Getest |Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in creme

olaplex no6 bond smoother

Al een lange tijd heb ik mijn haar geblondeerd. En juist hierdoor pluist het een stuk meer dan voorheen. Ik heb fijn haar, dat zonder een haarconditioner, serum of olie pluizig oogt. Ik laat mijn haren steeds bij het verven behandelen met Olaplex. Dit neemt al iets van het probleem weg, maar is naar mijn mening nog niet voldoende om de pluis in mijn haar tegen te gaan. Toen ik de Olaplex No 6 Bond Smoother Leave-in creme tegen kwam, werd ik er erg nieuwsgierig naar. Wat het precies is en zou moeten doen? Dat lees je in deze review.

Olaplex No 6 Bond Smoother

Wat Olaplex zelf zegt over de Bond Smoother:

A leave-in reparative styling creme eliminates frizz, hydrates & protects all hair types. This concentrated leave-in smoothing cream is excellent for all hair types including colored and chemically treated hair. OLAPLEX N°6 strengthens, hydrates, moisturizes and speeds up blow-dry times while smoothing. Eliminate frizz and flyaways for up to 72 hours.

De Olaplex No. 6 Bond Smoother is een vegan en dierproefvrije leave-in crème, die je haar hydrateert en versterkt en ook nog eens beschermt. Daarnaast beloofd het je haar zacht en glad te maken.

Olaplex No. 6 Bond Smoother verpakking

Verpakking

De verpakking van de crème is wit en simpel, zoals je gewend bent van de meeste Olaplex producten. De verpakking bevat een inhoud van 100 ml.

Olaplex No. 6 Bond Smoother ingrediënten

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst is erg lang, maar ziet er goed uit! Er zitten veel voedende en hydraterende ingrediënten in en ook oliën. Daarnaast is de crème vrij van sulfaten, parabenen en gluten.

Je brengt de Olaplex No 6 Bond Smoother na het wassen aan, op handdoek droog haar en verdeelt het evenredig. Ben je van plan je haar droog te föhnen of te stijlen? Ook daar is over nagedacht! Want deze crème beschermt je haar tegen hitte en alsof dat niet genoeg is, het versnelt ook nog eens de droogtijd!

Het effect van deze styling crème zou tot 72 uur moeten aan houden. Maar dat is alleen, als je je haar tussendoor niet wast. Ik was mijn haar om de dag, dus gebruik ik ook de no 6 bond smoother om de dag.

close-up Olaplex No 6 Bond Smoother leave-in creme.

Op het eerste gezicht is de crème wat dik. Hij voelt namelijk dikker aan dan een conditioner. Maar als je het de crème tussen je handpalmen wrijft, smelt hij als het ware. En kun je hem gemakkelijk over je haar verdelen. De crème ruikt subtiel zoet. Verder zou ik niet weten hoe ik de geur moet omschrijven. Ik vind het een aangename geur, die niet erg aanwezig is.

hoeveelheid olaplex no.6 die je dient te gebruiken.

Je hebt maar een heel klein beetje van de Olaplex no6 nodig, waardoor je er een tijd mee vooruit kunt.

Hieronder zie je mijn pluizige haar na het wassen, zonder er iets aan gedaan te hebben. Ik laat het nu expres even zo zien, omdat je het dus ook op droog haar kunt gebruiken.

close-up haar zonder iets erin

Na een klein drupje Olaplex No. 6 Bond Smoother in mijn haar te hebben gesmeerd, voelt mijn haar meteen een stuk zachter aan. En pluist een stuk minder. Het voelt nu ook echt aan alsof ik het mooi glad heb geföhnd. Terwijl ik er nog niks mee gedaan heb op bovenstaande foto. Ook vind ik dat het meer glanst bij het gebruik van de creme.

na gebruik Olaplex No 6

Als ik mijn haar föhn, ziet het er nog mooier en gezonder uit. Dit spul is echt fantastisch! En wat mij betreft echt een aanrader. Fijn is,dat het ook meteen mijn haar beschermt tegen de hitte van de föhn.

Voor en na foto

Hieronder zie je een voor foto, zonder iets in mijn haar. En een na foto, met de Olaplex No 6 Bond Smoother leave-in crème in mijn haar.

Close-up haar voor en na gebruik Olaplex No 6

Na gebruik stijltang

En na het gebruik van de stijltang, ziet mijn haar er zo uit (zie onderstaande foto)

Lees ook: Olaplex No.7 Bonding Oil review

haar na gebruik Olaplex No 6 Bond Smoother leave-in creme

Ik zet even de plus- en minpunten op een rij, want ik ben bij het gebruik erg enthousiast. Maar is daar ook echt reden toe?

Pluspunten

+ Leave-in treatment en styling crème in één.
+ Verzwaard je haar niet.
+ Maakt je haar niet vet.
+ Verdeelt makkelijk over het haar.
+ Geconcentreerd product, je hebt maar weinig nodig.
+ Werkt voor alle haartypen.
+ Beschermt het haar tegen hitte.
+ Versnelt de föhntijd.
+ Hydrateert het haar.
+ Geeft het haar een prachtige glans.
+ Zorgt voor langer kleurbehoud.
+ 100% vega en niet op dieren getest.
+ Doet wat het belooft.

Minpunten

– De verpakking vind ik niet ideaal.
– Te kleine verpakking, minder milieu-vriendelijk.
– Je brengt snel teveel aan.

Mijn mening

En of er reden is om enthousiast te zijn. Naast de Olaplex behandeling die ik bij de kapper krijg, vind ik de Olaplex No 6 Bond Smoother een fijne aanvulling voor thuis.

Ik hou van stijl haar. Maar vind het stijlen toch ook best veel werk. Daarnaast vind ik het lastig om het langer dan een halve dag pluisvrij te houden. Vooral bij vochtig weer. Door het gebruik van de Bond Smoother leave-in blijft mijn haar echt wel 72 uur stijl. Ook bij vochtig weer. Daarnaast vind ik het er gezonder en minder pluizerig uitzien.

De Bond Smoother beloofd mijn gekleurde haar langer mooi te houden. En ik kan beamen dat dit klopt. Ik heb nu al een tijdje een coupe soleil. En over het algemeen wordt de kleur toch na een maand, wat valer en geler. Ik heb een maand geen zilvershampoo gebruikt om dit te testen. Oh my, wat was ik bang. Een verfbeurt is namelijk niet goedkoop! Maar guess what? Mijn haarkleur blijft echt wel langer mooi!

Daarnaast verzwaard deze leave-in mijn haar niet. En ook wordt het er niet vet van en dat is mooi! Want dit betekend weer minder wassen. Ik vind het een fijne bijkomstigheid, dat mijn haar sneller droog is bij het föhnen. En het ook beschermd tegen hitte van zowel de föhn als de stijltang.

Mocht je net als ik letten op het gebruik van sulfaten, ftalaten of parabenen? Dan is deze styling crème / leave-in super geschikt voor jou! En dit product is ook nog eens 100% vegan. En helemaal dierproefvrij! Daar wordt iedereen blij van!

Olaplex beveelt aan de Bond Smoother te gebruiken in combinatie met de Olaplex no.7 Bonding Oil. Ik was erg benieuwd, omdat ik over de no.6 zo enthousiast ben, dus ook dit product probeer ik binnenkort uit.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Olaplex No. 6 Bond Smoother is verkrijgbaar vanaf € 31,95 bij o.a. bol.com en de luxere haarsalons.

Gebruik jij een stijl en smoothing serum voor je haar?

3 Reacties

  1. Nathalie
    januari 14, 2020 / 8:20 pm

    Leuke nuttige post ga em zeker ook proberen

  2. Lisa
    oktober 1, 2020 / 7:45 am

    Hi, wat goed die foto’s. Verschil is echt duidelijk en dat zonder heating tool, super! Maar ik begreep op een andere blog dat er wel siliconen in zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: