Filmtips V

Het is weer even geleden dat ik een Filmtips heb gepost. De afgelopen tijd heb ik wat minder tijd gehad om films te keken en de films die ik keek vond ik niet super. Daarom bij deze een filmtips met weer vijf te gekke films met gegarandeerd kijk plezier!

Prem Rhatan Do Payo (2015)

Prem is een zorgeloze man die werkt aan ‘Ramleela’s’ (toneelstukken gebaseerd op Koning Rama). Al zijn verdiensten doneert hij aan een goed doel dat wordt geleid door de Prinses Mathili. Het is de wens van Prem om de Prinses te ontmoeten.

De vrolijke Prem (Salman Khan) kent alle Shlokas (religieuze verzen) uit zijn hoofd en gebruikt dit als basis van al zijn grappen en grollen. Hij is erg gecharmeerd van Prinses Mathili (Sonam Kapoor) door haar simpele, maar ook heroïsche aard. Prem Ratan Dhan Payo gaat over de ontmoeting tussen Prem en Prinses Mathili, de band die zij vormen en de onvoorwaardelijke liefde die families voor elkaar moeten hebben. Een super mooie sentimentele film gebaseerd op religieuze verzen en respect en eer. Vind het zeker een aanrader. De liedjes zijn prachtig zeker als je begrijpt wat ze zingen. Benieuwd geworden? Bekijk hier de trailer…

Fool’s Gold (2008)

Een romatische avonturenfilm waarin Tess (Kate Hudson) en Benjamin ‘Ben’ Finnegan (Matthew McConaughey) vormen een getrouwd stel, maar zijn al een tijd uit elkaar en met name zij kan niet wachten tot de echtscheiding definitief is. Hij is er namelijk zelden voor haar en komt nooit zijn afspraken na, voornamelijk omdat hij geobsedeerd is door schat zoeken en daar altijd mee bezig is.

Ben is alleen weinig succesvol in zijn speurtochten en omdat hij geen rooie cent heeft, heeft hij duizenden dollars geleend van misdadiger Bigg Bunny (Kevin Hart).  Deze misdadiger wil Ben vermoorden, omdat hij zijn schuld niet aflost.

Ben overleeft de aanslag op zijn leven, waarbij Bigg Bunny’s assistenten Cordell (Malcolm-Jamal Warner) en Curtis (Brian Hooks) hem hebben proberen te verdrinken. Hoewel zijn eerdere duiktocht hem niets direct opleverde, vond hij wel een aanwijzing waarvan hij verwacht dat deze hem naar een buit van honderden miljoenen dollars kan brengen. Op zoek naar financiers voor een nieuwe expeditie, belandt hij gewond op de boot van Honeycutt, nadat hij de hoed van diens dochter voor haar heeft gered. Hier komt Tess tot haar gruwel achter wanneer ze een diner komt serveren. Wanneer echter duidelijk is wat Ben heeft gevonden, blijken er meerdere kapers op de kust. Spannend! Het geheel speelt zich af in een exotisch oord. De grappige momenten die zich voor doen zorgen dat je niet meer bijkomt van het lachen! Benieuwd geworden? Bekijk hier de trailer…

The babymakers (2012)

Tommy Macklin (Paul Schneider) probeert tevergeefs zijn vrouw(Olivia Munn) zwanger te maken, maar na een halfjaar proberen is het nog steeds niet gelukt. Mensen in hun omgeving beginnen te speculeren aan wie het zal liggen en voor hij het weet krijgt Tommy allemaal adviezen omdat zijn zaad niet zou werken.

Na onderzoek door een gespecialiseerd arts blijkt toch dat het aan het zaat van Tommy ligt. Jaren geleden verdiende hij geld door zijn sperma te doneren bij een spermabank. Hij brengt de spermabank een bezoekje om zo zijn gedoneerde sperma zelf te gebruiken. Helaas wordt hem de toegang geweigerd. Dan roept hij de hulp van zijn vrienden in… en wordt de film hillarisch. Veel leuke maar ook ongelukkige momenten. Een must watch. Ben je benieuwd geworden? Bekijk de trailer hier…

Water for Elephants (2011)

Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie.

Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paarden act die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen… totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.
Een romantisch drama wat me doet denken aan romeo en juliet. Dus ben je opzoek naar een chick flik film? Dan moet je deze zeker kijken! Bekijk hier de trailer…

 

Doing Hard Time (2004)

De 7-jarige zoon van Michael Mitchell wordt doodgeschoten tijdens een mislukte drugsdeal. De twee schutters worden gearresteerd, maar er is geen bewijs dat één van hen het dodelijke schot gelost heeft, waardoor zij er met een relatief kleine straf vanaf komen.

Michael, die zijn vrouw vlak daarvoor al aan kanker heeft verloren kan niet leven met dit onrecht. Hij beraamt een plan, waarvoor hij zelf eerst in dezelfde gevangenis als de twee criminelen moet belanden. Een goed drama verhaal met interessant plot. Kon me goed inleven in de hoofdrolspeler van de film. Jammer dat het camera werk iets minder is… Neemt niet weg dat het verhaal er minder om is. Benieuwd geworden?
Bekijk hier de trailer…

Zo, dat zijn vijf heel verschillende films. Daar moet haast wel iets leuks voor je tussen zitten! En zo niet, wacht dan even op mijn volgende filmtips blog post!

Wat vonden jullie van deze Filmtips V? Ben benieuwd of er iets voor je bij zit?

3 Reacties

 1. april 15, 2016 / 11:47 am

  Beschamend om te zeggen, maar: de meeste films van dit rijtje heb ik nog nooit gezien. NOOO! Heel erg… Fool’s Gold vond ik wel heel leuk, dus ik zal de rest ook zeker noteren op mijn kijklijstje.

 2. april 15, 2016 / 4:05 pm

  Oeps, ik heb nog geen enkele film uit dit lijstje gezien! Ik moet wel toegeven dat ik eerder naar series kijk.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 18, 2016 / 8:52 am

   hahah misschien een andere smaak? Het zijn stuk voor stuk leuke films hoor:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: