Dierentuin Amersfoort

Dierentuin Amersfoort

Een dagje weg met de kinderen? Of lekker met z’n twee? Kom dieren kijken en spelen en klauteren in Dierentuin Amersfoort! Bewonder de olifanten, bekijk de giraffen en zebra’s op de savanne, ontmoet de (leeuwen)koning van de jungle en kijk jouw ogen uit bij de stokstaartjes. In het Honderdduizend Dierenhuis krioelt het van de reptielen, amfibieën en insecten. En in het Dinobos maak je een reis door de tijd…

Dierentuin Amersfoort beren en parkieten
dierentuin kameel
krokodil en stekelvarkens
otters en vogel

Dierentuin Amersfoort

Dierenpark Amersfoort bestaat al sinds 1949. Wat een mazzel hadden wij vandaag de weersvoorspellingen gaven 20% regen aan en toch gingen wij er samen met Zayn op uit. In de ochtend was het nog wat fris, maar het zonnetje kwam daarna lekker door en het werd al snel te warm voor een jas. Ook de dieren lieten zich steeds meer zien. En jeetje, wat kun je hier dichtbij alle dieren komen. Best fijn, want zo kan je wat beter bekijken. Je kan niet alleen achter glas of door hekken de dieren bekijken. Nee, soms kan je er zelfs overheen met een touwbrug. En dat is gaaf!

Dierentuin apen
dierentuin makaken
olifanten
zebra's en giraffen

En ook bij de giraffen kan je erg dichtbij komen. De verblijven worden steeds vernieuwd. En dat is te zien. Als kind ben ik hier jaren geweest, maar veel verblijven herkende ik niet meer terug. Ons kind vond het prachtig dat hij zo dichtbij de dieren kon komen. Eerst heel ondeugend erbij gaan staan, tot de dieren ineens gingen bewegen of geluid maken. Tja, dan wordt het toch wel een beetje spannend hé!

–> Bekijk ook: Dierentuin |Diergaarde Blijdorp

tijger en neushoorn
dierentuin amersfoort
brilslang
boa constrictor

Dieren

Heb je wel eens gehoord van een Titicacakikker, of een Agouti? Er zijn ruim 150 verschillende diersoorten in Dierentuin Amersfoort. Hieronder staan ze ingedeeld in handige categoriën.

dieren die goed kunnen klimmen

Je vind hier dieren die goed kunnen klimmen. Dit zijn o.a. de brilbeer, Plompe Lori, Woestijnleguaan, Laponderaap en de Luiaard.

dieren die goed kunnen graven

En kun je niet goed klimmen? Dan is graven of rennen belangrijk. Deze dieren zijn goed in graven: Prairiehondje, miljoenpoot, vosmangoest, stekelvarken en het stokstaartje.

dieren met felle kleuren

Om vijanden juist af te schrikken, of partners aan te trekken zijn er verschillende dieren met felle kleuren. Denk aan smargsklink, wevervogel, vogelspin, koi karper en de kever.

dieren met opvallende geluiden

Sommige dieren hoor je bijna niet, terwijl andere hele opvallende geluiden maken. De dieren die speciale geluiden maken zijn: Gans, ooievaar, nachtegaal, kakkerlak en de kaalkopbis.

Dieren met patronen

En wat dacht je van dieren met speciale patronen. Ook die vind je in Dierentuin Amersfoort! Zo heb je de daggekko, krokodilstaarthagedis, moskikker, lintslang en de prachtige pauw!

Dierentuin-Amersfoort- Dino park-dino bos

Dinobos

Ben je een echte dinoliefhebber? Dan kijk je ogen uit in het Dino bos! Er is een mooie route gemaakt met allemaal levensechte dino’s afgewisseld door een kabelbaan en wat speelplekken met speeltoestellen. Ook is er een kas met enorme reuzenschildpadden die ooit samen met de dinosauriërs leefden. Daar moet je niet te lang stilstaan hoor, want je krijgt het er warm van! En er zit ook een sportief element in. Wil jij testen welke dinosaurus je bent? Je kunt op een knopje drukken dat gaat aftellen. Afhankelijk van waar je stopt (er zijn verschillende strepen met dinosauriërs erop.), geeft aan welke dinosaurus je bent.

Onze kleine is pas 2, dus had geen besef van namen van de dinosauriërs. Ook het ren spelletje snapte hij niet. En dat is heel niet erg! Wel merkte we dat hij erg onder de indruk was van alle dino’s en er eigenlijk niet weg wou! Gelukkig zijn er nog zat dieren te bekijken die ook erg interessant zijn.

Spelen en attracties

Wat super fijn is voor ouders is dat deze dierentuin meerdere speelplekken verspreid heeft over de dierentuin. Het zijn er niet zoveel dat het overkomt als een speeltuin. Want het blijft een dierentuin. Het zijn er wel genoeg om je kids te vermaken en uit te dagen. En daarnaast zijn er ook spelelementen gecreëerd in, over en naast de verblijven.

Denk aan een tunnel met een mooie doorkijk in het verblijf. De kids staan op ooghoogte met de prairiehondjes en komen dichterbij de dassen. Verder vind je verschillende touwbruggen door het hele park heen. Zo loopt er ook een touwbrug over het verblijf van de brilberen en zie je alles ineens van een heel ander perspectief.

Bij de leeuwen ga je eerst naar de kelder, net of je zo een graftombe in loopt. En vervolgens ga je met de trap naar boven om zo het leeuwen verblijf van binnen te kunnen bekijken. Het is niet erg praktisch met een kinderwagen, maar er is ook een stuk glas waar je kunt komen zonder te klimmen. Tis super leuk natuurlijk voor de kids!

Attracties met muntjes

Er zijn ook een aantal attracties waarvoor je muntjes kunt kopen. Zo kun je met de trapfietsen door het water trappen om dichterbij de Giraffen te komen. Of ga een rondje met het treintjes die je door het hele park brengt.

Misschien wel een ritje met de carroussel? Voor de muntjes betaal je 1 à 2 euro per attractie. En kom je vaker, dan kun je gebruik maken van de strippenkaartdan krijg je 6 muntjes voor de prijs van 5, 5 euro dus.

Dierentuin Amersfoort eten en drinken

Eten & Drinken

Op meerdere plekken in het park zijn er handige plekjes om even te zitten en wat te eten of te drinken. De bankjes hebben voldoende afstand van elkaar. En vaak staat er ook nog wel een speeltoestel bij, om de kids even te vermaken.

Je kunt genieten van een zelf meegenomen broodje of drankje, maar ook zijn er meerdere restaurants in het park. Zo heb je de restaurant boerderij, Friet en zo. De hyenabar, Lekker, Apegoed en Huid en haar.

Dierentuin Amersfoort eten en drinken

Wat ik fijn vind is dat ze in de diverse restaurants niet alleen patat en snacks aanbieden. Al moet je wel even opzoek, want het wordt niet ontzettend goed aangegeven. Er zijn ook restaurants die diverse belegde broodjes, salades, soepen en vers fruit hebben.

Daarnaast is er een overal wel een kidsmenu verkrijgbaar, en ook een brooddoos met bruin broodje, jam, hagelslag en boter, appelsap met 0% suiker, een stuk fruit en een kleine verrassing. Gezond maar oh zo lekker. Tenslotte heb je wel wat energie nodig om het hele park door te komen.

Praktische tips

Hieronder vind je nog een aantal praktische tips voor je bezoek aan Dierentuin Amersfoort.

Toiletten

Jij kunt op zes verschillende plekken in het park een toiletbezoekje brengen. Rolstoeltoiletten en verschoonruimtes voor baby’s vind je bij de grotere horecagelegenheden: Restaurant de Buitenplaats en Restaurant de Boerderij. Hou hier dus rekening mee, vooral wanneer je een kleintje hebt.

Rolstoelen

Het park is grotendeels toegankelijk voor mindervaliden. Behalve de Klim Alles-route en de attracties. Ook de Stad der Oudheid is niet erg toegankelijk, vanwege de vele hobbel de bobbel steentjes. Wil je geen rolstoel meenemen? Dan kun je hier een rolstoel huren voor € 3,00 per dag.

Olifanten buggy

Je kunt voor € 3,00 per dag een olifantenbuggy huren. Dit is een buggy van hout. Vraag bij de kassa om een buggymunt en haal vervolgens je buggy op. Aan het einde van jouw bezoek lever je de buggy en de munt weer in.

Tip: Download de Dierenpark Amersfoort-app met plattegrond voor handige informatie en om je route uit te stippelen.
Er is een “Mis niets”-route uitgezet die met blauwe pijlen te volgen is en je overal brengt.

Parkeerkaart

Kom je met de auto? Vergeet dan niet bij de kassa of online en parkeerkaart aan te schaffen. De kosten hiervan bedragen € 9,50 per parkeerplaats.

Meer informatie

Ben je opzoek naar meer informatie over een bepaald onderwerp? Of wil je graag weten wat de prijzen zijn voor de entreekaarten. Kijk dan ook even op de website van Dierentuin Amersfoort.

Mijn mening

Ik ben gek op de dierentuin. En vind Dierentuin Amersfoort het ideale uitje, voor tijdens de schoolvakanties of lekker een dagje weg met het gezin. Als je lekker doorwandeld kan je het hele park makkelijk in één dag zien. En vergeet niet voldoende tijd in te plannen om ook nog even te spelen. Of te genieten op een van de terrasjes van de restaurants.

Ben jij al eens in Dierentuin Amersfoort geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: