Deze kerstmarkt in Utrecht wil je niet missen!

kerstmarkt Utrecht 2022

Het is alweer december en dat betekent dat de kerstdagen steeds dichterbij komen. De dagen worden langer en donkerder en we beginnen langzaam aan met z’n alleen in de kerststemming te komen. Maar zeg nou zelf hoe kun je beter in de kerststemming komen dan gezellig een kerstmarkt te bezoeken. In Utrecht zijn dit jaar weer een hoop kerstmarkten te vinden. Daarom zette ik de kerstmarkt Utrecht 2022 voor je op een rij.

kerstmarkt Utrecht 2023

Verzamel je vrienden en familie en dompel je onder in winterse gezelligheid en de sprookjesachtige kerstsfeer op de kerstmarkten in Utrecht. Ik zette de utrechtse kerstmarkten voor 2022 voor je op een rij.

Kerstmarkt Molen de Ster

Ook Molen De Ster organiseert een kerstmarkt. Niet buiten, maar lekker warm binnen in de molen. Met een glaasje glühwein of warme chocolademelk in de hand slenter je langs de kraampjes met hippe en nostalgische kerstspullen. Extra leuk: als je de markt bezoekt, kun je ook meteen een gratis rondleiding door de molen krijgen.

Wanneer: zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur. 
Waar: Molen De Ster
Kosten: Toegang is gratis

Lichtjesavond Maarssen

Van Harmonieplein tot en met Pieter de Hooghplein zijn volop activiteiten van foodtrucks, kerstman, koren, kramen, eigen ondernemers, winkels zijn allemaal open en nog veel meer!

Wanneer: 16 december 16:00-21:00
Waar: Harmonieplein tot en met Pieter de Hooghplein, Maarssen
Kosten: Toegang is gratis, maar inschrijven via facebookpagina.
Meer informatie: Lichtjesavond Maarssen

Kerst en Streekmarkt Mariaplaats

Op zoek naar een bijzonder, zelfgemaakt kerstcadeau? Dan moet je op 10 en 11 december op de Mariaplaats zijn. Daar strijken de Zelfgemaakte Kerstmarkt én de Streekmarkt neer. Je vindt er de mooiste en lekkerste producten van Utrechtse ondernemers.

Wanneer: 14, 15 en 16 december van 11:00 tot 18:00 uur
Waar: Mariaplaats
Kosten: Toegang is gratis

Kerstmarkt Oog in Al

Park Oog in Al verandert zaterdag 10 december in een gezellige kerstmarkt. Er zijn vijfentwintig kramen met zelfgemaakte kerstcadeaus, hapjes en drankjes. Je geniet er van kerstmuziek en je kan meevaren in een bootje terwijl je luistert naar kerstverhalen.

Wanneer: zaterdag 16 december van 14:00 tot 18:00 uur
Waar: park Oog in Al
Kosten: Toegang is gratis

Brink Vianen

Wat je kunt verwachten? Maar liefst dertig kramen waar je heerlijk langs kunt struinen. Scoor mooie kerstartikelen, warm even op met een kop warme choco of glühwein en geniet van lekkere hapjes. De kraampjes zijn te bezoeken tot 17.00 uur.

Wanneer: zaterdag 17 december is het van 11.00 tot 20.00 uur .
Waar: De Brink, Vianen
Kosten: Toegang gratis

Kerst optredens Leidsche Rijn

De komende weekenden bewonder je in Leidsche Rijn Centrum allerlei optredens. Op 10, 11, 17, 18 en 24 december tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er iedere dag maar liefst 28 optredens. Je hoeft helemaal niets te missen, want de acht acts die op het programma staan, zijn meermaals per dag te zien.

Van steltenacts tot muzikaal entertainment: de acts zijn een sleutel tot een raadsel. Weet jij het raadsel op te lossen? Lever je antwoord in bij de Kerstman en geef direct je verlanglijstje! Eén van de ingeleverde wensen gaat ook nog in vervulling.

Op het Brusselplein is het extra gezellig. Daar vind je namelijk Santa’s House. Hier ontmoet je de Kerstman in zijn chaletje en haal je ook nog wat lekkers. Leuk voor de kinderen, maar minstens zo leuk voor volwassenen.

Een deel van het Brusselplein wordt omgetoverd tot winterterras. Hier haal je een lekkere warme choco of glühwein én natuurlijk wat heerlijke snacks. Extra leuk: er staat een grote kerstboom waar je onderdoor kunt lopen.

Wanneer: 10, 11, 17, 18 en 24 december tussen 12.00 en 17.00 uur
Waar: Centrum Vleuterweide
Kosten: Toegang gratis

Baarn – kerstmarkt kasteel Groeneveld

De eerlijkste, puurste en verrassendste kerstmarkt van Nederland.

Wanneer: 9-10-11 December
Waar: Kasteel Groeneveld,  Baarn
Kosten: Toegang gratis
Website: Trotsmarkt Baarn

Kerstmarkt – Hoeve Ravenstein

Op 18 december is het weer tijd voor de kerstmarkt Utrecht bij Hoeve Ravenstein in Baarn. Je vindt er kramen met heerlijke streekproducten. Proeven mag! Verder geniet je van warme choco in het Boerderijcafé en kun je kerstboodschappen doen in de Boerderijwinkel.

Wanneer: 18 december
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Kosten: Toegang gratis
Website: Trotsmarkt Baarn

Kerst in het Juliana park

Een winterse theatervoorstelling in het Zuilense Julianapark, georganiseerd voor en door de buurt. Aan de hand van het authentieke kerstverhaal schrijven buurtbewoners elk jaar een nieuwe voorstelling. Al wandelend door het park nemen we bezoekers mee langs het kerstverhaal.

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 december 2022
Waar: Juliana park, Utrecht
Kosten: Kaartje kopen, zie website vanaf 6 december.
Website: kerstinhetjulianapark.nl

Christmas Twinkle in Lage Vuursche

Kerstmarkt op de Utrechtse Heuvelrug? Het historische dorp, dat lijkt op dromerige dorpjes uit sprookjesboeken, zal voor de kerstmarkt worden omgetoverd tot een gezellig samenkomen van bewoners en bezoekers. Opwarmen bij vuurkorven, warme chocolademelk, glühwein en lekkers. En misschien ook een pannenkoek?

Wanneer: 17 december 12.00 – 19.00
Waar: Dorpstraat
Kosten: Geen
Website: opdeheuvelrug.nl/locatie

Ga jij naar de kerstmarkt dit jaar? En zo ja, naar welke?

2 Reacties

 1. december 16, 2016 / 12:13 am

  Superleuk artikel, zelf was ik voor de Albert Heijn kerstmarkt uitgenodigd. Kon helaas niet gaan! Ouders ziek, en kon niet in me eentje gaan. Superjammer! ik las overal dat het geweldig was.

  • Mariëlle
   Auteur
   december 16, 2016 / 12:54 pm

   Jammer joh! Ik had gewoon kaartjes gekocht, maar ik vond het super! Volgend jaar moet je zeker gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: