Skincare | Ik Skin perfection handzeepscrub

Ik Skin perfection handzeepscrub

Over Ik Skin Perfection had ik al vaker gelezen, maar de Botanic Soap had ik nog niet eerder gebruikt. Ik ontving deze Ik Skin Perfection handzeep met scrubdeeltje om uit te proberen en vertel je er in dit artikel alles over…

Ik Skin Perfection

Ik Skin Perfection heeft als missie om je huid te verbeteren zonder mens, dier of natuur te belasten. Er worden enkel krachtige, organische ingrediënten gebruikt die mild zijn voor de huid. Daardoor zijn de producten ook geschikt voor de gevoelige huid.

Ik Skin Perfection Handzeep

De Botanic Soap is een exfoliërende handzeep. Je huid regelmatig scrubben is goed voor je. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en worden huidaandoeningen meestal verbeterd. Maar het risico van te vaak scrubben of exfoliëren ligt altijd op de loer. Dit is ook wel erg afhankelijk van de ingredienten samenstelling. Ik was benieuwd hoe dit zou gaan met de Ik Skin Perfection handzeep. Zouden mijn handen niet geïrriteerd raken of wellicht juist drogen worden? Ik testte het uit!

De Ik Skin Perfection Botanic Soap is een milde scrub, geen chemische peeling. Hij bevat dus geen zuren, maar wel veel planten- en kruidenextracten. De scrub komt door hele kleine bamboedeeltjes, die als korreltjes in de handzeep verwerkt zitten.

Ik Skin perfection handzeepscrub

Verpakking

De verpakkingen van Ik Skin Perfection worden milieubewust ontwikkeld. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden en van veel producten kun je een refill kopen.

Zo is de verpakking van de Ik Skin Perfection gemaakt van glas . De handzeep kun je gemakkelijk doseren, door het pompje dat op de fles zit. De glazen fles staat stevig door zijn gewicht. Zet je de zeep op een speciaal plankje hiervoor dan staat hij stevig. Heb je een wat gladder aanrecht, dan kan hij wat heen en weer schuiven.

Ingrediënten

Aqua, Acrylates Copolymer, Glycerin, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Cocamidopropyl Betaine, Polysorbate 20, Avena Sativa Kernel Extract, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Niacinamide, Ascorbic Acid, Hypericum Perforatum Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Parfum, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Methylisothiazolinone, Propylene Glycol, Phenylpropanol

De scubdeeltjes in de handzeep zijn afgekomstig van bamboe, wat je op de INCI-lijst terug vindt als Bambusa Arundinacea Stem Extract. Coco glucoside is een reinigend bestanddeel, afkomstig van kokosnoot. Mooie verzorgende ingredienten zijn glycerine en niacinamide. Er zijn diverse bloemen- en kruidenextracten aan de Ik Skin Perfection handzeep toegevoegd, namelijk extracten van Sint janskruid, korenbloem, calendula, kamille en tilia cordata.

Swatch

Hieronder zie je een swatch van de Ik Skin Perfection Handzeep op mijn hand. De scrubdeeltjes zie je niet echt zitten. En de zeep voelt aan als iedere andere zeep.

Ik-Skin-Perfection-handzeep-1

Gebruik

Met één pompje heb je genoeg om je handen te wassen. De geur (een allergeenvrij parfum) is heerlijk fris en blijft nog eventjes hangen na gebruik van de zeep.

De scrubdeeltjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar je voelt ze wel als je je handen wast. Ik vind het geen onaangenaam gevoel. Ik heb juist het idee dat mijn handen schoner zijn na gebruik, dan wanneer ik een reguliere handzeep zou gebruiken.

Ook bij het vaker gebruiken van de Botanic Soap heb ik geen last van schrale handen. Wat mij betreft dus een fijn product met een mooie formule, die ik voorlopig zeker blijf gebruiken!

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze Botanic Soap is verkrijgbaar je via de IK Skin Perfection website voor € 25,95, voor de refill betaal je € 12,95 (beide 200 ml).

Via de website kun je ook salons vinden die werken met de producten van Ik Skin Perfection en ze vaak ook verkopen. Het merk is cruelty-free en de meeste producten zijn vegan. Deze Botanic Soap helaas (nog) niet.

Tip: Fan van deze lijn? Dan is er ook de Botanic Care hand- en bodylotion voor € 32,95 (200 ml).

Heb jij wel eens een handzeepscrub gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: