DIY | zelf haarclips maken met nagellak

DIY zelf haarclips maken met nagellak

Heb je nog wat oude schuifspeldjes liggen, die er niet meer mooi uitzien? Of vind je het gewoon zonde om die saaie haarclips ongebruikt in de la van je badkamermeubel te laten liggen? No worries! ik heb vandaag een super leuke DIY: zelf haarclips maken met nagellak. Kijk je mee?

DIY: zelf haarclips maken met nagellak

Ik loop er als dame met langhaar vaak tegenaan, schuifspeldjes die niet meer mooi zijn. Of ik ben opzoek naar een wat spannendere haarclip, dan die zwarte die ik standaard in mijn haircare la heb liggen. En die liggen er dan net niet… Tja, wat kun je er aan doen. Je kunt ze kopen, of aan de slag gaan met nagellak en deze DIY: zelf haarclips maken met nagellak uitproberen.

DIY zelf haarclips maken met nagellak

Wat heb je nodig?

DIY zelf haarclips maken met nagellak
  1. Als eerste neem ik de schuifspeldjes af met aceton. Dit zorgt ervoor dat alle vettigheid er vanaf is. En straks de nagellak beter blijft zitten.
  2. Daarna breng ik de schuifspeldjes aan op het karton. Ik hou rekening met een afstand van 2-3 centimeter. Dit maakt het gemakkelijker om straks de schuifspeldjes te gaan lakken.
DIY zelf schuifspeldjes lakken met nagellak

3. Neem je favoriete kleur nagellak. Ik doe twee schuifspeldjes per keer met één kleur lakken.

DIY zelf schuifspeldjes lakken met nagellak

4. Het beste kun je in plaats van één, twee laagjes aanbrengen. Zo blijven de clips langer mooi en dekt de kleur ook beter.

DIY zelf haarclips maken met nagellak

5. Als je alle schuifspeldjes twee maal een kleur hebt gegeven met nagellak is het tijd om accenten aan te brengen. Tenminste als je ze iets spannender wilt hebben dan één kleur.

Ik kies voor contrasterende accenten dus goud en blauw. En blauw en goud. Maar ook heb ik de beige kleurige schuifspeldjes voorzien van accenten met glitternagellak.

6. Laat de schuifspeldjes goed drogen alvorens ze n je haar te gebruiken, want anders zit heel je haar onder de nagellak!

haarclips

Ik hoop dat ik je met deze DIY heb geïnspireerd om zelf haarclips maken met nagellak.

Ga jij deze DIY uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: