Je kunt ze kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Er is niets lekkerder dan zelf gemaakte Chocolate Chip cookies! Ik deel mijn recept met jullie…
Benodigdheden Chocolate Chip Cookies
- 150 gram bloem
- 125 gram zachte boter
- 125 gram pure chocolade, met minimaal 70 % cacao
- 350 gram pure chocolate chips/ in stukjes gehakte pure chocolade
- 30 gram cacao, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 75 gram licht bruine basterdsuiker
- 50 gram witte suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei, koud uit de koelkast
Bereiding
Verwarm alvast voor op 170 graden. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie in een pannetje op middelhoog vuur. Doe de bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom. In een aparte kom mix je de boter en suiker, voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Mix alles goed tot een glad geheel.
Neem nu de vanille en het koude ei en klop deze door het boter/chocolade-mengsel. Voeg nu alle droge ingrediënten uit de andere kom toe. Om het af te maken voeg je nu de gehakte chocolade stukjes toe.
Neem een bakblik en bekleed deze met bakpapier. Haal uit het beslag met een lepel 12 Chocolate Chip Cookies en leg deze stuk voor stuk op de bakplaat. Druk ze niet plat en zorg dat ze minstens 5 cm uit elkaar liggen, anders gaan ze aan elkaar plakken en dat willen we niet.
Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten af. Kijk naar de kleur van de koekjes of test met een sate prikker in het midden van het koekje.
Tip: Wil je liever het witte deeg? Voeg dan geen cacaopoeder toe aan het deeg.
Zo heb je in een handomdraai twee verschillende soorten Chocolate Chip Cookies.
Mmm!! Zo lekker <3 Ik zou het zelf wel veganizen, maar dat is easy hihi!