Wil je het na de vakantie wat gezonder aan doen? Dan zijn deze Havermout kwarkbroodjes ideaal voor jou! Als je naar de foto kijkt lijken de broodjes enorm op koekjes, ook lekker!. Maar toch zijn echte broodjes, waar je als je eenmaal de smaak te pakken hebt, geen genoeg van kunt krijgen. Een stuk gezonder dan normaal brood. En je kunt er uiteraard aan toevoegen wat je wilt.
Havermout kwarkbroodjes
Eén van mijn favoriete lunch vervangers zijn deze Havermout kwarkbroodjes. Ze zijn super makkelijk te maken. Je bakt ze eenvoudig in de oven. En kunt zelf variëren met de ingrediënten. Zo kun je gaan voor een zoete variant, zoals in mijn recept. Maar door er andere kruiden en ingrediënten aan toe te voegen kan het ook een hartig Havermout kwarkbroodje worden. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde tijm, oregano of rozemarijn. Het resultaat zijn heerlijke hartige havermout kwarkbroodjes.
Onderstaande deel ik de ingrediënten met je. En met dit basisrecept voor havermoutbroodjes kun je alle kanten op! Hiermee maak je 12 makkelijke kwarkbroodjes. Het deeg kun je in een keukenmachine doen zoals de Kitchenaid. Of lekker met je handen of een handmixer kenden.
Hoeveelheid: 10-12 Havermout kwarkbroodjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 100 gr yoghurt
- 30 gr honing
- 2 tl kaneel
- 30 gr rozijnen of cranberries
- mespuntje zout
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout, yoghurt, honing, kaneel, cranberry’s of rozijnen en het zout samen in een mengkom en schep even om.
- Klop de eieren los in een aparte bak op en voeg deze bij het vorige mengsel. Meng het geheel tot een gelijkmatige massa.
- Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Schep er twaalf, gelijke hoopjes beslag op . Indien gewenst kun je er mooie rondjes van maken, maar als het je niet uitmaakt kun je ze ook gewoon zo laten.
- Zet de broodjes voor 20 minuten in de oven. Bekijk of ze goud-bruin zijn. Dan zijn de klaar. Bekijk zelf of ze wellicht iets langer of juist korter in de oven moeten.
- Eenmaal klaar? Plaats de Havermout kwarkbroodjes dan op een rooster, om ze zo af te laten koelen. En als je niet kunt wachten, sla dan gelijk je slag ;)
Kwarkbroodjes gezond? Ja dat zeker! Maar minsten zo lekker als een niet gezonde variant. En dat is waar het in mijn ogen om draait. En ze zijn warm uit de oven het allerlekkerste. De ene keer maak ik ze dus hartig en de andere keer zoet. Zo kun je heerlijk variëren met een goed basisrecept. En natuurlijk eet ik niet alleen deze broodjes als ontbijt of lunch. Vaak nuttig ik er een heerlijke salade of soep bij.
Tip: Ze zijn warm uit de oven het allerlekkerste. Je kunt de havermout kwarkbroodjes 5-6 dagen in een afgesloten trommel bewaren. En ander invriezen en bij het volgend gebruik ontdooien. Zo blijven ze heerlijk vers!
Ga je aan de slag met dit recept voor: havermout kwarkbroodjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #liefsmarielle hastag of tag mij (@liefsmarielle.nl) in jouw bericht!