Een dag ontspannen en relaxen bij Elysium

Toen ik bezig was om een romantisch uitje te plannen voor mij en mijn man kwam ik al snel uit bij Elysium. Ze staan bekend als een van de grootste én mooiste wellnesscentra van Nederland. Een dag ontspannen en relaxen bij Elysium leek me dus een goed idee!

Ik boekte een Wellness en Relax Arrangement voor ons beide, dit is een arrangement waarbij er een massage naar keuze mag worden bijgeboekt. Uiteraard zijn er meerdere arrangementen te boeken en zo is er dus voor ieder wat wils.

Badkleding dagen

ontspannen en relaxen bij Elysium

Omdat niet iedereen het fijn vind om in zijn blootje rond te lopen organiseert Elysium elke eerste maandag van de maand een badkledingdag. Hier was ik erg blij mee want er zijn veel sauna’s en wellnesscentra’s waar er geen badkledingdagen zijn. Aangezien wij liever niet bloot, maar in badkleding lopen was dit voor ons een uitkomst. Let op! Er wordt hier wel een kleine toeslag voor in rekening gebracht.

Ervaring bij Elysium

Rond 10 uur rijden we van huis weg en rond 11 uur zijn we aangekomen op de overvolle parkeerplaats van Elysium. We hebben geluk er is nog één parkeerplaats vrij net naast de ingang.  Blijkbaar had iedereen het idee om een lekker dagje te gaan ontspannen. We waren redelijk op tijd en sloten achteraan in de rij. Er waren twee aparte kassa’s voor reserveringen, dat scheelt want binnen een minuut of 5 waren we aan de beurt. Aan de balie wordt alles netjes uitgelegd en is het mogelijk om een badjes, handdoeken en slippers te huren. We konden kiezen, omkleden in een gezamenlijke kleedkamer of beiden apart. We hadden onze badkleding nog niet aan dus besloten we beiden om ons apart om te kleden (mannen en vrouwen kleedkamer).

Als je binnenkomt staat er netjes een paal waar je met je armbadge een kluisje toebedeelt krijgt. Het is wel even zoeken geblazen naar het kluisje, mijn god wat zijn er veel nummers! Als we beide zijn omgekleed nemen we een korte douche en dalen dan neer in de whirlpool die we als eerste tegen komen. Héhé dit is nou ontspannen hoor ik mijn man nog zeggen.

Het complex is best groot en in het begin heb je het gevoel de weg kwijt te zijn, maar wat wil je met 25 verschillende sauna’s, 9 verschillende zwembaden en 4 verschillende restaurants waar je uit kunt kiezen? Gelukkig hangen er overal plattegrondjes aan de muur die je de weg wijzen.

De ontspanningsruimtes zijn niet alleen gelegen in het hoofdgebouw, maar ook in de tuin zijn er verschillende sauna’s, ligbedden en jacuzzi’s. Helaas hadden wij een dag met wat minder zon, maar op een zonnige dag kun je hier heerlijk aan de replica duinen liggen.

ontspannen en relaxen bij Elysium

Waar wij erg door verrast waren was het zoutwaterzwembad. Ik kon er wel uren in dobberen… maar dat is natuurlijk niet goed voor je huid.

Massage

ontspannen en relaxen bij Elysium

Beiden kregen wij een klassieke massage. Zo’n dagje ontspannen en relaxen bij Elysium is zo gek nog niet! Met een heerlijk muziekje werden wij door deskundige masseurs behandeld. Ze vragen netjes vooraf of er nog aandachtspunten of blessures zijn. Dat is natuurlijk super, want iedereen heeft wel een plekje dat wat extra aandacht behoeft. Wat fijn is, is dat ze werken met voorverwarmde olie. Voor je het weet is je behandeling voorbij en ben je helemaal rozig geworden. Je stapt herboren naar buiten en kunt je sauna dag vervolgen of lekker een hapje of drankje gaan eten in één van de restaurants.

Wil jij er ook een dagje ontspannen en relaxen? 
Dan is een bezoek aan wellnescentra Elysium aan te raden!

Entree prijzen

-Verblijf van 10:00 tot sluit
€ 33,50 per persoon

-Verblijf vanaf 17:00 tot sluit
€ 22,50 per persoon

 Adres

Elysium,
Kooilaan 1, Bleiswijk
Tel. 010-5241177
www.elysium.nl

3 Reacties

 1. maart 14, 2017 / 10:16 am

  Ik denk dat ik hier toch eens naar ga kijken. Even lekker eruit met mijn man. Klinkt alleen al zalig als je het leest, haha.

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 14, 2017 / 10:30 am

   Haha inderdaad! Ik heb echt genoten, dus ik zou zo nog een keer terug gaan. Het is onmogelijk om alle sauna’s op één dag te bezoeken dus hou je nog wat over voor de volgende keer ;)

 2. Mien
  maart 31, 2017 / 4:02 pm

  ow je hele beschrijving klinkt zalig! Hier MOET ik heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: