Boekreview | Frans-Ferdinand wil dansen

Frans Ferdinand wil dansen

Frans-Ferdinand wil dansen gaat over een reusachtige walrus die graag wil mee dansen met de flamingogroep. Om dat te kunnen jaag hij zijn dromen achterna. Want een walrus kan toch helemaal niet ballet dansen? Een heerlijk kinderboek boek over doorzettingsvermogen en dromen waarmaken.

Frans Ferdinand wil dansen

Frans – Ferdinand wil dansen

Frans – Ferdinand, een reusachtige walrus, ontdekt dankzij een flamingogroep zijn liefde voor ballet. Maar is het met zijn logge lijf wel mogelijk om een echte, sierlijke balletdanser te worden?

Dat staat achterop dit prentenboek te lezen. Een dier dat niet is gemaakt om te dansen en toch zijn dromen najaagt. Dat klinkt goed toch? Ik ben benieuwd of Frans-Ferdinand zijn droom waar maakt…

Frans Ferdinand wil dansen

Klimaatverandering en plasticsoep

In Frans-Ferdinand wil dansen wordt naast het mooie verhaal ook de klimaatverandering en milieuvervuiling aangekaart. Als je het mij vraagt is mijn kindje hier nog iets te klein voor om dit te begrijpen en te laten landen. Wellicht is dit voor wat grotere kinderen wel begrijpelijk. Dus wil jij je kinderen meer bijbrengen over beter omgaan met de aarde, dan is dit jouw boek! Het zet kinderen aan het denken en dat zorgt automatisch weer voor vragen. Een walrus die een tutu maakt van allemaal spullen uit de plastic soep. Dat is nog eens milieu verantwoordelijk hergebruiken.

Frans Ferdinand wil dansen

Onze mening

Frans-Ferdinand wil dansen is een leuk en grappig verhaal over een dikke, logge walrus die aan ballet wil doen. De flamingo’s vinden dat hij er niet bij hoort. En ondanks dat zet hij toch door om zijn droom achterna te jagen. En blijken zijn dromen ook groter dan de zwaartekracht. Ook ontstaat er een prachtige liefde tussen Frans-Ferdinand en zijn ballet juffrouw. De illustraties in dit boek zijn prachtig. En mijn zoon kreeg er dan ook geen genoeg van om naar de plaatjes te kijken. Doordat het boek vrij breed is, is het makkelijk voor je kindje om mee te kijken en is er ook voldoende ruimte voor de illustraties met tekst. De woordkeuze vind ik soms iets aan de moeilijke kant, waardoor ik deze om allerlei vragen tijdens het verhaal te voorkomen, vervang door makkelijkere woorden.

Houden jouw kindjes van dansen? Of wil je ze iets bijbrengen of klimaatverandering, goed omgaan met het milieu, of doorzetten? Dan is dit helemaal jouw boek!

Frans Ferdinand wil dansen

Meer informatie

Auteur: Marcus Pfister
ISBN: 9789051168785
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Schrijver: Marcus Pfister
Illustrator: Marcus Pfister
Thema’s: ballet, doorzettingsvermogen, milieu
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Verschijningsdatum: september 2021

Frans-Ferdinand wil dansen is verkrijgbaar voor een prijs van € 15,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: