Hoe werkt de Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator?

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Onlangs vond ik de Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator, tussen tal van de perspakketjes. Het bleek een vochtinbrengende cremé te zijn die tot wel 72-uur onafgebroken hydratatie afgeeft aan je huid. Inmiddels gebruik ik het nu een maand en kan ik je vertellen dat ik uiterst tevreden ben over dit magische goedje! Vandaag vertel ik je in deze clinique moisture surge review graag meer over dit product.

Clinique

Clinique is een merk dat onder Estée Lauder Companies valt, net als vele andere bekende merken, zoals Bobbi Brown, GlamGlow en M·A·C Cosmetics. Clinique werd in 1986 gelanceerd in New York en was het eerste cosmeticamerk in de wereld dat door dermatologen werd getest en goedgekeurd. Het merk heeft sindsdien een enorm assortiment ontwikkeld en gelanceerd. De filosofie achter het merk is om huidvriendelijk te zijn. De producten van Clinique zijn dan ook allemaal vrij van geurstoffen, die vaak de oorzaak zijn van huidirritatie.

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Wat de veroudering van je huid betreft, bestaan er interne en externe factoren die van invloed zijn. Op de interne factoren (genen) kun je zelf weinig invloed uitoefenen, deze heb je nou eenmaal. Op de externe factoren kun je dit zeker wel! Denk aan schade door de zon. Gebruik daarom altijd een dagcrème met SPF. Daarnaast is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd blijft om uitdroging van de huid te voorkomen. Want verdroging leid tot veroudering van de huid en rimpels die nooit meer weggaan. Ohh en dat willen we niet!

Hyaluron is een echt anti-age ingrediënt dat aan veel crèmes wordt toegevoegd om rimpels op te vullen en de huid een jongere uitstraling te geven. Zelf heb ik gelukkig geen last van diepe rimpels, soms een zwarte gloed onder mijn ogen. Het zit hem allemaal in de genen die je hebt geerfd. Toch leek het me interessant om wat dieper in te gaan op actieve ingrediënten in de Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator.

Hyaluronzuur

Wat is Hyaluronzuur nou precies? Hyaluronzuur is één van de glucose bouwstenen van lichaam. Het werkt als schokdemper en smeermiddel voor onze gewrichten, zenuwen, haar, ogen en huid. Hyaluronzuur kan grote hoeveelheden water opnemen; één molecuul kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden.

Hyaluronzuur is juist één van de bouwstenen van ons lichaam. Je vindt de lichaamseigen stof van nature terug in het bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.

Hyaluronzuur is een geleiachtige substantie die onze huid soepel, zacht en veerkrachtig houdt. Maar, door veroudering wordt dit proces verstoord. Het volume in het gezicht neemt op den duur af. De huid wordt minder gehydrateerd, wat leidt tot een drogere, minder veerkrachtige huid met fijne lijntjes en rimpels.

Hyaluronzuur klinkt na het bespreken van de theorie als hét anti-aging ingrediënt dat iedere dagcrème zou moeten bevatten. Het legt namelijk een soort ‘film’ om de huid om het eigen vocht te helpen insluiten. Dit onzichtbaar netwerkje dat over het oppervlak van de huid heen wordt gelegd zorgt er tegelijkertijd voor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft van binnenuit. Hyaluronzuur zorgt er tevens voor dat fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Het kan de rimpels niet wegnemen, maar vult deze slechts op. Helaas is het opvul effect effect tijdelijk, omdat Hyaloronzuur na één of twee dagen door het lichaam zelf afgebroken wordt. Je moet dus wel blijven smeren.

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Aloë Vera en Cafeïne

De Clinque Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator bevat naast Hyaloronzuur, Aloë Vera Water en cafeïne om de ‘waterpomp’ van de huid te stimuleren. Zo wordt het mogelijk gemaakt om het vocht dat door de Hyaloronzuur niet weg kan op te slaan in een intern waterreservoir in de huid. Hiermee kan de huid zichzelf voortdurend van vocht voorzien. De ‘waterpomp’ transporteert het water uit de onderste huidlagen en vervoert dit naar alle huidlagen en voed deze met vocht van binnenuit.

En hoe bevalt het?

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Ik gebruik de Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator nu een maandje en ik moet toegeven dat het me tot nu toe erg goed is bevallen. Ik breng de crème twee maal per dag aan. In de ochtend als dagcrème en in de avond als nachtcrème. Mijn huid voelt een stuk zachter en rustiger aan. Ook tijdens de menstruatie periode, waarbij ik normaal gesproken nog wel eens last heb van spontane pukkels. De huig onder mijn ogen, oogt ook een stuk lichter dan normaal gesproken.

Ook vind ik de Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator super voor mijn droge haarpunten. Na het wassen neem ik een vingertopje en verdeel dit over mijn handen, om vervolgens in de uiteindes van mijn krullen te knijpen.

De natuurlijke huidbarrière wordt door langdurig gebruik versterkt, net als het vermogen om vocht in te sluiten. En zo krijg je een eindeloos frisse, gezonde en ‘volle’ huid.

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Ingrediënten

Water\Aqua\Eau , Dimethicone , Butylene Glycol , Glycerin , Trisiloxane , Trehalose , Sucrose , Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer , Hydroxyethyl Urea , Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract , Silybum Marianum (Lady’S Thistle) Extract , Betula Alba (Birch) Bark Extract , Saccharomyces Lysate Extract , Aloe Barbadensis Leaf Water , Thermus Thermophillus Ferment , Caffeine , Sorbitol , Palmitoyl Hexapeptide-12 , Sodium Hyaluronate , Caprylyl Glycol , Oleth-10 , Sodium Polyaspartate , Saccharide Isomerate , Hydrogenated Lecithin , Tocopheryl Acetate , Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer , Glyceryl Polymethacrylate , Tromethamine , Peg-8 , Hexylene Glycol , Magnesium Ascorbyl Phosphate , Disodium Edta , Bht , Phenoxyethanol , Red 4 (Ci 14700) , Yellow 5 (Ci 19140)

Pluspunten;

+ de crème bevat Aloë Vera en cafeïne.
+ de crème bevat Hyaloronzuur.
+ getest op allergieën en 100% parfumvrij.
+ bevat géén parabenen.
+ niet-acnegeen en bovendien olievrij.
+ de crème wordt snel geabsorbeerd.
+ vocht boost van 152% ten opzicht van het aanwezige vocht in de huid.
+ de crème zorgt voor 72 uur onafgebroken vochtaanvoer, ook bij het wassen van het gezicht.
+ vult rimpels en lijntjes op bij blijvend gebruik.
+ te gebruik als dagcrème, kan zowel onder als over make-up.
+ te gebruiken als masker (5 minuten).
+ te gebruiken op andere plekjes zoals nagelriemen, ellebogen en droge haarpunten.
+ mijn huid voelt en oogt veerkrachtig en fris aan.
+ zeer betaalbaar product (varieert tussen de €22,00 – €33,00 (30 – 50 ml).

Minpunten;

– de crème zit in een potje (minder hygiënisch dan een pompflacon)
– de crème is niet overal verkrijgbaar

Conclusie

Zelf heb ik niet echt diepe rimpels of fijne lijntjes. Dus helaas geen spectaculaire before and after foto’s. Wel kan ik jullie vertellen dat ik bijzonder tevreden ben over deze crème. Dat kun je wel uit deze Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator review halen toch? Hij smeert lekker, trekt snel in, verfrist, hydrateert en verzacht mijn huid.

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Mijn ingevallen oogjes krijgen na het aanbrengen van de crème een boost, waardoor ik er meteen wat frisser en fruitiger uitzie! Vanaf nu vormt deze crème de goede basis die ik nodig heb voor het aanbrengen van mijn make-up!

Heb jij wel last van fijne lijntjes of rimpels dan zou ik je aanbevelen om naast de Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator ook de gehele Clinique Moisture Surge lijn een kans te geven. Deze lijn bevat namelijk geweldige, effectieve ingrediënten die volgens vele studies voor positieve resultaten zouden moeten zorgen.

Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing Hydrator

Verkrijgbaarheid

De gehele de gehele Clinique Moisture Surge lijn is verkrijgbaar bij alle Clinique verkooppunten en op www.clinique.nl

Storen jullie je aan een droge huid of rimpels in je gezicht? Zo ja, zou deze Clinique Moisture Surge Auto-Replenishing iets voor jou zijn?

25 Reacties

 1. februari 19, 2018 / 8:06 am

  Wat een interessant artikel! En wat een hoop pluspunten, Dit klinkt heel goed, ik vind een pompfunctie ook prettiger maar een potje vind ik ook altijd prima in gebruik.

  • Mariëlle
   Auteur
   februari 19, 2018 / 2:31 pm

   ik vind het altijd zo’n geknoei met de deksel. Aangezien ik zelf wat onhandig ben laat ik die nog wel eens vallen met als gevolg dat alles onder zit :/

 2. februari 19, 2018 / 8:50 am

  Ik vind het positief dat je ook echt verschil voelt. Dan lijkt me dit een goed product.

 3. februari 19, 2018 / 9:54 am

  Ik ben zelf echt fan van de huidverzorging van Clinique. Hier ben ik dan ook erg benieuwd naar!

 4. februari 19, 2018 / 10:50 am

  Het klinkt echt heerlijk wat ik mij alleen afvraag is of je op je 29e al anti aging mag gebruiken? Ben zelf ook 29 jaar en krijg al kleine rimpels onder mijn ogen (shiiit). Zou graag iets willen smeren dat helpt.

  • Mariëlle
   Auteur
   februari 19, 2018 / 2:31 pm

   Eigenlijk kan je niet vroeg genoeg beginnen met anti-aging. Wij denken dat je dit pas moet gaan gebruiken als je rimpels ziet, maar dan ben je eigenlijk al te laat…

 5. februari 19, 2018 / 11:15 am

  Clinique heeft wat dat betreft echt wel fijne producten. Pompflacon vind ik persoonlijk ook fijner, maar je kunt er altijd nog voor kiezen een spateltje te gebruiken.

 6. februari 19, 2018 / 11:36 am

  Zelf ben ik echt fan van pomp dan een potje. Maar wat een hoop pluspunten heeft deze.

 7. februari 19, 2018 / 11:44 am

  Ik vind in een potje juist wel handig dan blijft er ook niks achter. Het lijkt me een fijn product al vind ik het wel fijn als het lekker ruikt.

 8. februari 19, 2018 / 12:11 pm

  Dat klinkt best interessant! Ik heb zelf nog nooit een product van Clinique gebruikt.

  • Mariëlle
   Auteur
   februari 19, 2018 / 2:32 pm

   Ow dan moet je echt eens een product proberen, alleen al omdat je kan zeggen dat je het hebt geprobeerd ;)

 9. februari 19, 2018 / 12:34 pm

  Ik vind het wel prettig dat je het zowel savonds als sochtends kunt gebruiken. Hij staat op ;mijn lijstje om te kopen zodra dag en nachtcreme op zijn :)

  • Mariëlle
   Auteur
   februari 19, 2018 / 2:33 pm

   ja, dat vind ik ook ideaal. Geen gedoe meer met verschillende producten!

 10. februari 19, 2018 / 12:53 pm

  Ik ben wel fan van clinique hoor. Fijn dat je wel verschil voelt.

 11. februari 19, 2018 / 2:29 pm

  Klinkt goed. Maar ik denk niet dat ik mijn rimpels ermee kan vervagen.

 12. februari 19, 2018 / 5:49 pm

  Zo handig dat deze creme veelzijdig is. Had er nog niet eerder over gelezen. Ben nu wel heel benieuwd om deze eens uit te proberen

 13. februari 19, 2018 / 6:20 pm

  Wat interessant zeg. Ik heb best veel producten van Clinique en vind het echt een top merk!

 14. Karlien
  februari 19, 2018 / 6:23 pm

  Klinkt als een goede en deftige creme! Je klinkt tochheel enthousiast

 15. februari 19, 2018 / 9:24 pm

  Clinique is een fijn merk maar die van mij is al lang op, alleen nog de foundation.

 16. februari 20, 2018 / 8:22 am

  Ik ben blij dat je zo helder uitlegt wat Hyaluronzuur precies is en wat het doet.. Jammer dat het effect tijdelijk is maar op zich wel logisch.

 17. februari 20, 2018 / 9:01 am

  Clinique heeft wel echt goede producten en ik ben er wel fan van! Vind het alleen zo duur om zelf maar te blijven kopen… Lijkt me wel echt een fijn product dit! Thanks voor de tip!

 18. februari 20, 2018 / 11:37 am

  Kan je ‘m echt zowel als dagcreme als nachtcreme gebruiken? Ik dacht altijd dat dat twee totaal verschillende samenstellingen waren…?

 19. februari 21, 2018 / 7:34 am

  Ik vind de producten van Clinique er altijd prachtig en fris uitzien. Mooie chique producten en hele lieve lichte kleurtjes!

 20. februari 21, 2018 / 12:28 pm

  hier ook een fan van clinique. Deze creme lijkt mij echt fijn. als mijn oude creme op is, ga ik deze zeker overwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: