Hakgroenten, wie kent ze niet. De handige potjes sperziebonen, doperwten en bijvoorbeeld appelmoes werden bijna in elk huishouden wel gebruikt. Lekker makkelijk en snel op de doordeweekse dag. HAK introduceert iets nieuws: de Hak uit de oven gevulde paprika. Ik laat je zien hoe je deze maaltijd gemakkelijk bereid en vertel je wat ik ervan vind in deze Hak uit de oven review. Lees je mee?
Hak uit de oven
Hak uit de oven gevulde paprika
Sinds een paar jaar heeft Hakgroenten ook verschillende soorten stazakken. Zoals een linzencurry, kerrie, groenteschotel, Mexicaanse bonenschotel en nog veel meer. En nu dus ook de Hak uit de oven gevulde paprika.
Deze stazak bevat 459 gram groente en peulvruchten waaronder, tomaat, courgette, paprika, wortel, aubergine, ui en linzen. Lekker veel variatie! Ook bevat het veel specerijen en kruiden.
De Hak uit de oven gevulde paprika heeft een nutriscore – A. Bevat géén toegevoegde suikers en alleen 100% natuurlijke ingrediënten. En daarnaast krijg je door het eten van dit gerecht voldoende groenten en peulvruchten binnen.
Benodigdheden
Allereerst heb je een ovenschaal nodig. Voeg zelf alleen nog 3 paprika’s, 100 g cherrytomaatjes en 100 g geraspte kaas toe, en zet met behulp van de bereidingswijze op de verpakking snel en gemakkelijk heerlijke gevulde paprika’s met groenten en peulvruchten op tafel.
Ingrediënten
Groenten 60% (tomaat, courgette 14%, rode paprika 7%, gele wortel 6%, aubergine, ui), linzen 19%, water, flageolets, knoflook, olijfolie, maiszetmeel, balsamico azijn (wijnazijn, druivenmost), zeezout, rode chilipeper, natuurlijk aroma, uienpoeder, natuurlijk ui aroma, paprikapoeder, rozemarijn, oregano, cayennepeper, natuurazijn.
Wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt, zie je alleen ingrediënten die van natuurlijke oorsprong zijn. Geen toevoegingen van e-nummers of onbekende ingrediënten.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Neem de 3 paprika’s en snij deze door midden. Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten. En kook vervolgens in ruim kokend water voor 2 minuten.
- Ondertussen snij je de cherry tomaatjes in kleine stukjes. Deze heb je verderop in de stappen nodig.
- Neem een ovenschaal en leg hier de paprika’s in.
- Vervolgens leg je op elke paprika één of twee partjes van de cherrytomaatjes.
- Neem nu de Hak uit de oven zak en verdeel de inhoud over de paprika’s.
- Leg bovenop elke paprika met inhoud nog één of twee cherrytomaten partjes.
- Top de paprika’s af met strooikaas. Heb je dat niet, zoals ik? Dan volstaan kleine kaasstukjes ook.
- Doe in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
- Serveer met rijst, pasta of een lekkere salade.
Mijn mening
De smaak van dit ovengerecht is goed. Niet te zout, dat ten eerste. En ook de linzen proef je heerlijk in het gerecht terug. Gelukkig zijn ze niet te aanwezig en overheersend. De combinatie van tomaat, courgette, paprika, wortel, aubergine en peulvruchten vind ik heerlijk!
Al met al een heerlijke maaltijd voor 2 á 3 personen. Vooral de peulvruchten doen het hem voor mij. Het is een goede bron van vezels en eiwitten. Daardoor hoef je er geen extra eiwitbron aan toe te voegen zoals vlees, vis of vega product.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vlees niet gemist hebt. Zou ik willen variëren dan zou ik het willen proberen met wat gehakt. Deze zou ik dan eerst klaarmaken alvorens toe te voegen aan het geheel.
Prijs en verkrijgbaarheid
Ben jij benieuwd naar de andere Hak uit de oven stazakken? Ze zijn vanaf nu te koop in verschillende supermarkten vanaf € 2,99
Op de site van Hakgroenten vind je meer informatie over de Hak uit de oven stazakken.