Essence all about mat fixing powder

Voor een klein prijsje je make-up fixeren? Dan moet je dit budget product zeker hebben! De Essence all about mat fixing powder is echt een must have voor jouw make-up stash! Sinds ik dit product heb ontdekt, koop ik geen dure merken meer. Benieuwd naar de review? Lees dan even verder…

Essence all about mat fixing powder

De verpakking is lekker stevig, maar erg basic. Helaas bevat deze ook geen spiegeltje, wat het aanbrengen net even wat lastiger maakt. Vooral wanneer je onderweg bent, komt een spiegeltje die bij de poeder zit, juist van pas!

Hieronder zie je een swatch op mijn hand van het poeder. Zoals je ziet is de poeder wit/transparant en daarmee dus geschikt voor bijna alle huidskleuren. Indien je een donkere huidskleur hebt wees dan voorzichtig met deze poeder en breng hem in kleine hoeveelheden aan, anders kan dit lelijk gaan uitslaan.

Essence all about mat fixing powder

De Essence all about mat fixing powder matteert je huid op een subtiele manier. Om die reden vind ik het effect echt top! Net zo goed als poeders die tien keer zo duur zijn. Het lijkt of de oneffenheden op je huid verdwijnen en het je huid wat gladder maakt.

Essence all about mat fixing powder

Op de verpakking geeft men aan wat je met de Essence all about mat fixing powder allemaal kunt doen. Zo kun je er blush en foundation kleuren meer mixen, maar hem ook gebruiken om je make-up te fixeren.

Wist je dat het hoofd bestanddeel Talk is, je weet wel net als talk poeder. Talk staat erom bekend je huid wat vetter te maken, dus slecht voor je huid is het zeker niet! Zelf merk ik niks van de talk in dit product, mijn huid wordt hier echt niet vetter van!

Hoe gebruik ik de Essence all about mat fixing powder?

Ik breng het een klein beetje aan onder mijn ogen. Zo krijgen een wat lichtere oog contour. Ook gebruik ik de Essence all about mat fixing powder om mijn foundation wat af te poederen, zodat deze niet glanst.

Essence all about fixing powder

Maar ook voor mijn lipstick vind ik dit echt een uitkomst. Vroeger kocht ik geen goedkope lipsticks, want na een uur was de lipstick alweer verdwenen. Door de lipstick te fixeren met de Essence all about mat fixing powder blijft de lipstick wel toch een halve dag zitten, afhankelijke van wat je ermee doet misschien nog langer…

Waarom ik vind dat je Essence all about mat fixing powder in je make-up stash zou moeten hebben:

 • Stevige verpakking
 • Goede prijs € 2,99
 • Zuinig in gebruik
 • Geschikt voor alle huidskleuren
 • Matteert subtiel
 • Egaliseert oneffenheden

De Essence all about mat fixing powder is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,99

Wat vind jij van de Essence all about mat fixing powder Yay or a nay?

 

8 Reacties

 1. juli 11, 2016 / 9:44 am

  Ik zie deze werkelijk overal voorbij komen! Iedereen is er enthousiast over. Ik heb nog drie andere poeders, die ga ik eerst eens opmaken en daarna ga ik zeker deze eens proberen!

 2. juli 11, 2016 / 10:14 am

  Hij klinkt zo goed! Ben alleen bang dat ie een witte waas achterlaat. Maar voor die paar euro is ie wel een poging waard.

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 11, 2016 / 12:58 pm

   Je moet gewoon beginnen met een ieniemienie beetje…

 3. juli 11, 2016 / 10:19 am

  Ik gebruik dit poeder elke dag! Ik vind een transparant poeder erg handig omdat je het het hele jaar door kan gebruiken, zowel in de zomer als in de winter.

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 11, 2016 / 12:59 pm

   Zeker weten dat had ik niet eens bedacht als pluspunt!

 4. juli 11, 2016 / 9:47 pm

  Ik had eerst mijn oog laten vallen op mac prep & prime, maar volgens mij is deze ook prima!! Ga ik zeker halen!!

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 11, 2016 / 11:18 pm

   Heb zelf het idee, dat ze allemaal een beetje het zelfde werken. Met foundations etc is het een ander verhaal. Overigens vind ik MAC wel een fijn merk!

 5. augustus 7, 2016 / 12:58 pm

  My all time favorite.<3
  Gebruik hem nu meer dan een jaar, elke dag opnieuw.
  Inmiddels ben ik bezig met mijn tweede powder en het blijft zo'n fijn product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: