Make-up Tips | Hoe gebruik je een wimperkruller?

Hoe gebruik je een wimperkruller?

We willen allemaal mooie gekrulde wimpers hebben, ik wel in ieder geval. Gelukkig zijn daar heel wat handige manieren voor. Je gebruikt of een mascara, gaat voor wimperextensions of een lash lift, gebruikt nep wimpers of krult gewoon je wimpers. Dat laatste was ik eigenlijk alweer een beetje vergeten, terwijl dat een hele makkelijke en effectieve manier is om je wimpers voller te krijgen! Maar hoe gebruik je een wimperkruller eigenlijk? Ik vertel het je in dit artikel.

Wat is een wimperkruller precies?

De wimperkruller is een schoonheidsinstrument (ook wel wimpertang of wimperkrultang genaamd) dat je helpt je wimpers te krullen. Afhankelijk van het type wimpers dat je hebt, geeft het een onmisbaar effect aan je dagelijkse make-up:.

Hoewel sommigen de wimperkruller een beetje eng vinden, zijn wimperkrullers niet moeilijk te gebruiken. Integendeel, is het veel makkelijker dan het eruit ziet. En als je de juiste wimperkruller vindt, kan je echt niet meer zonder!

Wat doet een wimperkruller?

Stiekem heb ik dit hierboven al een beetje uitgelegd. En het woord zegt het al “kruller”. Deze speciale wimperkrultang geeft je wimpers een mooi gekruld effect. En zorgt voor een open oogopslag, vollere wimpers en opvallendere wimpers.

Wimperkruller geschiedenis

In de vorige eeuw kwam, mede door de mascara, de cosmetica-industrie op gang. Zo ging 1923 gepaard met de eerste wimperkruller, Kurlash, voor vijf dollar. Dus de wimperkruller bestaat nu net iets meer dan 100 jaar! Toen had hij wel een heel andere uitvoering hoor. Het was een borsteltje met haartjes eraan.

Pas in 1930 kwam werd de wimperkruller bedacht, zoals wij hem nu nog gebruiken. Wel is het ontwerp van de handgreep in de loop der tijd aangepast. En de pads waar tussen je wimpers gaan zijn veel zachter en delicater.

Hoe gebruik je een wimperkruller?

Maar hoe gebruik je een wimperkruller optimaal, zonder dat je je wimpers beschadigd? Ik leg het je hieronder stap voor stap uit.

Goed om te weten over de wimperkruller

  • Gebruik een wimperkruller altijd voor dat je mascara aanbrengt.
  • Veel vrouwen durven nog steeds geen kruller te gebruiken of hebben er geen goede ervaringen mee. Dit is grotendeels omdat ze niet weten hoe ze het moeten gebruiken. 
  • Oefen voldoende druk uit om te krullen zonder je wimpers te beschadigen.
  • Vervang regelmatig het rubbertje in je wimperkruller, om zo infecties te voorkomen.
Hoe-gebruik-je-een-wimperkruller-2

1.Koop een ‘goede’ wimperkruller

Allereerst is het belangrijk om een goede wimperkruller te kopen. Een goedkope wimperkruller is chill voor je portemonee. Maar kan ook eindigen in duurkoop. Wat belangrijk is, bij het aankopen van een wimperkruller is dat de hij stevig is en het rubbertje goed in de wimperkruller zit. Anders kunnen je wimperharen met de tijd hier tussen komen en eruit getrokken worden… Oeps! Dat wil je niet! Zelf vind ik deze van Make-up Studio erg fijn.

Waar je ook nog op kunt letten is of je een wimperkruller koopt, waar je het rubbertje later van kunt vervangen. Anders is straks het rubbert op en dan kun je weer opzoek naar een nieuwe wimperkrultang.

2. Zorg dat je wimpers schoon zijn

Voordat je begint met de wimperkruller, dien je eerst te zorgen dat je wimpers schoon zijn. Gebruik hiervoor een goede gezichtsreiniger. Een fout die heel vaak gemaakt wordt is dat er eerst mascara aangebracht wordt.
Let wel, hierdoor kunnen je wimpers afbreken als je de wimperkruller gaat gebruiken. Of je wimper kunnen door de mascara blijven plakken aan de wimperkruller. Doe dit dus absoluut niet. En zorg dat je wimpers altijd vetvrij en schoon zijn alvorens je gaat krullen.

3. Warm je wimperkruller op

Deze stap is niet persé benodigd, maar zorgt er wel voor dat je wimpers langer gekruld blijven. Opwarmen kan je heel gemakkelijk doen met een föhn.

Let op! De meeste wimperkrullers zijn gemaakt van metaal. Als ze te warm worden, kun je hiermee je ogen flink verbranden. Maak je wimperkruller dus niet té warm. Wil je helemaal op save spelen? Er zijn tegenwoordig ook elektrische wimperkrullers te koop die verwarmd zijn.

wimperkruller gebruiken

4. Breng je wimpers aan tussen de wimperkruller

Wanneer je wimpers goed schoon zijn is het tijd om je wimpers te krullen met de (opgewarmde) wimperkruller. Zorg ervoor dat alle wimpers tussen het wimperkruller opening zitten en breng met de holle kant naar je oog toe aan (zie bovenstaande foto).

5. Knijp de wimperkruller samen op één plek

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om zo hard mogelijk de wimperkruller in te drukken, maar dit hoeft echt niet. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je wimpers waardoor ze kunnen afbreken.

6. Herhaal vanaf de wortel tot iets naar boven

Wanneer je wimpers hebt gekruld en je toch nog wat meer krul wilt hebben kun je je wimperkruller een paar millimeter opschuiven en weer samenknijpen voor een intensere krul. Daarnaast niet alleen krullen vanuit de wortel, maar ook iets naar boven werken. Houdt de wimperkruller steeds vijf seconden vast.

Before en after wimperkruller

7. Breng mascara aan

Omdat je wimpers vaak wel weer inzakken is het wenselijk er meteen mascara overheen aan te brengen. Zo blijven je wimpers langer gekruld en haal je nog meer effect uit je mascara. Prachtige gekrulde wimpers met volume gegarandeerd!

resultaat before en after met en zonder wimperkruller en mascara.

Wat een groot verschil zeg!

Gebruik jij wel eens een wimperkruller?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: