Filmtips VI

Al begint het wat mooier weer te worden, de avonden zijn toch nog erg koud.  Dit waren de 5 beste films die ik in April heb gezien. Kruip lekker op de bank en kijk naar een van deze filmtips!

Home (2015)

Regie: Tim Johnson
Duur:105 minuten
Categorie:
animatie, avontuur, komedie, familie, fantasie, science fiction

De Moefs zijn buitenaardse wezens die opzoek zijn naar een nieuw onderkomen. Hun leider, Kapitein Smek heeft een gunstige thuisplaneer gevonden. Namelijk de aarde! Helaas wonen hier mensen op, maar daar weert Kapitein Smek wel raad mee. De invasie van de aarde door de Moefs gaat op een georganiseerde manier. Ze verplaatsen zich voort door middel van luchtbellen. Alle mensen op de aarde worden verplaats naar Australië. Oh is een onhandige Moef die niet erg geliefd is bij de andere Moefs. Hij is anders dan anderen en is op zoek naar sociaal contact. Bij het versturen van zijn e-mail voor de housewarmingparty maakt hij een grote fout: hij verstuurt een e-mail met daarin zijn nieuwe adres, naar iedereen in het universum.  Ook de grootste vijand van de Moefs, de Gorgs (voor wie ze altijd op de vlucht zijn).

Oh wordt verbannen, maar weet te ontsnappen. Dan ontmoet hij Tip een jong meisje die haar moeder kwijt is. Tip is op zoek naar “mijn mam” (een uitdrukking die al na twee keer de keel uithangt) en na wat geharrewar besluiten zij en Oh elkaars krachten te bundelen. In vliegende auto vliegen ze naar Australië om Tips moeder te vinden. En ondertussen blijven de Moefs maar zoeken naar Oh en wordt de dreiging van de Gorgs steeds groter.

‘Home’ is de verfilming van het boek “The True Meaning of Smekday” (2007) van Adam Rex, een jeugdboek dat eigenlijk als een speer in het Nederlands vertaald moet worden. Een super leuke animatie film, die ook als je volwassen bent leuk is om te zien! Ik heb genoten van deze film. Vooral het slechte taalgebruik van de moefs van ik erg leuk. Er is goed nagedacht over de personages in deze animatie serie. Dus ben jij een animatie liefhebber? Dan moet je deze film zeker kijken!

The perfect Guy

Regie: David M. Rosenthal
Duur: 100 minuten
Categorie: Drama, thriller
Acteurs: Sanaa Lathan, Michael Ealy, Morris Chestnut, L. Scott Caldwell, Charles S. Dutton, John Getz, Tess Harper, Kathryn Morris, Rutina Wesley, Holt McCallany, Jessica Parker Kennedy, David Starzyk, Ronnie Gene Blevins, Wilmer Calderon, Gordon Clapp, Duncan Joiner, Julia Valentine Larson, Patrick Daniel, Lyndsey Doolen, Michael Andrew Baker, Jamal Duff, Tyde Kierney, Michael Panes

Leah krijgt een relatie met de knappe charmeur Carter. Na een voortvarend begin komt de relatie tot een abrupt eind wanneer Carter in een aanval van jaloezie een onschuldige man in elkaar slaat. Vanaf dat moment komt carters ware aard naar boven. Hij begint Leah te stalken. Omdat hij expert is in digitale beveiligingssystemen gaat dit nog makkelijker. Ook weet hij waar leah haar resever sleutel heeft verstopt en dan komt het tot een confrontatie. Als je wilt weten hoe het verder gaat? Moet je zelf lekker gaan kijken!

The runner (2015)

Regie: Austin Stark
Duur: 90 minuten
Cateogorie:
Thriller
Acteurs: Nicolas Cage, Sarah Paulson, Connie Nielsen, Dana Gourrier, Peter Fonda, Wendell Pierce, Bryan Batt, Fredric Lehne, Kerry Cahill, Christopher Berry, Wanetah Walmsley, Cree Kelly, Divine Prince Ty Emmecca, Lara Grice, Ciera Payton, Jodi Lyn Brockton, James Moses Black, Tracy B. Mann, Judd Lormand, Marcus Lyle Brown, Donna Duplantier

In The Runner speelt Nicolage cage: Colin Pryce, een politicus uit New Orleans die worstelt met de gevolgen van een olieramp. Pryce houdt in Washington een vlammend milieubetoog en wordt ineens een landelijke beroemdheid. Hij wordt verkozen tot CongreslidIn de nasleep van de olieramp van BP, welke plaatsvond in 2010, wordt zijn carrière vernietigd door een seksschandaal. Price wordt vervolgens gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn disfunctionele leven.

Niet één van de beste films die ik heb gekeken, ook niet één van de slechtste. Ik neem hem wel mee in de filmtips omdat ik het wel een goed verhaal vind. Als je houdt van drama/thriller en gek bent op Nicolhas Cage? Dan moet je deze film zeker kijken.

Masaan (2015)

Regie: Neeraj Ghaywan
Duur: 103 minuten
Categorie: Drama
Acteurs: Richa Chadda, Sanjay Mishra, Vicky Kaushal, Vinit Kumar, Pankaj Tripathy, Nikhil Sahni, Bhagwan Tiwari, Bhupesh Singh, Satya Kam Anand

Masaan volgt vier personages in de heilige stad Benares, gelegen aan de Ganges in India. Het leven in de stad is gebonden aan tradities. Deepak wordt hopeloos verliefd op een meisje van een welgestelde familie. Devi ’s huwelijk is gearrangeerd als ze dit afwijst wordt haar vader opgezadeld met een torenhoge schuld die zijn leven beheerst. De jonge Jhonta verlangt naar familie. Allen zijn ze op zoek naar een betere toekomst, maar de oude tradities en de daarbij geldende regels staan ze in de weg. Tot de vier levens elkaar kruizen…  De film is rijk aan details en de karakters zijn geloofwaardig en goed uitgewerkt. Het verhaal is een weerspiegeling van het geen zich nog dagelijks afspeelt in India. Oude tradities in een moderne tijd. Jongeren die van deze tradities af willen wijken, maar doordat hun omgeving hier nauw aan vast houdt er niet uit weten te ontsnappen. Een Indiase film zonder zang en romantische liefdesperikelen, maar de realiteit gewoon zoals hij is! Masaan is een super mooie film en zeker een aanrader om te kijken.

47 Ronin (2013)

Regie: Carl Rinsch
Duur:
119 minuten
Categorie: Actie, avontuur, fantasie
Acteurs: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Kô Shibasaki, Tadanobu Asano, Min Tanaka, Jin Akanishi, Masayoshi Haneda, Hiroshi Sogabe, Takato Yonemoto, Hiroshi Yamada, Shû Nakajima, Cary-Hiroyuki Tagawa, Neil Fingleton, Rinko Kikuchi, Natsuki Kunimoto

Het verhaal van de 47 ronin is verankerd in de Japanse cultuur en wordt op vele manieren verteld (toneelstukken, films, literatuur) deze hebben hun eigen term hebben gekregen: Chūshingura

Zo is ook dit een verfilming van het tragische verhaal dat zich in Japan afspeelde. De wilde Kai (Keanu Reeves) wordt op jonge leeftijd geadopteerd door Lord Asano (Min Tanaka), vorst van de provincie Ako. Hij wordt door iedereen behandeld als buitenbeentje behalve door Lord Asano’s dochter Mika (Kô Shibasaki). De 47 ronin zijn de samurai wachten van Lord Asano. Nadat de slechte heerser Lord Kira hun leider Lord Asano heeft vermoord verband hij de 47 ronin, uit op wraak en eerherstel. Nu ze niet naar huis kunnen terugkeren zijn ze toch ineens genoodzaakt om Kai (Keanu Reeves) te vragen om hulp. Ze zien dat Kai goed kan vechten en helemaal niet onderdoet voor één van hen. Samen trotseren ze een wereld vol met mythische wezens, magie en andere levensgevaarlijke bedreigingen. Echt een aanrader om te kijken als je houdt van vecht films. Ik heb er met veel plezier naar gekeken en zou hem zo nog eens opzetten!

2 Reacties

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 14, 2016 / 9:13 pm

   Fijn hé dat je met zo’n abonnement bijna alles wat je wilt kijken gemakkelijk kunt bekijken. Jij ook een prettig weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: