carrot cake – De lekkerste die ik ooit heb gegeten

De allerlekkerste worteltaart

We hebben allemaal wel zo’n vriendin die heerlijk kan koken, zo ook mijn vriendin S. Ze maakte ooit voor onze vriendengroep deze heerlijke worteltaart en sindsdien maakt ze hem elke verjaardag, feestje of gewoon wanneer we gaan chillen. Dit is de allerlekkerste carrot cake die ik ooit heb gegeten! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van kaneel cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. Perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch?

Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Loopt het water jou al in de mond? Ik deel vandaag met jullie het recept voor op zijn hollands gezegd: “worteltaart”. Zo klinkt het gelijk een stuk minder lekker… Ook als je niet goed bent in koken en bakken, lukt dit recept gegarandeerd! It’s a piece of cake ;)

Benodigdheden carrot cake

  • 4 eieren;
  • 250 ml zonnebloemolie;
  • 350 gram witte of bruine basterdsuiker;
  • 2 tl vanille essence;
  • 250 gr patentbloem;
  • 2 tl bakpoeder;
  • 2 tl kaneel;
  • 350 gram geraspte wortelen;
  • 125 gr pecannoten;
  • zout.

benodigdheden frosting

  • 100 gr roomkaas;
  • 50 gr boter;
  • 75 gr poedersuiker;
  • wat pecannoten of walnoten ter garnering.

De allerlekkerste worteltaart

Bereiding carrot cake

Voeg de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en 2 theelepels vanille essence bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten goed door elkaar.
Neem nu een tweede kom en doe hier 250 gram patentbloem in. Voeg hier 2 theelepels bakpoeder aan toe en 2 theelepels kaneel. Maak het af met een snufje zout. Mix het mengsel niet! Maar roer met een houten pollepel vluchtig door. Voeg dit nu bij het mengsel uit de andere kom. Nog steeds niet mixen! Roer het door elkaar heen met dezelfde pollepel.
Was en schraap nu de wortelen. Rasp ze vervolgens tot dat je precies 350 gram geraspte wortelen hebt. Doe deze nu bij het mengsel in de kom en voeg hier ook de 125 gram pecannoten aan toe. Mix weer goed door elkaar.
Zet ondertussen de oven aan en laat deze 10 minuten voorverwarmen op 175 graden.
Neem nu een bakblik van met een doorsnee van 26 cm en vet deze in met wat boter. Om te zorgen dat de cake straks niet blijft plakken bestrooi je het bakblik ook nog even met wat bloem. Giet nu het mengsel in het bakblik en tik een aantal keer met het bakblik op het aanrecht. Zet de wortelcake voor 50 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.

Bereiding Frosting

Ondertussen dat de wortelcake in de oven staat kan je mooi de frosting maken!
Neem 100 gram roomkaas en 50 gram boter. Laat beide op kamertemperatuur komen, anders kun je ze niet goed met elkaar mengen. Neem een kom en voeg hier beide ingrediënten aan toe. Mix goed door elkaar en voeg er dan nog eens 75 gram poedersuiker aan toe. Nogmaals goed mixen en dan is de frosting klaar.
Als wortelcake klaar is goed laten afkoelen alvorens de frosting aan te brengen. Variëren? Of vind je de frosting gewoon errugh lekker?
Dan kun je er ook voor kiezen om deze nogmaals in het midden van carrot cake te gebruiken. Hiervoor snij je de taart horizontaal door het midden en besmeer je één helft met dezelfde hoeveelheid frosting. Let op! Dan heb je dus wel twee keer zoveel ingrediënten nodig!
Maak de frosting af door wat walnoten of pecannoten over de carrot cake te strooien. Het oog wil ook wat! Geniet ervan!

Ben jij gek op worteltaart?
En ga jij dit lekkere carrot cake cake recept uitproberen?

Ben jij opzoek naar meer guilty pleasure recepten? Lees hier dan verder…

5 Reacties

  1. september 27, 2017 / 12:28 am

    Ik heb nog nooit carrot cake gehad! (oops) Dit ziet er wel erg goed uit :)

  2. september 27, 2017 / 7:13 pm

    ik heb het nog niet eerder zelf gemaakt maar na het zien van dit recept ga ik het zeker eens doen! ziet er goed uit

    • Mariëlle
      Auteur
      september 28, 2017 / 11:30 pm

      Thanks Mieke, ben benieuwd naar het resultaat!

  3. december 5, 2017 / 1:30 pm

    Ik heb nog nooit worteltaart gegeten, en het idee spreekt me ook niet zo aan. Maar ik zou het eens moeten proeven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: