Getest | Wet Brush Pro haar borstel voor nat haar

Een tijdje geleden kreeg ik deze Wet Brush toegestuurd. Een haarborstel waarmee je je natte haar kan borstelen. Natuurlijk kun je dit ook met een normale borstel doen, maar dat is niet heel erg goed voor je haar! Waar sommige dames hun haar het liefst in een handdoek draaien om het eerst wat te laten drogen, ben ik zelf iemand die het liefst mijn haren kamt gelijk na het wassen. Vooral wanneer ik mijn kapsel krullend wil dragen is het fijn als ik mijn haren nat kan kammen. Ik merk dat naast dat het niet goed is voor mijn haar, de meeste borstels het ook niet lang volhouden. En daar komt de Wet Brush Pro dus prima van pas. Ik testte hem uit en deel graag mijn ervaringen in de review. Lees je mee?

Wet Brush Pro

De man achter het succesvolle Amerikaanse merk The Wet brush is vader van drie dochters. Drie meiden met lang haar, dus dan weet je het wel. Elke keer was het een uitdaging om hun haar te doen. En zo, om het leven van vaders met dochters, en natuurlijk dat van alle vrouwen (met lang haar) iétsje minder ingewikkeld te maken, ontwikkelde hij de Wet brush.

Verpakking

De verpakking van de Wet Brush vind ik niet erg spannend. Hij is zwart met witte letters. Op de voorkant staat groot de naam van de borstel en de unique selling points.

Op de achterkant van de verpakking vind je een toelichting over de borstel.

Verschillende soorten en maten

De Wet Brush is er in verschillende soorten, maten en printjes verkrijgbaar. Inmiddels zijn er zes verschillende soorten:

  • Originals Pro Detangler: het originele model – vanaf €14,95.
  • Originals Lil’ Detangler: de kleinere variant – vanaf €9,95.
  • Pop & Fold: Een opvouwbare Wet Brush borstel – vanaf 9,95.
  • Flex Dry: een flexibel design en een open borstelkop wat het droog föhnen van het haar nog makkelijker maakt – vanaf €14,95.
  • Shine enhancer: Zorgt voor mooi glanzend haar – vanaf € 18,95
  • Blowout: Om je haar te föhnen – vanaf 6,95

Verschillende printjes

Hierboven en onder zie je dus de Wet Brush Pro Detangler Feathers Black Borstel uit de Electric Dreams collectie. Deze heeft een paars-blauw-witte veren print. I love it!

Hiervoor heb je me vast wel eens gehoord over de Tangle Teezer voor mijn haar. Ook een erg fijne borstel, maar deze heeft geen handvat. Wanneer je net als ik een conditioner, olie of serum voor je haar gebruikt, worden je handen daar erg glibberig van. Niet handig om dan te werken met een borstel zonder handvat. De borstel schiet dan alle kanten op!

IntelliFlex borstelharen

Het klinkt heel mooi die Wet Brush Pro, maar wat is het eigenlijk precies? Zo op het eerste gezicht ziet de Wet Brush er namelijk gewoon uit als een normale borstel.

Maar de borstels van Wet Brush hebben IntelliFlex borstelharen. Dit zijn borstelharen die uitermate dun, sterk en flexibel zijn waardoor je haren minimaal belast worden en dus minder snel beschadigd worden of breken. Wet Brush belooft zelfs minder beschadigd haar tot 45%!

Als je met je hand langs de haren van de borstel gaat zie en voel je meteen dat hij anders in dan een normale borstel. Je merkt dat de borstelharen dun en flexibel zijn.

Daarnaast zorgt de borstel door de kopjes op de borstelharen voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid.

EasyGrip handvat

En De Wet Brush een EasyGrip. Een speciaal ontworpen handgreep die ervoor zorgt dat je tijdens het borstelen van hardnekkige knopen de borstel minder snel uit je handen laat vallen.

De Wet Brush ligt door het speciale handvat lekker in de hand en de brede borstelkop zorgt ervoor dat je lekker veel haar in één keer kunt borstelen.

Let’s put deze Wet Brush to the test. Bij het gebruik masseert de borstel mijn hoofdhuid als het ware. Maar bij knopen, moet ik toch wel wat meer mijn best doen.

Waar je bij normale borstels met de borstel blijft hangen in de knoop en je haar dus kapot trekt, is dit bij de Wet Brush niet het geval. Je borstel je haar dus met wat meer halen uit en weg zijn je knopen.

Mijn mening

Ik ben best tevreden over de Wet Brush Pro haarborstel! Ik merk dat mijn haren niet afbreken en de borstel ook niet blijft hangen in hardnekkige knopen. Ook vind ik de prijs prima vam deze borstels, zeker als je uit meerdere leuke printjes kunt kiezen. Daarnaast valt het me ook op dat als je de borstel langer gebruikt, de borstelharen niet ombuigen of krom trekken en dat is een fijne bijkomstigheid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Wet Brush Pro Detangler Feathers Black is onder andere te koop bij Douglas en luxere drogisterijen voor € 16,95

Heb jij de Wet Brush Pro al uitgeprobeerd?

disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: