Kinderboeken | Klein Jantje wil vliegen

Klein Jantje wil vliegen

Vandaag heb ik weer een leuk kinderboek, namelijk Klein Jantje wil vliegen. Het is een heerlijk kinderboek waarin een winterkoninkje dat wil leren vliegen, zijn dierenvriendjes om hulp vraagt. Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? En wie Klein jantje heeft bedacht? Lees dan snel verder…

boek recensie klein jantje

Over Klein Jantje wil vliegen

Klein Jantje, een winterkoninkje dat allerlei avonturen met zijn vriendjes beleeft. “Klein Jantje wil vliegen“ het nieuwe prentenboek van Wanda Bosbaan en Stijn Broeder is verschenen. Klein Jantje is een jong, naïef winterkoninkje dat de wereld ontdekt. In dit vijfde prentenboek, uit de eigenzinnige Klein Jantje serie, gaat het over vallen en opstaan. Met humor, veel pleisters en verband leert Klein Jantje met de hulp van zijn vriendjes uiteindelijk vliegen.

De makers van Klein Jantje

Stijn Broeder en Wanda Bosbaan zijn al 40 jaar samen en wonen in Bovenkerk. Stijn is na het Keizer Karel College en de Rietveld Academie werkzaam geweest als ontwerper en meubelmaker. Sinds enige tijd heeft hij zijn oude beroep als illustrator weer opgepakt, wat heeft geresulteerd in de Klein Jantje-prentenboekjes.

Wanda heeft in 1987 de opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk voltooid en werkt sindsdien als HBO-pedagogisch medewerker op een voorschool in Amsterdam. Daarnaast is zij trainer Beweegkriebels en coach Gezonde Kinderopvang.

De creativiteit van Stijn gecombineerd met de pedagogische kennis van Wanda zorgen ervoor dat de Klein Jantje-boekjes perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. De prentenboeken zijn ook uitermate geschikt om voor te lezen in voorscholen, kinderopvang  en in de kleuterklas. Wanda verzorgt ook voorleessessies in de regio Amsterdam. Tijdens het voorlezen maakt Wanda gebruik van voorleesplaten. 

voorleesboek klein jantje wil vliegen

Waarom Klein Jantje?

Het idee van Klein Jantje ontstond doordat de oma van Stijn het winterkoninkje in haar tuin Klein Jantje noemde. Deze naam kreeg het pittige vogeltje in de volksmond omdat het zo klein en licht is. Hoofdpersoon Klein Jantje in de prentenboeken is een jong, naïef en lief vogeltje dat met een open blik samen met zijn vriendjes de wereld ontdekt.

educatief kinderboek klein jantje

Mijn mening

‘Klein Jantje wil vliegen’ is een leuk en vooral ook leerzaam boekje, dat kinderen laat zien dat er verschillende manieren zijn om iets te leren. Daarnaast geeft het ook de boodschap mee dat als iets niet lukt, je het vooral moet blijven proberen. Zo deed Klein Jantje dat ook en met een beetje hulp en creativiteit vloog hij uiteindelijk.

Bij ons is dit nu het favoriete boekje voor het slapen gaan. En hoor ik ook regelmatig: ‘Mama als ik ook een vogeltje was, dan zou ik ook als Klein Jantje willen leren vliegen’. Zo mooi om te zien dat mijn kind gelijk geïnspireerd is.

Klein Jantje leert vliegen is een erg leuk boekje om voor te lezen en om naar te luisteren. Voor wie wil bestaat er de mogelijkheid dat Wanda het verhaal op locatie komt voorlezen. Op de site over Klein Jantje is ook een filmpje te zien waarin ze voorleest uit Klein Jantje heeft het koud.

Het is een hartverwarmend verhaal met een herkenbaar thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. En voor wie dit eigenwijze vogeltje na het (voor)lezen in zijn hart heeft gesloten is het een fijne gedachte te weten dat er nog vier andere deeltjes over het aandoenlijke vogeltje zijn geschreven.

In het eerste boekje uit de serie heeft Klein Jantje het koud en gaat hij al zijn vriendjes langs om te vragen of zij het ook koud hebben. De vriendjes raden hem allerlei verschillende kledingstukken aan.

In het tweede deel heeft Klein Jantje het warm en bezoekt hij opnieuw al zijn dierenvriendjes. Deze keer adviseren ze hem te gaan zwemmen, maar wat doet Jantje?

In het derde boek wil Klein Jantje graag spelen met zijn vriendjes, maar zij hebben geen tijd. Klein Jantje heeft niet in de gaten dat ze druk bezig zijn met het voorbereiden van zijn verjaardagsfeestje.

In het vierde boekje verveelt Klein Jantje zich maar Egel heeft een goed idee. Hij raadt hem aan op reis te gaan. Met een knapzak vol met lekker eten begint Klein Jantje aan zijn avontuur.

Daarnaast is het boekje helemaal niet prijzig naar mijn idee vergeleken met andere kinderboeken. De mooie illustraties maken het boekje helemaal compleet. En nog veel fijner om te lezen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Klein Jantje wil vliegen is verkrijgbaar voor een prijs van €12,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: