Preview | Chocoa Chocolade Festival 2020

Chocoa Chocolade Festival

Ben jij een échte chocoladeliefhebber? Van 19 tot en met 23 februari vindt het Chocoa Chocolade Festival 2020 plaats. Dit is het grootste Chocolade Festival van Nederland. Hier vind je alle over chocolade. Zo kun je meer te weten komen over de herkomst van chocolade. Hoe het wordt gemaakt van cacaoboon tot chocolade en de smaak. Het festival vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Wil je meer weten? Lees snel verder…

Chocoa Chocolade Festival

Chocoa Chocolade Festival 2020 is het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar staat in het teken van bijzondere chocolade. Bijzonder lekker, bijzonder duurzaam of gewoon allebei: lekker én duurzaam. Bezoekers worden van 19 tot en met 23 februari meegenomen in de hele keten; een leerzame en lekker reis van cacaoboon tot de chocolade. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate. Uit de hele wereld komen cacaoboeren, chocolademakers en consumenten samen in de historische Beurs van Berlage in Amsterdam.

Chocoa Chocolade Festival 2020

Wat is er te doen?

Naast de vele informatie over duurzame chocolade, is er met meer dan 2.000 vierkante meter aan chocoladebeleving nog veel meer te ontdekken over de wereld van chocolade. Er zijn op het Chocoa Chocolade Festival verschillende proeverijen, een grote chocoladequiz en verschillende seminars over hoe je zelf chocolade kan maken. Als dit nog niet genoeg chocolade is, mag je ook nog deelnemen aan de jury van de Hot Chocolate Awards. Proef van alle heerlijke warme chocoladedrank en stem op jouw favoriet. De winnaar wordt op zondag 23 februari bekend gemaakt.

Chocoa Chocolade Festival

100% duurzame chocolade in 2025

Duurzame chocolade is een belangrijk thema tijdens het festival. De Nederlandse cacaosector heeft tien jaar geleden afgesproken dat vanaf 2025 alle chocolade op de markt duurzaam moet zijn. Op het festival kom je erachter wat er allemaal gedaan wordt om dit doel te bereiken. Organisator Jack Steijn geeft aan dat er de afgelopen jaren flinke stappen zijn gezet op het gebied van duurzaamheid. “De cacaosector heeft lang achtergelopen als het gaat om duurzaamheid, maar ze zijn nu toch wel hard op weg om die achterstand helemaal in te halen. Tijdens Chocoa zal de sector laten zien waar ze voor staat.”Tijdens deze dagen is er de mogelijkheid om alles te leren over de verduurzaming van de keten en natuurlijk ook te proeven van deze heerlijke chocolade. 

Chocoa Chocolade Festival

Meet the maker

Van over de hele wereld komen er chocolademakers naar het Chocoa Chocolade Festival. Genoeg kans om de maker van jouw favoriete reep te ontmoeten en te horen waar de chocolade vandaan komt. “We zien dat de herkomst en duurzame productie steeds belangrijker worden in de chocolademarkt. Net als bij wijn en koffie wordt het belangrijk om te weten waar de cacao in je favoriete chocoladereep vandaan komt. Chocoa brengt de keten en de makers dichter bij elkaar, dat is uniek en heel inspirerend”, aldus organisator Caroline Lubbers.

Tickets en verkrijgbaarheid

Ben je enthousiast geworden van al deze chocolade?
Entreetickets voor het Chocoa Chocolade Festival zijn te verkrijgen van €13,50 tot €17,00 per persoon.


Meer informatie

Beurs van Berlage,
Damrak 243
1012 ZJ Amsterdam
020 428 4929
info@chocoa.nl
www.chocoa.nl


1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: