Filmtips II

De afgelopen tijd had ik helaas wat minder tijd voor het kijken van series en films. Vandaar dat er nu pas een nieuwe Films & Tips verschijnt. Hieronder zie je wat ik de afgelopen tijd heb gekeken. Ik begin als eerste met een nieuwe serie waar ik aan verslaafd ben geworden.

Orange-is-the-New-Black
1. Orange Is the New Black Seizoen 1 (2013)

Piper Chapman is de hoofdrol speelster in deze nieuwe serie, die bekroond is met een emmy award. Ze lijkt op het eerste gezicht een ongeschilde nette en lieve meid. Ze is verloofd met Larry en is bezig een eigen onderneming in ambachtelijke zeepproducten op te starten. Maar dan moet Piper Chapman voor vijftien maanden de cel in, voor een misdaad die ze tien jaar eerder heeft gepleegd.

Piper meldt zich bij de vrouwengevangenis in Litchfield. Met vallen en opstaan leert ze de regels in de gevangenis kennen. Zo gaat het hopeloos fout als ze het eten onbewust afkraakt tegen de gevangenis kok Red. De volgende dag krijgt ze een speciaal ontbijt. Op het menu van Chapman staat een broodje met een bebloede tampon.

De dagen daarna krijgt Chapman helemaal geen eten en ook de andere medegevangene lijken niet zomaar van plan om haar een prettig verblijf te gunnen in Litchfield.  Door haar verblijf in de gevangenis krijgen we ineens een heel andere kant van Piper te zien, namelijk haar lesbische kant die weer op speelt en dit levert Piper veel problemen op.

Zelf vind ik het echt een hilarische serie. Je kunt goed meeleven met Piper waardoor je helemaal in de serie op gaat. Ohoooh! Ik heb een nieuwe verslaving erbij! Ben je geïnteresseerd in de trailer? Klik dan hier.

chirstuckerlive
Chris Tucker Live (2015)

Ik hou erg van komedie! Chris Tucker is een van mijn favorieten. Wat heb ik gelachen! Chris deelt ervaringen uit zijn jeugd. Hij verteld ze door zijn eigen roze bril met ontzettend veel humor. Bekijk de trailer hier.

The Words

The words (2012) 

Zelf vond ik dit een erg mooie film met een goede verhaallijn. Rory (Bradley Cooper) heeft altijd al schrijver willen worden. Hij stopt veel tijd in het schrijven van een boek, maar geen enkele uitgever wil zijn boek drukken. Tot dat hij een roman vond tijdens zijn huwelijksreis in Parijs.  Hij doet net of het zijn eigen boek is en zijn carrière krijgt een ontzettende boost. Hij ontdekt welke prijs hij moet betalen voor het stelen van andermans werk.  Een mooi verhaal dat uitlegt dat alles een prijs heeft. Bekijk hier de trailer.

Surf's Up
Surf’s Up (2007) 

Centraal staat de pinguïn Cody Maverick, die graag in de voetsporen wil treden van zijn jeugdidool Zeke “Big Z” Topanga, die al jaren vermist wordt. Zijn voornaamste tegenstander is Tank “The Shredder” Evans. Wanneer Cody tijdens een surfoefening gewond raakt, wordt hij door strandwachter Lani Aliikai naar een kluizenaar genaamd Geek gebracht voor genezing. Cody ontdekt dat Geek niemand minder is dan Big Z, en wil dat Z hem traint voor zijn duel tegen Tank. Z wil hier echter niks van weten en gewoon een teruggetrokken bestaan blijven leiden. In de surfwedstrijd verrast Cody iedereen door bij de drie finalisten te belanden. Cody wint de wedstrijd niet, maar leert dankzij Z dat winnen niet alles is. Ik word telkens weer een kindje als ik kijk naar Disney films. Dit is zeker wel een van mijn favorieten. I was smiling all day! Bekijk hier de trailer.

moneyball
Moneyball (2011)

Billy Beane gespeelt door Brad Pitt wordt manager van de De ‘Oakland Athletics’ een Baseballteam uit Californië. De club heeft geldproblemen en zoekt naar een manier om betere resultaten te behalen. Samen met zijn assistent Peter Brand (Jonah Hill), gebruikt hij een compleet door computer gegenereerde analyse om zijn spelers te vinden en zo een team samen te stellen voor de World Series. Bekijk hier de trailer.

Zo, dat waren vijf heel verschillende films/series. Zit er iets leuks voor je tussen? Laat het me weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: