Churros is een traditioneel Spaans gerecht, een echte lekkernij die in Spanje bij voorkeur als ontbijt wordt gegeten. Lekker met een goede bak koffie en het liefst een hele dikke chocoladesaus, ofwel Churros con Chocolate. Omdat ik zelf gek ben op Churros en op chocolade geef ik jullie vandaag het recept en leer ik jullie hoe je zelf de lekkerste churros maakt.
Churros Benodigdheden
- 100 ml water
- 100 g bloem
- 100 ml melk
- 100 g kristalsuiker
- 100 g boter
- Zout naar smaak
- 4 eieren
- 1 el kaneelpoeder (optioneel)
- Frituur
- Frituurolie
- Spuitzak met een gekarteld spuitmondje en als je die niet hebt zonder een gekartelde spuitmond ;)
Bereiding Churros
Zet als eerst de frituurpan aan op 180 graden.
Breng vervolgens het water, de melk, de boter samen met een snufje zout in een pan aan de kook. Eenmaal aan de kook spatel je de bloem erdoor heen. Laat het geheelca 5 minuten goed garen. Je kunt aan de kleur van het deeg zien of deze goed gaar is. Haal de pan van het vuur en doe één voor één de eieren erdoor. Roer alles goed door elkaar.
Zorg nu eerst dat je de poedersuiker en kaneel met elkaar mengt, zodat je dit niet straks hoeft te doen als de churros uit de frituurpan komen.
Doe het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Check of de olie van de frituurpan goed op temperatuur is. Dit doe je door een klein stukje deeg, in de frituurpan te gooien en te kijken of het omhoog komt.
Spuit nu slierten van het beslag in de frituur en bak ze om en om goudbruin. Maar let op! Doe er niet teveel tegelijk in anders gaan ze olie zuigen, omdat de temperatuur ineens te snel daalt. Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de kaneelsuiker. Of eet ze met Chocoladesaus
Chocolade saus benodigdheden
- 500 ml volle melk
- 300 g pure chocolade, gehakt
- 100 g bloem
- 100 ml slagroom
Bereiding chocolade saus
Breng voor de chocoladesaus de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor tot hij helemaal is opgelost. Roer vervolgens het bloem erdoorheen en als laatste de slagroom en smullen maar!
Nu je weet hoe je zelf de lekkerste churros maakt zet je in no-time dit lekkere recept op tafel!
Liefde voor churros!
Auteur
Same here ❤
Oh yessss! Dit ga ik maken ???
Thanks!
Oh ik kan me echt misselijk eten aan deze dingen, is maar goed dat ik ze nooit zelf maak hihi
Auteur
dat geloof ik best, daarom maak ik ze ook niet te vaak en meestal als er visite komt! Dan zijn ze namelijk zo op :)
Nu heb ik zin in churros.
Auteur
aha anders ik wel! Maar in de vroege ochtend is het niet zo’n goed idee!