creatieve werkplek amsterdam – Zoku

botanische rooftop hotspot Zoku

Zoku is de creatieve werkplek amsterdam waar je zeker eens geweest moet zijn! Het is een alles in één concept in het centrum van Amsterdam. Je kunt hier logeren, maar ook ontbijten, lunchen of dineren. Daarnaast kun je hier terecht als je wilt flexwerken of een ruimte wilt huren voor een bijeenkomst of event. Ik vertel je in dit artikel wat meer over deze te gekke hotspot!

creatieve werkplek amsterdam zoku

Beste werkplek amsterdam – Botanische rooftop

Het gebouw ziet er van de buitenkant totaal niet bijzonder uit (Ik heb hier dan ook geen foto van gemaakt). Zodra je in de lift in stapt, wacht je eigenlijk niet al te veel. Maar eenmaal boven, wist ik niet wat ik zag…  Je komt terecht in een groene wildernis met exotische planten. Yes, Melicious! I like it! Planten geven zo’n relaxte sfeer.

Huiselijke sfeer

botanische rooftop hotspot Zoku
Als je de gang bent uitgelopen,  voelt het alsof je een woonkamer binnenloopt. Nou ja, meerdere woonkamers tegelijk eigenlijk. Gewoon fijne zitplekjes, waar ik eigenlijk gelijk plaats zou willen nemen.  In de witte open opbergkasten vind je allerlei woonaccessoires. Gevulde snoeppotten in allerlei kleuren, heel veel planten, boeken en andere snuisterijen. En zelfs aan dekentjes is gedacht. Ik voel me hier gelijk thuis.

botanische rooftop hotspot Zoku

In het midden van de ruimte staat een bar met mooie blauwe tegels en houten krukken. De rest van de ruimte heeft allerlei vfijne zitplekken: vrolijk gekleurde banken, hangstoelen en gewone stoelen. En ook aan ontspanning is gedacht! Zo vind je hier een tafeltennistafel, een schaakbord, een boksbal, en verschillende muziekinstrumenten.

Daarnaast kun je hier ook heerlijk aan het werk. Er staan lange houten tafels waar je aan kunt werken en  het goede nieuws: er zijn overal genoeg stopcontacten te vinden!

botanische rooftop hotspot Zoku

Rooftof park

Het dakterras biedt een geweldig uitzicht over het centrum van Amsterdam. Dat maakt deze hotspot toch echt wel de beste werkplek in amsterdam. Alleen het uitzich al is een reden om vaker terug te komen. De sfeer is heerlijk relaxed. Het voelt alsof je in een parkje zit, maar dan ergens in de hoogte.

botanische rooftop hotspot Zoku

Verse kruiden en groenten

Op het dakterras zijn allemaal kleine vlonders gemaakt met verschillende zitplekjes en plantenbakken.

botanische rooftop hotspot Zoku

Maar ook staan er grote kassen, waarin kruiden en groenten worden verbouwd. Je vind ze terug op je bord als je wat besteld bij Zoku.

botanische rooftop hotspot Zoku

Vaag concept

Alhoewel ik Zoku echt een super plek vind, is het zeker als je hier de eerste keer komt uitvogelen geblazen. Ik mis toch echt de uitleg van het concept. Gelukkig ben ik een mondig typje, dus bij wat navraag was het redelijk duidelijk. Maar ben je dit niet? Ja, hoe weet je dan wat je te wachten staat?

zelf drankjes bijhouden

Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk om zelf je drankjes op een papiertje bij te houden. Dat moet toch een keer fout gaan lijkt me… niet iedereen is even eerlijk. Maar de medewerkers zijn ook niet gek en hebben heust wel door of jij betaald voor wat je besteld.

Eten bestellen

Eten bestellen is een verhaal apart en dit kun je doen via een machine in de muur. Een beetje jammer, want dit doet weer af aan de charme van het huiskamerconcept. Maar wil je brood eten? Dan hoeft dit weer niet via de machine en  mag je dit zelf afsnijden van het brood dat op de keukenbar ligt.

Mijn Conclusie

Ik raad je zeker aan om eens te gaan nemen bij Zoku. Al is het alleen maar om van het warme thuisgevoel, het geweldige uitzicht en de relaxte sfeer te proeven. En niet geheel onbelangrijk voor de bloggers onder ons: als je een keer rustig wilt werken of juist wilt socializen met andere zzp’ers, ben je hier aan het juiste adres! Als je het mij vraagt is dit echt de beste werkplek in amsterdam!


Ga jij lekker flexwerken bij deze creatieve werkplek amsterdam – Zoku ?

MEER INFORMATIE

Adres:
Weesperstraat 105,
1018 VN Amsterdam

Openingstijden:
Ontbijt (07:00 – 10:00, maandag tot vrijdag)
Lunch (12.00 – 14.00 uur, van maandag tot vrijdag)
Brunch (08:00 – 14:00 uur, alleen zaterdag en zondag)
Diner (18:30 – 22:00, elke dag)

Facebook: @livezoku
Instagram: @livezoku


Ben je opzoek naar meer leuke hotspots of uitjes?
Kijk dan eens op de pagina Hotspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: