Keune zilvershampoo en conditioner review

Heb je, (assig of donker) blond, wit, grijs of pastel gekleurde lokken? Dan is een goede zilvershampoo gebruiken belangrijk om je haarkleur mooi te houden en de warmte tinten te onderdrukken. Vandaag geef ik je mijn mening over de Keune zilvershampoo en conditioner in deze review.

Keune zilvershampoo en conditioner

Keune zilvershampoo en conditioner

Ik hoorde van verschillende kennissen van mij dat de Keune zilvershampoo en conditioner echt goede producten zijn. Ze worden aangeraden als je je haar net flink hebt laten ontkleuren, of hebt laten verven. Aangezien ik mijn haar regelmatig een touch-up geeft en mijn lokken blond zijn, leek het me handig deze combo te gaan proberen.

Waar andere zilvershampoo’s je haar vaak droog en piekerig maken, zou deze zilver shampoo van Keune dit niet doen. De Conditioner zorgt voor een extra verzorging voor je haar dat toch meestal toch wel een optater heeft gehad van de kleur behandeling. Of dit ook echt zo is? Ik test het uit!

Verpakkingen

verpakkingen keune silver savior

De verpakking van de Keune zilvershampoo en conditioner zijn erg simpel, maar toch ook smooth uit. Het product zit in een witte plastic flacon, met donkergrijze opdruk. Aan de onderkant van de flacon zit een paarse rand, zodat je weet dat die om de Silver Savior lijn gaat. De Silver Savior lijn is speciaal voor het neutraliseren van warmte tinten in gekleurd haar.

Op de grotere verpakkingen (van 1 liter) zitten schroef doppen en op de verpakkingen van 250ml zit een doseerdop die je open kunt klikken.

Keune zilver shampoo

Wat keune zelf zegt over de zilvershampoo:

Paarse shampoo voor zilverkleurig haar. Silver Savior Shampoo gaat kopergloed tegen en zorgt dat blonde, zilveren, witte of lavendeltinten stralend fris blijven. Krachtige paarse pigmenten neutraliseren en behouden de koele kleurkarakters, provitamine B5 maakt het haar zachter en dikker en tarweproteïnen versterken het haar. Tip: Je kunt Care Silver Savior Shampoo ook gebruiken om te neutraliseren na een blondeerbehandeling.
Keune zilvershampoo

Ingrediënten

Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Parfum (Fragrance), PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glyceryl Laurate, Polyquaternium-10, CI 60730/Ext. Violet 2, Diazolidinyl Urea, Panthenol, Polyquaternium-7, Methylparaben, Aminomethyl Propanol, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Cocoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Tetrasodium EDTA, Propylparaben, Propylene Glycol, Sodium Benzoate, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Phenoxyethanol, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment

Swatch Keune zilvershampoo

swatch keune zilvershampoo op hand

Elke dag je haar met een zilvershampoo wassen? Geen. Goed. Plan. Ik was mijn haar zo’n twee tot drie keer per week met zilver shampoo. Maar als ik echt last heb van droge, of beschadigde lokken, was ik mijn haar er maar één keer in de week mee.

De zilvershampoo is erg dun en heeft voldoende paars pigment als ik zo naar de kleur kijk. Het laat zich gemakkelijk verdelen over mijn haar, maar heeft net als veel andere zilvershampoo merken de neiging om snel te gaan schuimen. Dit is dus niet handig, het beste is om het in 1 keer aanraken over je haar te verdelen en dus niet teveel te wrijven. Hierdoor wordt namelijk de werking van de pigmenten minder, omdat het product minder geconcentreerd aanwezig is.

In de tussentijd gebruik je trouwens gewoon de haarverzorgingsproducten die je hiervoor ook al gebruikte en passen bij je haartype. Dus daar heb ik zelf ook geen verandering in aangebracht.

Keune zilverconditioner

Wat keune zelf zegt over de zilverconditioner:

De neutraliserende en verzorgende Silver Savior Conditioner. is ideaal om te gebruiken na Silver Savior Shampoo. Net als de shampoo zit Silver Savior Conditioner boordevol krachtige paarse pigmenten om ongewenste kopergloed te neutraliseren. Kationische polymeren, provitamine B5 en voedende proteïnen zorgen dat je zilverkleurige haar straalt van gezondheid.
Keune conditioner

ingrediënten

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Panthenol, Parfum (Fragrance), Polyquaternium-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Sodium Benzoate, Mica, Lactic Acid, CI 77891/Titanium Dioxide, Isopropyl Alcohol, PPG-1 Trideceth-6, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Cocoyl Hydrolyzed Wheat Protein, CI 60730/Ext. Violet 2, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Phenoxyethanol, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment.

Swatch Keune zilverconditioner

De conditioner is ten opzichte van andere conditioners wat dikker. Ook niet alle merken bieden een zilverconditioner, waar dus blauw/paars pigment in zit. Dit vind ik zelf een dikke plus, want dit helpt nog eens extra om die warmte tinten te temmen en die koele kleur te accentueren in mijn haar.

swatch keune zilvercondtioner op hand

De conditioner verdeeld gemakkelijk over mijn haar/. En het mijn haar voelt gelijk na gebruik zacht en glad aan. Echt super fijn. Na gebruik van andere zilver shampoos is mijn haar vaak erg droog. Zelf wanneer ik gebruik maak van een conditioner, werkt deze vaak niet zo verzorgend en voedend als de conditioner van Keune.

swatch zilver conditioner silver savior op hand

Je hebt niet veel van het product nodig. Sterker nog de dot die je op mijn hand ziet is al teveel voor mijn middel-lange haar.

De doseer-dop van de 250 ml verpakking vind ik persoonlijk niet erg fijn werken. De conditioner is dikker dan de shampoo. En als het flesje wat leger is, moet je best hard schudden om het eruit te krijgen. Daarom heb ik de dop eraf geschroefd en zit er nu een hele dot op mijn hand. Dus als heb je niet veel van het product nodig, als je niet goed omgaat met de verpakking gebruik je alsnog veel product.

mijn mening over de Keune zilvershampoo en conditioner

Mijn mening

De keune hair conditioner en keune creme cremespoeling gebruik nu een maand of 2. Ik ben erg te spreken over de werking van beide producten. Een vind ook dat mijn haar er een stuk gezonder uitziet, maar ook gezonder aanvoelt. Daarnaast is het minder droog en makkelijker handelbaar na het wassen.

Je ziet wel degelijk verschil zonder en met gebruik. Dat is natuurlijk fijn, want de Keune producten zijn wel net wat duurder dan de drogisterij zilver shampoo’s en conditioners. Als je het mij vraagt vind ik dat ze deze meerprijs meer dan waard zijn. Dat geklooi met andere shampoo’s waarbij mij haar alsnog een warme gloed had is voor mij verleden tijd!

Prijs en verkrijgbaarheid

De keune zilvershampoo en conditioner zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com maar ook op de website van Keune Haircosmetics voor de prijs van:

  • Keune silversavior shampoo – 300 ML ─ € 22,15
  • Keune silversavior conditioner – 250 ML─ € 22,95
  • Keune zilvershampoo en zilverconditioner set – 500 ML─ € 42,95

Gebruik jij een zilvershampoo voor je geverfde haar?

1 Reactie

  1. juni 28, 2020 / 3:29 pm

    Ik vind het effect van zilvershampoo heel mooi en het haalt het gelige er ook uit als je zelf verft en wel eens de mist in gaat haha! Alleen ben ik nu al jaren geen blondje meer… Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: