de leukste plekken om koningsdag 2023 vieren

leukste plekken om koningsdag 2018 te vieren

Morgen is het alweer zover: Koningsdag! Het land kleurt lekker oranje, want we vieren de verjaardag van koning Willem-Alexander. Heb jij nog geen idee wat je gaat doen op Koningsdag? In dit artikel deel ik de leukste plekken om koningsdag 2023 te vieren.

Utrecht – Vrijmarkten en Festivals

In Utrecht kun je gratis rondlopen over de vrijmarkt en die begint al vanavond! Vanaf 18:00 uur barst het feest los in de binnenstad.

Vrijmarkt binnenstad Utrecht

De vrijmarkt is te vinden in de volgende straaten: Weerdsingel, Weerdsluis, Asch van Wijk Kade, Plompetorengracht, Breedstraat, Waterstraat en het Janskerkhof.

Er zijn speciale plekken in de stad waar er een heuse kindervrijmarkt is: Park Lepelenburg, het Nijntjepleintje en het Nicolaaskerkhof.

vrijmarkten buiten Utrecht centrum

Hou je toch niet zo van de Koningsdag drukte in de binnenstad? Dan kun je naar een van de volgende plekken buiten het centrum om koningsdag 2018 te vieren: Tuindorp, Winkelcentrum Terwijde (kinder vrijmarkt), Willem de Zwijgerplantsoen, Daltonschool Rijnsweerd aan de Jan Muschlaan.

Festivals en feesten in Utrecht

Op het Domplein start het feest al op 26 april om 18:00 uur met een DJ die je Koningsnacht in mixt. Maar ook op de volgende pleinen worden er feesten georganiseerd: Lucasbolwerk, Vredenburgplein, Janskerkhof, Neude, Oudkerkhof en het stadhuisplein.

Een feest die er echt voor mij uitspringt is TIK TAK Kingsnight in Central studios. Hier treden onder andere Ronnie Flex, SBMG, DYNA, SFB en Freddy Moreira op.

Daarnaast heb je ook Koningsdag feesten in de bekende nachtclubs van Utrecht: Club Stairway, Club Basis, De Revolutie, Club Poema en de Winkel van Sinkel.

leukste plekken om koningsdag 2018 te vieren

Amsterdam – Vrijmarken en Festivals

Ook in Amsterdam kun je lekker gratis rond wandelen over de vrijmarkt denk aan het Vondelpark, het Museumplein of het Rembrandtplein.

Festivals en feesten in Amsterdam

Net als in Utrecht wordt in Amsterdam ook TIK TAK Kingsnight georganiseerd, maar dan in Air Amsterdam. Ook kun je deelnemen aan één van de festivals zoals Loveland van Oranje en Kingland in Amsterdam waar de grootste artiesten van Nederland optreden. De kaartjes voor Loveland zijn te verkrijgen vanaf €33,66 en die voor het Kingland Festival zijn te koop vanaf €43,10.

leukste plekken om koningsdag 2018 te vieren

Rotterdam – Vrijmarkten en Festivals

In Rotterdam kun je gratis rondlopen over de vrijmark vanaf 18:00 uur. Deze is te vinden op het Grotekerkplein, Meent, Van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel, Eendrachtsplein en de Witte de Withstraat (ook kindervrijmarkt).

Festivals en feesten in Rotterdam

Aan de voet van de Erasmusbrug word het Kroon Festival gehouden. De plek om keihard te feesten. Maar ook in de bekende Rotterdamse clubs worden speciale feesten georganiseerd: Maassilo, Thalia Lounge, VIP Room, Off_Corso en Club Vie. En hou je meer van Nederlandstalige muziek? Dan moet je in de Ahoy zijn, want hier wordt de Nacht van Oranje gevierd met bekende Nederlandse artiesten.

Breda – Vrijmarkten en Festivals

In het Valkenbergpark vind je grootste vrijmarkt van Breda, waar je goede koopjes kun scoren. Het bezoeken is geheel gratis. Voorafgaand aan de vrijmarkt is er op de Nederlandse Defensie Academie een bijzondere vlaggenparade. Dit is voor iedereen toegankelijk, zolang je maar een geldig identiteitsbewijs kunt laten zien; toegang tussen 9:00 en 9:30. Deze ceremonie begint om 9:40.

En als je er dan in Breda toch bent? Dit jaar is 538 in Breda voor Koningsdag. Het feest begint om 12:00 op het Chasséveld. Tickets zijn verkrijgbaar voor €26,00.

Groningen – Koningspaar

Zoals ieder jaar bezoeken Willem Alexander en Koning Maxima een andere stad tijdens Koningsdag. Dit jaar is dat Groningen. Een goede reden om dit jaar Groningen te bezoeken met Koningsdag en een glimp op te vangen van het Koningspaar.

vrijmarkten Groningen

De vrijmarkten in groningen vind je onder andere aan de Ubbo Emmiussingel en de Praediniussingel.

Festivals en feesten in Groningen

Als je meer houd van een feestje kun je een kijkje nemen op de Grote Markt en de Vismarkt waar diverse podia met live optreden, DJ’s en vermaak zullen staan. En wil je echt los gaan? Bezoek dan één van de volgende Festivals: Kingsland, Helden van Oranje, of Nosia Invites.

Koningsdag outfit nog niet gescoord?

Het is bij mij altijd een lastminute gedoe om een Koningsdag outfit te scoren. Wat wordt het weer? Wat wil ik aandoen? Gelukkig heb ik bij https://www.omoda.nl/“>Omoda een aantal leuke fashion items gevonden die ik zeker wel zou willen dragen op Koningsdag. Nu nog beslissen welke het wordt…

1 Reactie

  1. mei 4, 2018 / 9:50 am

    Eigenlijk zou ik ook weer gewoon weer een verder moeten kijken dan de dorpen hier. Ik vind er eigenlijk niet zo veel meer aan de koningsdagen, maar dat doe ik ook zelf. Misschien volgend jaar toch eens naar Utrecht gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: