Etos Make-up Fixing Spray

Etos Fixing Spray

Als je veel moeite hebt gedaan om er weer stralend uit te zien en je make-up tot in de puntjes te verzorgen… Dan wil je graag dat dit ook de hele dag zo blijft zitten. Met de Etos Fixing Spray ben je gegarandeerd van een flawless look die de hele dag blijft zitten.

Etos Make-up Fixing Spray

Ik gebruik dagelijks Fixing Spray. Voorheen gebruikt ik eigenlijk altijd de Fixing spray van Mac Fix+.  Maar ik hoorde veel goeds over de Make-up Fixing Spray van Etos. Er kwam van jullie vaak de vraag om deze te reviewen. Dus vandaag eindelijk een blog hierover online!Ik testte de Fixing Spray uit en vertel je wat ik ervan vind.

Etos Fixing Spray

Verpakking

De Etos Fixing hij bevat 75 ml en is aan de goedkope kant in vergelijking met andere fixing sprays. De Etos  Fixing Spray is verpakt in een rosé/witte kunststof flacon met een witte spuitdop. De flaxon ziet er simpel, maar toch ook chique uit en ligt lekker in de hand.

Etos Fixing Spray

Dit is wat Etos zelf zegt over de spray

De fixing spray, ook wel setting spray genoemd, is de finishing touch die je gebruikt na het opbrengen van je make-up. Daarnaast vermindert de fixing spray het poederige effect van make-up en zorgt het voor een natuurlijk effect.

  • De spray zorgt ervoor dat je make-up zo lang mogelijk goed blijft zitten

De bestanddelen die in deze fixing spray zitten, worden niet vermeld op de verpakking. Na wat research heb ik deze toch kunnen vinden. Zelf vind ik het raar, dat dit niet gewoon duidelijk op de verpakking wordt aangegeven. Je moet toch weten wat er in het product zit dat je gebruikt. Er zal vast een reden zijn om dit niet te vermelden, maar wat die reden precies is is mij onduidelijk.

Ingrediënten

Aqua, Alcohol Denat., Aloe barbadensis leaf juice, Phenoxyethanol, Pvp, Isopropyl Alcohol, Peg-40 hydrogenated castor oil, Ethylhexylglycerin, Parfum, Sodium hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium benzoate. 

In de Etos Fixing Spray zit aloë vera verwerkt. Dit heeft een verzorgend effect voor de huid. Ook zit er alcohol in dit product. Alcohol staat erom bekend de huid juist uit te drogen, dus daar word ik zo blij van! Ook snap ik niet zo goed waarom er parfum in de fixing spray zit. Ik spuit zelf wel een lekker luchtje op ;) Het ingrediënt Polyvinylpyrrolidone (PVP) zorgt voor het ‘fixing’ effect, dit legt namelijk een laagje over je huid waardoor je make-up wordt gefixeert.

Wat zijn mijn verwachtingen van de Fixing Spray

Ik gebruik een fixing spray in de hoop dat mijn make-up net even wat beter blijft zitten. Maar natuurlijk ook voor het verzorgen van mijn huid. Een goede fixing spray neemt het poederige effect van mijn make-up weg en laat mijn huid stralen. Natuurlijk is het niet realistisch om te denken dat met het gebruiken van de fixing spray mijn make-up na 12 uur nog precies hetzelfde zit. Maar hopelijk wel beter, dan zonder het gebruik van de fixing spray.

Etos Fixing Spray

Op de flacon zit een witte spraydop die de fixing spray doet vernevelen. Ik moet zeggen dat ik deze best goed vind werken! Als al mijn make-up er op zit spuit ik vanaf een armlengte afstand 2 of 3 pompjes van de fixing spray over mijn gezicht. De nevel is erg fijn en laat geen grote druppels achter op mijn gezicht. De parfum geur ruik ik na een paar seconden al niet meer. De alcohol in de Fixing Spray vervliegt en zorgt ervoor dat de substantie snel droogt. Dit is dan wel weer een fijn effect van alcohol in een product.

Mijn mening

Zelf vind ik de Etos Fixing Spray een goed product. Alleen vind ik de geur van de alcohol niet fijn. De Fixing spray voelt fijn aan op je gezicht, maar als ik dit vergelijk met de Mac Fix+ vind ik deze net wat aangenamer aanvoelen. Ik denk dat dit te maken heeft met de verzorgende bestanddelen, maar ik weet het niet zeker. Het resultaat qua looks vind ik het resultaat qua look vind ik mooi en is precies wat ik zoek in een fixing spray.

Etos Fixing Spray kost €4,99 en is bij Etos en Albertheijn te koop.

Als je opzoek bent naar een budget fixing spray, dan kan ik je de
Etos Fixing Spray zeker aanraden!

Wat vind jij van de Etos Fixing Spray?
En wat is jouw favoriete Fixing Spray?

2 Reacties

  1. juli 20, 2017 / 7:51 am

    Grappig, ik heb van de week een review over de mac fix. spray gelezen. Dus ik denk toch dat ik dan voor die ga aangezien jij die nu ook als vergelijking gebruikt! Handig om te weten :). x

  2. juli 20, 2017 / 10:03 am

    Ik heb deze toevallig klaar liggen om te gebruiken omdat mijn MAC prep + prime fixing spray bijna op is. Ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: