Huisdier en vakantie | Een dierenoppas in huis

Huisdier-en-vakantie-Een-dierenoppas-in-huis-1

Je hebt zin om lekker op vakantie te gaan, want de vakantie is geboekt. Wat doe jij met je favoriete huisdier als je op vakantie gaat? Wellicht maak je je hier zorgen om? Een dierenoppas aan huis tijdens de vakantie is dan een goed idee! Ik geef je tips waar je op moet letten als je een huisoppas hebt.

Lees meer: Huisdier en vakantie | Een dierenoppas in huis

Huisdieren oppas in huis

Wist je dat je voor veel dieren een huisdieren oppas hebt? Het voordeel van een oppas voor katten aan huis of een hondenoppas aan huis vakantie is dat je dierenvriend lekker in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven. En niet hoeft te wennen aan een nieuwe omgeving.

Je kunt vragen of mensen uit je familie of vriendenkring op je huisdier willen passen. Of je kunt gaan voor een professionele huisdieren oppas in huis.

Maak goede afspraken met de dierenoppas

Wie er op je huisdier komt oppassen, dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Althans, als je van te voren goede afspraken maakt. Zo is het goed te laten weten hoe je bereikbaar bent in het geval van vragen en/of nood situaties.

Geef daarnaast door wat voor routine je huisdier heeft, zodat de dierenoppas aan huis jou tijdens de vakantie hier niet over hoeft lastig te vallen.

Zo eten katten bijvoorbeeld natvoer en droogvoer. In welke volgorde krijgen ze dit en hoeveel? En dient hun kattenbak schoongemaakt te worden. De ene katten bak wordt twee keer per dag verschoond en de andere kattenbak eens per 2 dagen. Hier kan ook een zelfreinigende kattenbak uitkomst bieden. Zo hoeft de oppas dit niet dagelijks te doen.

Voor honden geld dat zij hun vaste uitlaat en beweeg momenten hebben op de dag. Daarnaast krijgen zij vaak naast brokken ook aanvullend vlees of botten voor de tanden.

En vergeet natuurlijk ook niet je huisdierenoppas te informeren over hoeveel, wanneer en met welk speelgoed er gespeeld wordt met je huisdier. Want ook tijdens jouw afwezigheid verdiend je dier aandacht.

Een oppas voor katten aan huis is vaak veel fijner. En dat geld ook voor een hondenoppas aan huis vakantie. Maar helaas lukt dit niet altijd. Soms wil de huisdieren oppas wel oppassen, maar dan liever in zijn of haar eigen huis. Het beste is dan om je dier hier zelf naartoe te brengen en de leefomgeving grondig te inspecteren, alvorens je je dier hier achterlaat.

Huisdier-en-vakantie-Een-dierenoppas-in-huis

Mag je kat naar buiten op het oppas adres?

Heb je een kat die gewend is om naar buiten te gaan? Dan wil hij dit tijdens jouw vakantie natuurlijk ook. Wanneer je een huisdier oppas hebt die bij jouw thuis komt is dit geen probleem. Je kunt je kat lekker zijn gang laten gaan. Vraag wel aan de oppas te checken of je kat iedere dag thuis komt.

Gaat je kat naar de dierenoppas toe? Dan is het absoluut beter dat je kat binnen blijft. Hij kent de nieuwe omgeving niet. Een kat gaat altijd opzoek naar zijn huis en kan hierdoor verdwalen. Probeer dit dus ook niet uit! Het zou zonde zijn als je kat verdwaalt tijdens jouw vakantie.

Wat kost een Huisdierenoppas?

Een huisdieren oppas neemt tijd en moeite om aandacht te besteden aan jouw dierenvriend. Wanneer je een familielid of vriend of kennis vraagt heb je wellicht geluk dat je er niets voor hoeft te betalen. Het is wel zo netjes om er een vergoeding voor terug te geven. Zoals bijvoorbeeld een lekkere fles wijn, krat bier of doosje lekkere bonbons. Soms kan het zijn dat men liever geld ontvangt, maak dit van te voren bespreekbaar, zodat je niet achteraf voor verassingen staat.

Ga je voor een professionele huisdieren oppas aan huis? Dan kost dit tussen de € 7,00 en € 15,00 per dag. Wil je dat de huisdieren oppas ook blijft overnachten dan valt het tarief een stuk hoger uit, namelijk: tussen de € 30,00 à € 40,00 per dag en nacht.

Er zijn verschillende websites waar jij jouw ideale huisdieren oppasser kunt vinden zoals:
huisdierenoppas.nl, Care.com, petbnb.nl of pawshake.nl

Pension

Wil je liever geen dierenoppas aan huis vakantie? Dan kan het een optie zijn om je geliefde huisdier meer te nemen op vakantie of te kiezen voor een pension. Een pension is een goed idee als je huisdier goed met andere dieren overweg kan. Vaak went je huisdier snel aan de nieuwe routine in het pension.

Ga je voor een pension? Dan kost dit gemiddeld tussen de € 11,- en € 16,- per dag afhankelijk van wat voor huisdier je brengt.

Wat doe jij met je huisdier als je op vakantie gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: