Home » Beauty » Hoe gebruik je een wimperkruller?

Hoe gebruik je een wimperkruller?

Hoe gebruik je een wimperkruller?

We willen allemaal mooie gekrulde wimpers hebben, ik wel in ieder geval. Gelukkig zijn daar heel wat handige manieren voor. Je gebruikt of een mascara, gaat voor wimperextensions of een lash lift, gebruikt nep wimpers of krult gewoon je wimpers. Dat laatste was ik eigenlijk alweer een beetje vergeten, terwijl dat een hele makkelijke en effectieve manier is om je wimpers voller te krijgen! Maar hoe gebruik je een wimperkruller eigenlijk? Ik vertel het je in dit artikel.

Hoe-gebruik-je-een-wimperkruller-2

1.Koop een ‘goede’ wimperkruller

Allereerst is het belangrijk om een goede wimperkruller te kopen. Een goedkope wimperkruller is chill voor je portemonee. Maar kan ook eindigen in duurkoop. Wat belangrijk is, bij het aankopen van een wimperkruller is dat de hij stevig is en het rubbertje goed in de wimperkruller zit. Anders kunnen je wimperharen met de tijd hier tussen komen en eruit getrokken worden… Oeps! Dat wil je niet! Zelf vind ik deze van Make-up Studio erg fijn.

2. Zorg dat je wimpers schoon zijn

Voordat je begint met de wimperkruller, dien je eerst te zorgen dat je wimpers schoon zijn. Gebruik hiervoor een goede gezichtsreiniger. Een fout die heel vaak gemaakt wordt is dat er eerst mascara aangebracht wordt.
Let wel, hierdoor kunnen je wimpers afbreken als je de wimperkruller gaat gebruiken. Of je wimper kunnen door de mascara blijven plakken aan de wimperkruller. Doe dit dus absoluut niet. En zorg dat je wimpers altijd vetvrij en schoon zijn alvorens je gaat krullen.

3. Warm je wimperkruller op

Deze stap is niet persé benodigd, maar zorgt er wel voor dat je wimpers langer gekruld blijven. Opwarmen kan je heel gemakkelijk doen met een föhn.

Let op! De meeste wimperkrullers zijn gemaakt van metaal. Als ze te warm worden, kun je hiermee je ogen flink verbranden. Maak je wimperkruller dus niet té warm. Wil je helemaal op save spelen? Er zijn tegenwoordig ook elektrische wimperkrullers te koop die verwarmd zijn.

wimperkruller gebruiken

4. Breng je wimpers aan tussen de wimperkruller

Wanneer je wimpers goed schoon zijn is het tijd om je wimpers te krullen met de (opgewarmde) wimperkruller. Zorg ervoor dat alle wimpers tussen het wimperkruller opening zitten en breng met de holle kant naar je oog toe aan (zie bovenstaande foto).

5. Knijp de wimperkruller samen op één plek

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om zo hard mogelijk de wimperkruller in te drukken, maar dit hoeft echt niet. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je wimpers waardoor ze kunnen afbreken.

6. Herhaal vanaf de wortel tot iets naar boven

Wanneer je wimpers hebt gekruld en je toch nog wat meer krul wilt hebben kun je je wimperkruller een paar millimeter opschuiven en weer samenknijpen voor een intensere krul. Daarnaast niet alleen krullen vanuit de wortel, maar ook iets naar boven werken. Houdt de wimperkruller steeds vijf seconden vast.

Hoe gebruik je een wimperkruller before and after

7. Breng mascara aan

Omdat je wimpers vaak wel weer inzakken is het wenselijk er meteen mascara overheen aan te brengen. Zo blijven je wimpers langer gekruld en haal je nog meer effect uit je mascara. Prachtige gekrulde wimpers met volume gegarandeerd!

Hoe gebruik je een wimperkruller before and after

Gebruiken jij wel eens een wimperkruller?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: