Gegrilde lamskoteletten recept

Gegrilde-Lamskoteletten-recept

Zin in een heerlijk stuk vlees? Met dit gegrilde lamskoteletten recept steel jij de show. Of je ze nu in de pan grilt of op de BBQ bereidt, volg onderstaande stappen voor het lekkerste resultaat.

Gegrilde Lamskoteletten

Lamkoteletten hebben van zichzelf al heel veel smaak. Door je vlees te marineren met een lekkere marinade heb je een sappig stuk vlees.

Tips bij Lamskoteletten bakken

Lamskoteletten hebben niet lang nodig. Ze zijn dus perfect om klaar te maken in de grillpan of op de BBQ. Ik geef je enkele tips, alvorens met het gegrilde Lamskoteletten recept te beginnen.

  • Zorg dat de grillpan of de bbq de juiste temperatuur heeft, tussen de 180-200℃.
  • Schroei de lamskoteletten aan beide kanten dicht.
  • Laat het vlees, eenmaal in de pan, liggen. Niet schudden dus, dan krijg je geen mooi streepjes-motief.
  • Zorg dat de koteletjes goed plat op de grill lig en de pan overal raken. Voor zowel een gelijkmatige garing als dat motiefje.
  • Bak de lamskoteletten niet te lang. Afhankelijk van de dikte tussen de 4 en 8 minuten. Of meet de kerntemperatuur. Ga voor een kerntemperatuur van ca. 48-50°C. Tip: gebruik hiervoor een vleesthermometer.
  • En last but not least: voeg het zout pas toe als ze in de pan liggen.
  • Pak de koteletjes als ze klaar zijn nog even in in aluminiumfolie en laat ze rusten. Zo wordt het vlees lekker mals.

Ingrediënten voor een basis marinade

Met dit gegrilde Lamskoteletten recept bereid je lamskoteletten voor 4 personen.

  • 400 g lamskoteletten (ongeveer 2 per persoon)
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1  citroen;
  • olijfolie;
  • 100 g roomboter;
  • zout;
  • versgemalen peper.
Gegrilde-Lamskoteletten-recept

Bereidingswijze

De lamskoteletten dien je een halfuurtje van tevoren te marineren. Doe alle ingrediënten bij elkaar, behalve het zout.

Gegrilde-Lamskoteletten-recept

–> Lees ook: andere BBQ recepten.

Welke groenten passen bij lamskoteletten? 

Veel mediterrane groenten doen het goed bij lamskoteletten. Denk aan knapperig gegrilde of geroosterde groene (voorjaars)groenten. Van snijbonen en peultjes, tot venkel en courgette.

De lamskoteletten kun je serveren met patat, pasta, groenten en (zelfgemaakte) kruidenboter. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: