ik echt gek op pure chocolade? Zorg dan dat je wat gesmolte chocolade overhoudt om over de bovenkant van de brownies te gieten. Dit ziet er niet alleen heel feestelijk uit, maar maakt ze ook extra lekker!

TIP: Garneer met frambozen en vers geklopte slagroom.

Ga jij mijn ultiem brownies recept uitproberen?

Ik ben Mariëlle 34 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto's maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Liefsmarielle.nl. So sit tight, read along and enjoy!

14 Comments

  1. Ik bak regelmatig iets lekkers met mijn zoontje en we zijn altijd in om nieuwe recepten te proberen. Deze ga ik gelijk printen en het weekend proberen :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.