Je huis koelen met de beste mobiele airco’s

Koel je huis met de beste mobiele Airco's

Nu de temperaturen op lopen is het niet zo’n gek idee om een airco te kopen. Je kunt gaan voor een vaste variant, of voor een mobiele airco. Je huis koelen? Ik zette de beste mobiele airco’s van dit moment voor je op een rij. Lees je mee?

Mobiele airco’s

Wanneer je opzoek gaat naar een airco kun je kiezen uit een vaste airco unit. Of een mobiele airco. Als je kiest voor een mobiele airco kun je deze gemakkelijk verplaatsten naar elke gewenste ruimte. Zo heb je op warme zomerdagen in elke ruimte de verkoeling die je op dat moment nodig hebt. Een vaste airco is wat duurder in aanschaf en minder wendbaar.

Waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een mobiele airco is of de oppervlakte geschikt is voor de ruimte die je wilt koelen.

Ook het energieverbruik is belangrijk om naar te kijken. Elke airco is voorzien van een energielabel. Ga voor een energielabel A, A+ of A++. Anders kan een mobiele airco flink in de kosten lopen.

Daarnaast is ook goed om op het geluidsniveau te letten. Het geluidsniveau wordt aangegeven met dB (decibel). Dit is ook afhankelijk van waar je de airco neer gaat zetten. Wil je hem bijvoorbeeld in de slaapkamer neerzetten? Dan is het logisch dat een mobiele airco stil moet zijn.

Wil je dat de airco meerdere doeleinde dient? Zoals ventileren, verwarmen of ontvochtigen, dan is het ook belangrijk om op de extra functies te letten.

En het merk en de prijs. Persoonlijk ga ik het liefst voor merken die bewezen hebben degelijke airco’s te produceren. Kijkend naar budget, is dit wellicht niet in alle gevallen mogelijk. De meeste mobiele airco’s zijn aan te schaffen in een prijsrange tussen de €200,- en € 900,- euro. Bepaal voor jezelf welk budget je beschikbaar hebt voor een airco en welk merk daar het beste bij past.

Ook geen overbodige luxe is een raamafdichtingskit. Zo komt er geen onnodig warme lucht naar binnen en haal je het meeste uit jouw airco.

1. Carrier 51QPD012N7S

De airco van Carrier heeft een capaciteit van 12.000 BTU. Je kunt hiermee een ruimte van max 115 vierkante meter koelen. Het geluidsniveau is onder de <64 dB.

Daarnaast is de airco energiezuinig met een energielabel A.

2. Aspen Extra

De Aspen Xtra beschikt over een koelvermogen van 12.000 BTU. Koelt tot wel 44 vierkante meter . Het geluidniveau is onder de <64 dB.

Deze airco heeft 3 verschillende standen: koel-, ventileren- en ontvochtigen.

Ook deze airconditioning heeft A als energielabel en is dus spaarzaam qua verbruik.

3. AEG – AXP35U538CW

Deze airco heeft een capaciteit voor een ruimte van 35 vierkante meter. Naast verkoelen, kun je ook met deze airco ventileren. Het geluidsniveau bedraagt maximaal 64 decibel.

Stel de timer in en bedien via de meegeleverde afstandsbediening. Op het verlichte display lees je de gegevens af.

Over je energierekening hoef je je ook niet druk te maken. Met energieklasse A+ is deze mobiele airco energiezuinig.

4. Lifegoods – LG1157

Deze airco heeft een koelvermogen van 10.000 BTU/h en is geschikt voor ruimtes van 15-35m2. Het geluidsniveau is onder de <65 dB.

Hij beschikt over 4 verschillende standen: koelen, ventileren, ontvochtigen of slapen.

Bevat een handige timer en een led bedieningspaneel met afstandsbediening.

De airconditioner zit in energieklasse A en gebruikt dus zeer weinig energie. Maar wat meer dan de A+.

5. De’Longhi Pinguino PAC EL92

De De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent mobiele airco heeft een vermogen van 10.000 BTU en koelt hiermee ruimtes tot 85 m3. Het geluidsniveau is onder de <64 dB.

Heeft twee tanden: koelstand en ontvochtigingsstand.

Kan bediend worden door middel van een afstandsbediening. En voorzien van timerfunctie.

Is energiezuinig met energielabel A.

Je weet nu wat de beste mobiele airco’s voor verkoeling van jouw huis zijn. Hopelijk heb ik je op weg kunnen helpen naar een goede mobiele airco voor wat verkoeling tijdens de warme dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: