Nieuwe hotspot geopend: Meram Utrecht

Me at Meram Utrecht

De negende vestiging van Meram is eindelijk een feit! Met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam mocht Meram Utrecht absoluut niet ontbreken!

Helaas heb ik niks gehoord over een officiële opening… wel kan ik je vertellen dat ik op 4 november al mijn eerste bezoekje heb gebracht op deze prachtige locatie in de foodspot te Leidsche Rijn. En men vanaf heden klaar is om jou te verwelkomen!

Meram

Meram is inmiddels niet meer weg te denken onder de Turkse, maar ook de Nederlandse bevolking. En kenmerkt zich door de passionele toewijding aan de Turkse keuken en gastvrijheid. Naast een grote variëteit aan authentieke Turkse gerechten is Meram een restaurantketen waar je terecht kunt voor de heerlijke ontbijtbuffetten en niet te vergeten de turkse vleesgerechten en visgerechten. Zelfs aan de vegetariërs is gedacht! Want er zijn ook een hoop vega gerechten verkrijgbaar. Of je nou uit eten wilt met het hele gezin of gezellig op date wilt met vrienden? Bij Meram ben je aan het juiste adres.

Wist je dat: Meram het eerste alcoholvrije restaurant in Nederland is? En ook nog eens halalvlees serveert.

Ik ging hier gezellig eten met mijn nichtje K. die eindelijk haar propedeuse heeft gehaald en dat moest natuurlijk gevierd worden! Zelf wilde ze helaas niet op de foto voor mijn blog, dus maakte ze foto’s van mij.

Meram Utrecht - Mercimek corbasi

Voorgerecht

We begonnen de avond met als voorgerecht een turkse soep: mercimek çorbası. Dit is een soep gemaakt van rode linzen. We kregen het geserveerd op een mooie houten plank en de soep in een rood pannetje. Ook kregen we er vers gebakken brood bij wat nog warm was. Heerlijk!

Meram Utrecht - Ekmek

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht bestelde we eigenlijk een beetje té veel. Maar ja, van al dat lekkere eten krijg je trek! Zo kozen we voor de Beyti kebabı. De oorsprong van deze specialiteit ligt in Istanbul. Het kruidige gehakt (köfte) wordt in een yufka (in mijn geval een wrap) gerold en overgoten met tomatensaus. De frisse Turkse yoghurt die je erbij eet maakt het helemaal af.

Meram Utrecht Beyti kebabi

Daarnaast hadden we gekozen voor de Sebzeli köri soslu tavuk. Gebakken kippendijen met verse groenten in een pittige kerriesaus. Om eerlijk te zijn waren we verbaast dat we er pasta bij geserveerd kregen. Ik denk dat we niet goed op de kaart hadden gekeken, want we zouden uit ons zelf nooit pasta bestellen bij een turks restaurant. Maar ik moet zeggen dat het heerlijk smaakte beter dan de gedachte aan pasta.

Meram Utrecht

Wat een ander design detail was tijdens ons bezoek is dat ze lampjes op de tafel hadden staan. Deze lampjes deden het niet standaard, maar moest je omkeren zodat ze rood werden. De lampjes zijn bedoeld voor als je uitgegeten bent of nog iets wilt bij bestellen. Zo weet de ober dat hij even bij je moet komen kijken. Slim bedacht! Al zeg ik het zelf.

Meram Utrecht

Bij alle hoofdgerechten kun je kiezen of je hier friet of rijst bij wilt. We hebben echt genoten en alles ging tot het laatste beetje op.

Shisha lounge

Mijn man en zijn vriend schoven later aan en omdat het druk was zijn we toen in het shisha gedeelte gaan zitten, zodat er plek over was voor alle andere wachtende gasten.

Mocht je een echte shisha (waterpijp) fan zijn? Dan ben je bij Meram Utrecht aan het juiste adres. Ze hebben namelijk een speciale launch (die zie je achter bij het glas) voor alle shisha liefhebbers. Hier kun je rustig zitten en eventueel nog een toetje kunt bestellen.

Meram Utrecht @ drinking tea

Ik bestelde nog een lekkere muntthee en heb hier heerlijk van genoten. Wel merkte ik dat de vestiging kampt met personeel tekort en last heeft van wat opstart problemen. Niet gek als je het mij vraagt. Als mensen zelfs in de rij staan om bij je te komen eten als je net open bent en je dit niet voorzien had, ja dan gaat er wel is wat mis… Waar anderen dit ervaren als negatief, ervaar ik dit juist als een zeer positief iets. Want iedereen die ik ken is gek op Meram en daarom is het ook zo druk! Zo hoop ik ook oprecht dat Meram Utrecht net zo’n groot succes wordt als de andere 8 vestigingen.

En ik? Ik ben overtuigd en kom hier zeker regelmatig terug!


MEER INFORMATIE

Adres:
Proostwetering 80N
3543 AJ Utrecht
Tel. 020 412 9203
E-mail. merama2@meram.nl
Facebook: 
meramutrecht
Website:www.meram.nl


Ga jij ook een keer gezellig eten bij Meram Utrecht?
Of ben je al geweest? Let me know what you think!

Op zoek naar andere lekkere hotspots? 
Klik dan hier voor meer leuke en lekkere hotspots!

12 Reacties

 1. november 21, 2017 / 9:39 am

  Jullie voorgerecht is een plaatje om te zien. Ziet er allemaal heerlijk uit en heel warm en gezellig! Ga hem onthouden voor als we een keer in Rotterdam gaan eten.

 2. november 21, 2017 / 10:43 am

  Ziet echt prachtig uit. Helaas is turks eten voor mij te pittig.

  • Mariëlle
   Auteur
   november 21, 2017 / 12:16 pm

   ik weet niet bij welke turk jij hebt gegeten dan, maar er zijn zat turken die zelf ook niet pittig eten… Er zijn echt genoeg gerechten te krijgen zonder peper. Misschien bedoel je te kruidig?

 3. november 21, 2017 / 12:09 pm

  Ohh dat ziet er heerlijk uit, krijg er trek van! Wil daar zeker eens heen als ik weer terug ben in Nederland.

 4. november 21, 2017 / 12:13 pm

  Ohhhh ik hou echt van pittig eten, het ziet er ook allemaal prachtig uit!

 5. november 21, 2017 / 1:43 pm

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Ik had er nog nooit van gehoord. Toch maar eens opzoeken of er hier ook één in de buurt zit.

 6. november 21, 2017 / 3:03 pm

  Ziet er echt heel erg lekker uit. Jouw hoofdgerecht wil ik ook zeker eens proberen!

 7. november 22, 2017 / 10:30 am

  Hier in Amsterdam zit Meran bij ons in de buurt. Heel vaak gegeten en het is altijd heerlijk. Ook enorm kindvriendelijk. Love it!

  • Mariëlle
   Auteur
   november 22, 2017 / 12:05 pm

   heerlijk hé. Je gelukkig is Meram in de meeste steden al vertegenwoordigt.

 8. november 22, 2017 / 11:28 pm

  Wat een goed adresje om te onthouden als ik weer eens ga eten in Utrecht! Ik sla hem op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: